Τελείωσε όπως της άρμοζε! (video)

Η ΑΕΚ έκλεισε μία φανταστική σεζόν με μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και πλέον είναι και τυπικά η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος!.

Η ΑΕΚ έκλεισε μία φανταστική σεζόν με μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και πλέον είναι και τυπικά η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος!. 

Η Ένωση ήθελε να τελειώσει με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη φετινή σεζόν, όσον αφορά το πρωτάθλημα και τα κατάφερε νικώντας την αδιάφορη βαθμολογικά «Ελαφρά Ταξιαρχία» με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ο Αραούχο στο 34ο λεπτό.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Απ’ την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα σύστημα 3-4-2-1 με τον Χουάντερσον κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Ζησόπουλο, Μπαρτολίνι και Παπάζογλου στην άμυνα, στο κέντρο οι Κοντοές, Τσουκαλάς, Χουάρες, Στάθη, μπροστά τους οι Ναδάλες – Κονέ και μοναδικός προωθημένος ο Ελμπάζ.

O Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Βράνιες και Μπακάκη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Σιμόες – Μοράν, δεξιά ο Λιβάια, αριστερά ο Μπακασέτας, αιχμή του δόρατος ο Αραούχο και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μάνταλος. 

Επέβαλε το ρυθμό της… 

Το παιχνίδι, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, είχε αρκετά χαμηλό τέμπο. Ο Απόλλων στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μετά το πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς. 

Η πρώτη τελική ήρθε στο τέταρτο μόλις λεπτό με τον Τσουκαλά να σουτάρει από τον άξονα αλλά ο Μπάρκας έδειξε σωστά ρεφλέξ αποκρούοντας σε κόρνερ. 

Για την Ένωση η πρώτη τελική σημειώθηκε στο δωδέκατο λεπτό με τον Μπακασέτα να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. 

Στο 34ο λεπτό ο Λιβάια σέντραρε από τα δεξιά και ο Αραούχο στο δεύτερο δοκάρι, με κοντρόλ και σουτ σε πρώτο χρόνο νίκησε τον Χουάντερσον και άνοιξε το σκορ στη Ριζούπολη. 

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ και σημειώθηκε στο 39ο λεπτό. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε άλλο ένα φάουλ, αλλά ο Χουάντερσον αυτή τη φορά αντέδρασε σωστά αποκρούοντας σε κόρνερ και με το 1-0 υπέρ της Ένωσης πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Άνετη κι ωραία!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Αντίθετα, ο Απόλλων περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς όποτε έπαιρνε την μπάλα δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από δύο, τρεις πάσες λόγω της πίεσης της Ένωσης. 

Μετά το πρώτο τέταρτο  ο Μανόλο Χιμένεθ προέβη σε αλλαγές στην αμυντική και επιθετική γραμμή της ομάδας του καθώς πέρασε στο ματς τόσο τον Τσόσιτς στη θέση του Βράνιες, ο οποίος αγωνίστηκε σε επίσημο ματς μετά από αρκετό καιρό. Όσον αφορά τον Μάρκο Λιβάια, ο Ισπανός τεχνικός δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μία ενδεχόμενη δεύτερη κίτρινη κάρτα που θα στερούσε στον παίκτη του τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Στο 66ο λεπτό η Ένωση έχασε σπουδαία ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ αφού το πλασέ του Μάνταλου πέρασε μόλις άουτ και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων σπατάλησε το γεγονός να επιστρέψει με γκολ αγωνιζόμενος ως βασικός μετά το σοβαρό τραυματισμό του. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ να μείνει μέχρι τέλους και την Ένωση να κλείνει με νίκη τη φετινή, εκπληκτική σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα. 

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι (62′ Καλλέργης), Ζησόπουλος, Στάθης, Κοντοές, Τσουκαλάς (77′ Μενδρινός), Χουάρες, Κονέ, Ναδάλες, Ελμπάζ (69′ Σιατραβάνης)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (63′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μάνταλος (84′ Λόπες), Χουλτ, Μοράν, Σιμόες, Λιβάια (51′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Μπακασέτας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.