Βλάχος: «Προσεκτικά, όχι υπεροπτικά»

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο final-8, αλλά και την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες (9/5) νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας στον Πειραιά 14-10 της Μπαρτσελονέτα.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο final-8, αλλά και την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες (9/5) νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας στον Πειραιά 14-10 της Μπαρτσελονέτα. Οσο όμως κι αν προσπάθησαν να το… ξορκίσουν πριν τον αγώνα, το μυαλό των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται ήδη στη Γένοβα, όπου από 7 έως 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης. «Σίγουρα εδώ και μέρες το μυαλό μας είναι εκεί», υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Βλάχος, που δεν έκρυψε ότι έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τον προημιτελικό με τη Σπαντάου. «Είμαστε το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι», παραδέχθηκε ο τεχνικός των Πειραιωτών, σπεύδοντας όμως να προσθέσει ότι «…πρέπει να παίξουμε προσεκτικά, γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές».

«Ηταν ένας μαραθώνιος φέτος, με πολλά παιχνίδια. Δόξα τω θεώ όμως, πήγαμε αρκετά καλά στον όμιλο, καταφέραμε να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας και να μάλιστα να πάρουμε, όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν συμβάλλει σε αυτό, η ομάδα μας είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα τελικά μαζί με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Βλάχος. «Σίγουρα εδώ και μέρες το μυαλό μας είναι εκεί (σ.σ. στο final-8), με ένα… στοπ πριν πάμε εκεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι ήταν μία τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες, γι΄αυτό δεν είδαμε πάθος και μεγάλες μάχες και αντίθετα είδαμε ένα μεγάλο σκορ. Κάτι που δεν βλέπουμε συνήθως, ούτε από εμάς ούτε από τη Μπαρτσελονέτα, που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Και οι δύο είχαμε προκριθεί, βλέπουμε μπροστά και εμείς ελπίζουμε να φτάσουμε εκεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί», πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ήδη από την προηγούμενη (13η) αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά του Α΄ ομίλου και γνώριζαν τον αντίπαλό τους στον προημιτελικό του final-8, που θα είναι η Σπαντάου Βερολίνου, ως 4η του Β΄ ομίλου. Ο Θοδωρής Βλάχος δεν άφησε τον χρόνο που μεσολάβησε να πάει χαμένος, όπως εξηγεί: «Οφείλω να προετοιμαστώ από τώρα για το παιχνίδι αυτό, γιατί το πρώτο ματς είναι και το πιο σημαντικό, όλοι διεκδικούν στο μέγιστο βαθμό την πρόκριση στα ημιτελικά. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη Σπαντάου, είναι μία ομάδα που φέτος έκανε πολλές «ζημιές» και καλά αποτελέσματα».

Ο Ελληνας τεχνικός δεν αρνείται πάντως τον τίτλο του φαβορί, τουλάχιστον για τον προημιτελικό: «Εμείς πρέπει να παίξουμε ανάλογα των δυνατοτήτων μας. Είμαστε το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να παίξουμε προσεκτικά, όχι υπεροπτικά, και με πολύ μυαλό, γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες ευρωπαϊκές, γι΄αυτό και συμμετέχει στο final-8».

Στην τρίτη διαδοχική συμμετοχή του σε τελική φάση του Champions League (έκτη συνολικά), ο Ολυμπιακός είναι λογικό να ονειρεύεται την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στην ιστορία του, όμως ο Βλάχος επιμένει στο… βήμα-βήμα και θέλει «… να γυρίσουμε με αυτό που μας αξίζει και μας αναλογεί. Το final-8 είναι κάτι διαφορετικό, με τρία παιχνίδια σε τρεις ημέρες και πρέπει να είναι όλα τέλεια. Η ομάδα μας πρέπει να πάει βήμα-βήμα και μακάρι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να δείξουμε τα αποθέματα που έχουμε».

Πριν το final-8 μεσολαβούν τα πλέι-οφ της Α1, γεγονός που μάλλον ικανοποιεί τον προπονητή των Πειραιωτών. «Είναι καλύτερα που μεσολαβούν τα ματς των πλέι-οφ, δεν μπορείς να κάνεις μόνο προετοιμασία για ένα μήνα. Μέσα από τα παιχνίδια αυτά, θέλουμε πρώτον να κερδίσουμε τον τίτλο, γιατί είναι ένας από τους στόχους μας, και με τρόπο που θα μας βοηθήσει να φύγουμε με καλή ψυχολογία και ηθικό ακμαίο και να πάμε στη Γένοβα με το πάθος που μας χαρακτηρίζει, χαρούμενοι και σωστά προετοιμασμένοι», κατέληξε ο Θοδωρής Βλάχος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.