Δημητρέλος: «Υπογράψτε για να πάρουμε παράταση»

Όπως σας είχε ενημερώσει το Novasports.gr ο Ανδρέας Δημητρέλος κατέθεσε την πρόταση της αποπληρωμής των οφειλών προς τους παίκτες της ΑΕΚ, ζητώντας τους να υπογράψουν την συμφωνία. Σε τέσσερις δόσεις οι οφειλές. Το Novasports.gr έχει τους διαλόγους.

Απογοήτευση. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνουν οι παίκτες της ΑΕΚ, μετά και τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας (20/2) με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει από το πρωί το novasports.gr, η πρόταση που επρόκειτο να κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές ήταν να πληρωθούν τα οφειλόμενα του 2011 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, με την πρώτη να είναι στις 20 Μαρτίου.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο κ. Δημητρέλος μπήκε στα αποδυτήρια και εξήγησε για μια ακόμα φορά στους παίκτες πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

«Βλέπετε και μόνοι σας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μας έχει καλέσει η πειθαρχική επιτροπή της Ουέφα και θα πρέπει την Πέμπτη να δείξουμε κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δε χρωστάμε. Ξέρω ότι εδώ και πολύ καιρό ακούτε μόνο λόγια. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δε θέλω να σας κοροϊδεύω. Σας ζητάω να υπογράψετε αυτό το έγγραφο (έδωσε ένα έγγραφο στον καθένα, στο οποίο σημειωνόταν η παραπάνω πρόταση) για να το προσκομίσουμε στην Ουέφα, ώστε να ζητήσουμε παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Θέλω να ξέρετε ότι ακόμα κι αν τα υπογράψετε δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε την αδειοδότηση, ή την παράταση που ζητάμε. Αλλά αν υπάρχουν έστω και ελάχιστες πιθανότητες γιατί να μην τις διεκδικήσουμε;».

Στη συνέχεια, όπως ήταν λογικό, έγινε διάλογος μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του προέδρου της ΑΕΚ. «Πείτε μας για ποιο λόγο να υπογράψουμε; Για να είστε πάλι εδώ μετά από έναν μήνα και να λέμε τα ίδια; Οι μέτοχοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση; Αν ερχόσασταν εδώ με κάποιον εκ των μετόχων θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σε άλλη βάση», ειπώθηκε από τους ποδοσφαιριστές με τον κ. Δημητρέλο να απαντάει, γεμίζοντας με έκπληξη τους παίκτες: «Τη συγκεκριμένη πρόταση δεν τη γνωρίζουν οι μέτοχοι, επειδή δεν μπορώ να τους βρω. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν μέτοχο. Τους έχω στείλει email, κάνω προσπάθειες για να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά δεν τα έχω καταφέρει».

Η αντίδραση των παικτών ήταν άμεση: «Εδώ δεν πλήρωσαν οι μέτοχοι 150 χιλιάδες ευρώ για να σφραγιστούν τα εισιτήρια. Τι συζητάμε για να πληρώσουν εμάς; Γιατί να υπογράψουμε αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα πάρουμε τα χρήματα;»

Όσο περνούσε η ώρα, οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών όλο και αυξανόταν: «Καταλαβαίνετε ότι για ορισμένους από εμάς υπάρχει θέμα βιωσιμότητας; Πείτε μας έναν πειστικό λόγο για να υπογράψουμε; Ποιος μας λέει εμάς ότι μετά από έναν μήνα εσείς δε θα έχετε παραιτηθεί; Αν δεν είναι ενήμεροι οι μέτοχοι πως θα διεκδικήσουμε εμείς τα χρήματά μας; Κι αυτό το έγγραφο που μας ζητάτε να υπογράψουμε, αφού το γνώριζαν τόσο καιρό, γιατί δεν το φέρνατε να το συζητήσουμε;», ήταν η εύλογη απορία, η οποία φυσικά έπρεπε να τεθεί στον Σταύρο Αδαμίδη και όχι στον Ανδρέα Δημητρέλο, ο οποίος πάντως αρκέστηκε να απαντήσει: «Σας εξήγησαν πως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Κι εγώ προσπαθώ για να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Δε μπορώ όμως να σας υποσχεθώ κάτι άλλο και μετά να μη γίνει πράξη».

Η κουβέντα πήγε και στα χρήματα που θα πάρει η ΠΑΕ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, μέχρι το τέλος της σεζόν, με έναν ποδοσφαιριστή της Ένωσης να τονίζει: «Με τη λογική αυτή (όπως ο Λεονάρντο πήρε ένα μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων του με την τελευταία δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου) αν είναι να κάνουμε κι εμείς ομαδική προσφυγή και να δεσμεύσουμε τα υπόλοιπα χρήματα»

Η συζήτηση μεταξύ των παικτών του δικεφάλου και του προέδρου της ΠΑΕ διήρκησε περίπου 25 λεπτά, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και θα πρέπει να έχουν αποφασίσει οι άσσοι της ομάδας αν θα έχουν βάλει ή όχι την υπογραφή τους. Άπαντες αποχώρησαν προβληματισμένοι και απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, αφού είδαν για μια ακόμα φορά να τους ζητάει η διοίκηση να είναι αυτοί που θα βάλουν …πλάτη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.