Λαρεντζάκης: «Δεν έχει τελειώσει η σεζόν»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης υπογράμμισε πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει για την ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League και πως η προσοχή όλων στρέφεται στη Basket League.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης υπογράμμισε πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει για την ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League και πως η προσοχή όλων στρέφεται στη Basket League. Ο Έλληνας παίκτης της Ένωσης αναφέρθηκε στο Final 4 της διοργάνωσης, αλλά και στη βοήθεια των φιλάθλων της ομάδας. Ο Λαρεντζάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

– Για το αν πίστευε στην αρχή της περιόδου αυτή την επιτυχία: «Στην αρχή της σεζόν όταν μαζευτήκαμε για προετοιμασία υπήρχε σαν στόχος, υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, κάναμε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος. Οπότε λέγαμε να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και κυρίως να περάσουμε από τον όμιλο. Από ‘κει και πέρα κοιτάγαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάπως έτσι φτάσαμε στο Final-4. Στο Final-4 ήταν μόνο δύο παιχνίδια και εμφανιστήκαμε έτσι όπως έπρεπε. Είχαμε δουλέψει σωματικά και ψυχολογικά και κατακτήσαμε το τρόπαιο». 

– Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας και τις εκτός προγράμματος ήττες στο πρωτάθλημα: «Η Basket League είναι μια ιδιαίτερη λίγκα. Οι ομάδες χρησιμοποιούν πολλή τακτική. Έχουν μια εβδομάδα να προετοιμαστούν και περιμένουν να παίξουν με την ΑΕΚ στο 100%. Και μπορεί αυτή η νίκη να είναι όλη η χρονιά τους. Και όχι μόνο με εμάς. Το ίδιο και όταν αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Κακά τα ψέματα, εμείς δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε, δεν είχαμε τον ίδιο ζήλο και την ίδια συγκέντρωση και μοιραία ήρθαν αυτές οι ήττες. Υπάρχει ταλέντο και πολύ καλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Π.χ. ο Προμηθέας είναι εξαιρετική ομάδα, ο Κολοσσός ήταν τρομερή ομάδα πριν φύγει ο Γκρίφιν. Κι επειδή ήταν καλές ομάδες δεν ήταν τόσο… τραγικές αυτές οι ήττες για εμάς. Απλά θα μπορούσαμε να τις είχαμε αποφύγει αν ήμασταν συγκεντρωμένοι». 

– Για το κατά πόσον μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στα playoffs: «Είναι μια περίεργη κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, να μην θεωρήσουμε ότι τελείωσε η χρονιά. Πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει, θα δώσουμε το 100% και θα πετύχουμε κάτι καλύτερο στα playoffs». 

– Για τους οιωνούς που υπήρχαν και τις συγκρίσεις με το «έπος του ‘68»: «Η ταινία “1968” μας βοήθησε να καταλάβουμε τι σημαίνει να κατακτάς ένα τρόπαιο με αυτή την ομάδα. Όλοι οι ξένοι όταν είδαν την ταινία ρωτούσαν, ενδιαφερόντουσαν και τους άγγιξε. Κάτι μας έδωσε όλο αυτό». 

– Για την προσωπική του απόδοση στον τελικό και τη βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος βοήθησε πολύ ακόμα κι όταν κάναμε κάποια κοιλιά μέσα στο παιχνίδι. Προσωπικά δεν έχω κρυφτεί ποτέ. Δεν έχω φοβηθεί να πάρω μεγάλα σουτ. Μου αρέσει αυτό, μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη, είτε ένα εύστοχο ένα σουτ, είτε άστοχο. Στον τελικό μπήκαν κι άλλα μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο καθένας πρόσφερε κάτι σημαντικό, ακόμα κι αν δεν το γράφει στη στατιστική και κάπως έτσι πήραμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όσον αφορά τον κόσμο, είναι αυτό που είπε ο Κέβιν Πάντερ: “Αν δεν ήσουν μέσα κι αν δεν το έζησες, δεν μπορείς να το περιγράφεις”. Ήταν εξαιρετική η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, είχε πολλή ένταση. Δεν άκουγες ούτε τους συμπαίκτες σου από τη φασαρία. Γι’ αυτό λέγαμε να δείχνουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ήταν κάτι μαγικό». 

– Για το γλέντι της ομάδας στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Πάνος Κιάμος και το ταλέντο του στο τραγούδι: «Πήγαμε εκεί, περάσαμε καλά, το διασκεδάσαμε κι αυτό είναι όλο. Το ευχαριστήθηκε και ο Κιάμος που υποστηρίζει την ΑΕΚ. Απλά περάσαμε μια όμορφη βραδιά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.