Με άμυνα τανάλια για την υπέρβαση

Οι «κίτρινοι» θέλουν να μπλοκάρουν το γρήγορο ρυθμό του Ρεθύμνου, για να φτάσουν αύριο (9/5) στην πολυπόθητη νίκη.

Οι «κίτρινοι» θέλουν να μπλοκάρουν το γρήγορο ρυθμό του Ρεθύμνου, για να φτάσουν αύριο (9/5) στην πολυπόθητη νίκη. 

Με κεκτημένη ταχύτητα από την αγχολυτική εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πανιώνιο (5/5) ο Άρης ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο (9/5) το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League. Το σχέδιο για τους «κίτρινους» είναι να μπλοκάρουν το γρήγορο ρυθμό της κρητικής ομάδας, που είναι το μεγάλο της όπλο, για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για τη νίκη, που θα ανοίξει το δρόμο για είσοδο στην πρώτη οκτάδα του πίνακα και συμμετοχή στα πλέι οφ. 

Το ευχάριστο για τον προπονητή του Άρη, Βαγγέλη Αγγέλου, είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Η σημερινή (8/5) προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ πριν από αυτήν ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε μέσω βίντεο στους «κίτρινους» τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων τους.   

Μιας κι ο λόγος για τον τρόπο παιχνιδιού του Ρεθύμνου, μιλώντας σήμερα στο www.arisbc.gr ο άμεσος συνεργάτης του Αγγέλου, Θανάσης Μολυβδάς, τόνισε, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιο είναι το πρώτο που έχουν κατά νου οι «κίτρινοι» για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του αγώνα με το Ρέθυμνο είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Η αλλαγή στη θέση του πλέι μέικερ και η αντικατάσταση του Armstead με τον Hickey καθιστά το Ρέθυμνο ακόμη πιο επικίνδυνο στο παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, καθώς κύριο χαρακτηριστικό του νέου πόιντ γκαρντ του αντιπάλου μας είναι η ταχύτητα. 

Παράλληλα, ο Stefan Moody αποτελεί έναν από τους πιο εκρηκτικούς παίκτες του πρωταθλήματος με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και στο ένας εναντίον ενός στο μισό γήπεδο.

Για να προσθέσει: «Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση, ώστε να μην δώσουμε στους αντιπάλους μας τη δυνατότητα να πετύχουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Επίσης είναι πολύ σημαντική η συγκέντρωση μας στην ατομική άμυνα, αφού πολλές φορές κυρίως ο Moody προσπαθεί να επιτεθεί έξω από το σύστημα της ομάδας.

Ένα ακόμη βασικό όπλο της ομάδας του Ρεθύμνου είναι ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι ο κύριος εκφραστής όλων των off screen παιχνιδιών με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες που θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι, προκειμένου να μην του δώσουν τη δυνατότητα να βρει τον ελάχιστο χώρο που χρειάζεται και να πάρει προσπάθειες και να πετύχει καλάθια, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός παιχνιδιού.  

Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας με στόχο τη συνεχή βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας και της ανάδειξης των ικανοτήτων των παικτών μας, μέσα από το σύνολο».

Από τη δική του πλευρά, επίσης μιλώντας στο www.arisbc.gr, ο Ivan Maras απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο του Άρη να δώσει το παρών στην αυριανή αναμέτρηση με την κρητική ομάδα: «Αποτελεί βασικό κίνητρο για εμάς να παίζουμε μπροστά στον κόσμο του Άρη. Μας υποστηρίζει συνεχώς και τον θέλουμε και αύριο κοντά μας, για να είναι ο έκτος παίκτης μας και να μας βοηθήσει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε σε μία κατάσταση, όπου έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στα Play offs. Με τη βοήθειά του πιστεύω πως θα έχουμε μεγάλη πιθανότητα να το καταφέρουμε».

Για την ομάδα του Ρεθύμνου, ο παίκτης του Άρη σχολίασε: «Το Ρέθυμνο έχει έξι Aμερικανούς παίκτες, παίζει γρήγορα, προσπαθεί να τιμωρήσει κάθε λάθος στην άμυνα, επιλέγει συχνά καταστάσεις ένας εναντίον ενός. To βασικό του «όπλο» είναι ο Stefan Moody, αλλά θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως σύνολο και όχι να εστιάσουμε σε συγκεκριμένους παίκτες».

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε σήμερα: «Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι με τη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και συνεχίστηκε φέτος τον χειμώνα, «αγκαλιάστηκε» μαζικά από τον κόσμο, ο οποίος έδειξε την έμπρακτη στήριξή του στον συνάνθρωπό του. Έτσι, την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο «Nick Galis Hall» η τρίτη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.. Σας θέλουμε για μία ακόμα φορά στο πλευρό μας, ώστε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η πράξη σας, θα είναι η καλύτερη «ασίστ». Αυτή της ζωής…»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.