Έλεγχοι για νέους άτυπους καταυλισμούς μεταναστών στην Πάτρα

Απομακρύνθηκαν 600 μετανάστες

Στις ενέργειες που κάνει η Αστυνομία μετά την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών μεταναστών και προσφύγων απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, αναφέρθηκε η αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως είπε, «από τις 15 Ιουνίου που έγινε η επιχείρηση για την εκκένωση των καταυλισμών, η Αστυνομία κατήρτισε και εκπόνησε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, κάνει καθημερινά ελέγχους και υπάρχει εμφανής αστυνόμευση».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι «προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου άτυποι καταυλισμοί σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, όσοι αλλοδαποί έρχονται στην περιοχή, η Αστυνομία τους απομακρύνει, αφού πρώτα τους ελέγξει». Μάλιστα, όπως είπε σε αυτό το σημείο, «από τις 16 Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την επιχείρηση, μέχρι και σήμερα, έχουν απομακρυνθεί περίπου 600 μετανάστες».

Στην συνέχεια, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία, στο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, είναι και θα είναι παρούσα, όποτε αυτό καταστεί απαραίτητο, για να συνεργαστεί και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα», προσθέτοντας: «Η Ελληνική Αστυνομία, με γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους, αγωνίζεται καθημερινά για να κατοχυρωθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια και να εξασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και συνοχή και λειτουργεί πάντα με κριτήριο το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των ατομικών ελευθεριών».

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.