Flat Heroes Review

Ένταση... στο τετράγωνοΤι ευχάριστη έκπληξη! Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή...

Ένταση… στο τετράγωνο

Τι ευχάριστη έκπληξη! Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή ιδέα και μεράκι. Και το δίδυμο που συνθέτει την indie εταιρία παραγωγής Parallel Circles τα είχε και τα δύο στην πρώτη τους δημιουργία, το Flat Heroes. Ένα Action Platformer για το Steam και το Nintendo Switch.

Η σύλληψη απλούστατη: είστε ένα τετραγωνάκι σε έναν κλειστό 2D γεωμετρικό χώρο και προσπαθείτε να αποφύγετε κινούμενα εμπόδια και παγίδες! Μινιμαλιστικό; Απόλυτα. Εύκολο; Ούτε κατά διάνοια. Το Flat Heroes θα δοκιμάσει στο έπακρο τα αντανακλαστικά, την τετράγωνη λογική (pun intended) αλλά και την τύχη σας. Fast-paced όσο δεν πάει, από challenging έως brutal και ασυγχώρητο, καθώς με ένα μόνο χτύπημα πάμε πάλι από την αρχή. Ευτυχώς το repeat είναι άμεσο, οπότε τουλάχιστον δεν έχουμε εκνευριστικά loading times.

Τα modes στα οποία μπορούμε να ακονίσουμε τις αστραπιαίες ninja ικανότητές μας είναι το Campaign, το Survival και το Versus. To campaign αποτελείται από 10 unlockable “worlds” με 15– κατά βάση κλιμακούμενης δυσκολίας- σύντομα levels ο καθένας (14 για την ακρίβεια και το boss battle). Το ωραίο είναι ότι το ίδιο το παιχνίδι αναγνωρίζει τη δυσκολία του και μετά από κάθε ολοκληρωμένη προσπάθεια, μας δίνεται η δυνατότητα να παρακάμπτουμε το επόμενο αν δεν τα καταφέρνουμε. Από κάποια στιγμή και μετά ξεκλειδώνεται και το heroes επίπεδο δυσκολίας όπου ουσιαστικά έχουμε το ίδιο format με το normal αλλά στο (ακόμα) πιο δύσκολο. Στο Survival τα βάζουμε με το ρολόι και προσπαθούμε να σκαρφαλώσουμε στα leaderboards.

Ξεκινάμε από την κατηγορία με το mix εμποδίων και όσο περισσότερο αντέξουμε τόσους περισσότερους πόντους μαζεύουμε. Με αυτούς ξεκλειδώνουμε επόμενα stages ενώ υπάρχει και daily challenge. Εμείς με τα χίλια ζόρια καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε για λίγες ώρες στο no.19 της ημερήσιας παγκόσμιας κατάταξης. Τέλος, το Versus είναι πάλι με κατηγορίες αλλά πιο… fighting! Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Εσείς απέναντι σε, μέχρι τέσσερις, φίλους ή Α.Ι. και ο καλύτερος ας κερδίσει!

Γενικά η optimum εμπειρία του Flat Heroes βρίσκεται στο co-op. Κάτι το οποίο παραδέχονται, εμμέσως πλην σαφώς, και οι developers. Όχι ότι και solo δε θα το εκτιμήσετε, αλλά ίσως το βαρεθείτε ακόμα και πριν ολοκληρώσετε το campaign. Η όλη απόλαυση και η replayability αξία του κρύβεται στη “σπίντα”, στην ένταση και στο χαμούλη που δημιουργείται με το local multiplayer.

Σε έναν τίτλο όπου τα γραφικά είναι (από επιλογή) τόσο basic, το βάρος πέφτει αναγκαστικά στους άλλους τομείς. Ηχητικά λοιπόν έχουμε ένα πολύ ταιριαστό και pump up ηλεκτρονικό soundtrack, αλλά δυστυχώς μικρό και επαναλαμβανόμενο. Όσον αφορά στο χειρισμό, τα λεγόμενα των δημιουργών τον περιγράφουν τέλεια: “easy to learn and hard to master”. Και έτσι είναι αφού, εκτός της κίνησης, στις περισσότερες των περιπτώσεων μόνο τα κουμπιά του άλματος και της “επίθεσης” χρησιμοποιούνται. Το κλειδί όμως είναι η ανταπόκρισή σας απέναντι στις ταυτόχρονες προκλήσεις. Το multitasking σας θα πρέπει να δουλέψει στο φουλ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι πάνω στον πανικό θα μπερδέψετε ουκ ολίγες φορές τα buttons… Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την ύπαρξη Ελληνικής γλώσσας ως επιλογή στο μενού, κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Deck 13.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.