Muv-Luv Alternative Review

And that’s how it’s done!Μπορεί το Alternativeνα αποτελεί κατά ένα μεγάλο βαθμό το καλύτερο...

And that’s how it’s done!

Μπορεί το Alternativeνα αποτελεί κατά ένα μεγάλο βαθμό το καλύτερο κομμάτι της τριλογίας, αλλά σε καμία περίπτωση μην ενεργήσετε επιπόλαια παρακάμπτοντας το Extraκαι το Unlimited. Το τρίτο μέρος της σειράς αντικατοπτρίζει πληθώρα συναισθημάτων, αφού τα έντονα στοιχεία πλοκής κατά κάποιο τρόπο προαποφασίζουν την κατάσταση της ψυχοσύνθεσής σας. Η τεχνική απεικόνισης και η επινοητικότητα του σεναρίου χτυπάνε ταβάνι, υπαγορεύοντας τον τρόπο που θα βηματίσουμε σε αυτήν την εμπειρία.

Εδώ ζωντανεύει μία αναμέτρηση τεραστίων διαστάσεων, εστιάζοντας σε ήρωες που εκτός από τις προφανείς δυσκολίες έχουν να αντιμετωπίσουν ηθικά διλλήματα και προσωπικές εσωτερικές αβεβαιότητες. Λιτά θα σας αναφέρουμε ότι ο Takeru ξυπνάει δύο περίπου χρόνια πριν από τα γεγονότα του Unlimited. Με τις αναμνήσεις του να βρίσκονται σε σύγχυση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή την δεύτερη ευκαιρία που δυο δίνεται, ώστε να αποτρέψει την πτώση της ανθρωπότητας έχοντας αντίπαλο τον χρόνο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για να μην στερήσουμε τα surpriseelementsτης εξαιρετικής αυτής ιστορίας. Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο scifiκόσμο που παρά τις ακραίες και εξωπραγματικές καταστάσεις που παρουσιάζει, γίνεται πιστευτός. Εν συνεχεία εξελίσσεται σε ένα hardcoresciencefictionμε γεγονότα που ανατριχιάζουν και σοκάρουν.

Το τελευταίο σκέλος του MuvLuvβλέπει με αδιαφορία τα cliché και την χαλαρή υπόθεση, φαινόμενα συνηθισμένα στο είδος των VisualNovel, αφού μεταξύ άλλων καταφέρνει να αποσπάσει την έγνοια σας για τους χαρακτήρες, τα συναισθήματά τους και τις αντιδράσεις τους. Η αισθητική του επίδραση είναι πολύπλευρη. Καθηλώνει με την δράση του και συνταράσσει με τις “περίεργα” τρομακτικές σκηνές του αφήνοντας μία έντονη θλίψη ως επίγευση. Συναίσθημα που συνάντησα τελευταία φορά στο animeτου μέγιστου CaptainHarlock.

Οι δημιουργοί διαχειρίστηκαν όλη αυτή την σύνθετη διάθεση ευφυέστατα, αφού οι εναλλαγές στην ιδιοσυγκρασία του παιχνιδιού γίνονται βίαια και κυριολεκτικά δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει. Βέβαια τα στοιχεία της κωμωδίας και του ρομαντισμού δεν εκλείπουν εντελώς, αλλά η σειρά σε γενικές γραμμές έχει πάρει μία άλλη τροπή. Πλέον οι χαρακτήρες έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους και του τι διακυβεύεται. Πάνω τους αντανακλάται η πίεση, η ένταση και η σοβαρότητα των καταστάσεων που αντιμετωπίζουν. Με όλο αυτό να ενισχύεται από τα στοιχεία ρεαλισμού που έχουν εισαχθεί στον κόσμο του Alternative. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα TSFπου έχουν εμπνευστεί από πραγματικά μαχητικά αεροπλάνα καθώς και ιστορικοί παράγοντες όπως οι σχέσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Η.Π.Α.

Σημαντική επίσης θέση στο σύμπαν έχει η εξωγήινη φυλή των Beta, που όπως παραθέτει ο KokiYoshimuneσκοπός του δεν ήταν η απεικόνιση απλά τρομακτικών πλασμάτων. Στόχευε σε ένα σχεδιασμό με όσο πιο πολλές αποκρουστικές λεπτομέρειες γινόταν, δίνοντας έτσι έμφαση στον ουσιώδη παράγοντα της συνεργασίας και του αγώνα. Οι μάχες αποτελούν το πιο επιτυχημένο σκέλος του τίτλου. Κομμάτι που δεν περίμενες σε ένα VisualNovelνα αποδοθεί τόσο παραστατικά. Καταρχάς να σημειώσουμε ότι πρόκειται για fullscalebattlesμε κλιμάκωση και ισχύ. Η αποτύπωσή τους έχει δυναμική όψη και σε συνδυασμό με την πολύ καλή σκηνοθεσία, την δραματική μουσική και το άψογο voiceactingστρέφουν την εμπειρία προς την ορθή κατεύθυνση.

Για το gameplayδεν έχουμε να πούμε πολλά αφού κατά ένα μεγάλο ποσοστό απλά θα παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα. Ο τίτλος αποτελείται από δέκα κεφάλαια μεγάλης χρονικής διάρκειας με περιορισμένο όμως interact. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η ιστορία ακολουθεί linear μορφή έχοντας στην ουσία μόνο ένα τέλος. Οι όποιες επιλογές σας ελάχιστο αντίκτυπο θα έχουν στο σενάριο. Κυρίως θα επηρεάσουν ως προς τους χαρακτήρες με τους οποίους θα συναναστραφείτε σε ορισμένες σκηνές. Οι βασικές λειτουργίες όπως το autoreadδεν θα μπορούσαν να λείπουν και στην περίπτωση κάνετε κατάχρηση του συγκεκριμένου μηχανισμού, το backlog υπάρχει για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση.

Toreviewβασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PSVita, η οποία μας παραχωρήθηκε από την PQube. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η Enarxis Dynamic Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.