Marvel’s Spider-Man: The Heist Review

Αθόρυβη σαν γάτα, πονηρός σαν αράχνηΕνάμισι μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του Spider-Man η...

Αθόρυβη σαν γάτα, πονηρός σαν αράχνη

Ενάμισι μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του Spider-Man η Insomniac Games επανέρχεται στο προσκήνιο με το πρώτο story DLC του. Το The Heist αποτελεί μέρος μιας τριλογίας, η οποία φέρει τον τίτλο “The City That Never Sleeps” και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο με το Silver Lining DLC. Προσωπικά είμαι υπέρμαχος των DLC, όταν αυτά προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία από αυτή του βασικού game ή όταν καταφέρνουν να την συμπληρώσουν με αρμονικό τρόπο. Όπως θα δούμε παρακάτω, το The Heist δεν καταφέρνει να κάνει τίποτα από τα παραπάνω. Αντιθέτως πάσχει από τα ίδια ακριβώς προβλήματα που είχαμε εντοπίσει στο βασικό game. Υπάρχουν ωστόσο και αρκετά θετικά στοιχεία, κυρίως σε ότι αφορά το σενάριό του. Αξίζει άραγε να φορέσετε για μια ακόμη φορά τη στολή του Spidey και να ξεχυθείτε στους δρόμους της Νέας Υόρκης; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.

Σε σεναριακό επίπεδο, το The Heist εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του βασικού campaign και αφηγείται την προσπάθεια του ανθρώπου-αράχνη να φέρει στον… ίσιο δρόμο την Black Cat, η οποία έχει αρχίσει και πάλι τις ληστείες. Το ποια ακριβώς είναι τα κίνητρά της και πώς αυτά σχετίζονται με τις εγκληματικές ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης Maggia θα το αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας παίζοντας το DLC.

Οι εντυπώσεις που μας είχε αφήσει το σενάριο του Spider-Man ήταν αν μη τι άλλο θετικές και μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το πρώτο DLC. Στο The Heist έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν της Black Cat, αφού γίνεται μια γενικότερη προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας σας και να φωτιστούν διάφορες άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.

Το The Heist πέφτει στην παγίδα των προβλεπόμενων ανατροπών, αν και το γεγονός αυτό δεν μειώνει την αξία του. Οι διάλογοι μεταξύ του Spider-Man και της Black Cat είναι απολαυστικοί και αρκετά πικάντικοι λόγω του λανθάνοντα ερωτισμού που υπάρχει μεταξύ των δύο ηρώων. Το cliffhanger φινάλε δρα θετικά, εκτινάσσοντας την αγωνία μας στα ύψη για τα όσα πρόκειται να συμβούν στα δύο επόμενα κεφάλαια της τριλογίας “The City That Never Sleeps”. Οφείλουμε πάντως να διατυπώσουμε τις ενστάσεις μας σχετικά με την διάρκεια του εν λόγω DLC, καθώς 60-90 λεπτά gameplay αρκούν για να ολοκληρώσετε τις βασικές αποστολές του.

Από πλευράς περιεχομένου, το The Heist είναι σχετικά φτωχό και παράλληλα οι προαιρετικές αποστολές του ακολουθούν το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο με αυτό που είχαμε συναντήσει στο βασικό campaign. Τα Crime missions επιστρέφουν και η μόνη προσθήκη που συναντάμε είναι μια σειρά αποστολών στις οποίες θα πρέπει να εξουδετερώσετε βόμβες με τη χρήση του spider bot σας. Από εκεί και πέρα έχουμε δύο μόλις side quests, στο πρώτο θα πρέπει να εντοπίσετε και να συλλέξετε 10 έργα τέχνης και στο δεύτερο καλείστε να λάβετε μέρος στο διεστραμμένο τηλεοπτικό σόου της Screwball. Το quest line αυτό χωρίζεται σε πέντε επιμέρους challenge missions, στα οποία θα πρέπει να δείξετε τις ικανότητές σας τόσο στις μάχες, όσο και στο κομμάτι του traversal.

Το The Heist βάζει μια μικρή πινελιά στα challenge missions, μέσω του photobomb μηχανισμού. Για να κάνετε το καλύτερο δυνατό σκορ θα πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες την κατάλληλη χρονική στιγμή, περνώντας μέσα από κτήρια ή εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους σας σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χάρτη.

Μιλώντας για αντιπάλους, στο πρώτο DLC του Spider-Man συναντάμε τις ίδιες περίπου κατηγορίες εχθρών. Η μόνη προσθήκη αφορά τους minigun brutes, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με το ομώνυμο όπλο. Οι εχθροί αυτοί έχουν την ικανότητά να μπλοκάρουν τις επιθέσεις σας, είναι άτρωτοι στα περισσότερα gadgets σας και γενικώς προκαλούν τρομακτική ζημιά. Είναι δεδομένο ότι αν παίζετε στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας θα τα βρείτε… μπαστούνια απέναντι τους, ειδικά όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ταυτόχρονα 2-3 απ’ αυτούς. Τα επικά boss fights του Spider-Man δυστυχώς λείπουν από το DLC του, ωστόσο υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα stealth αποστολή προς το τέλος του.

Στην περίπτωση που αφιερώσετε 3-4 ώρες και καταφέρετε να ολοκληρώσετε όλες τις αποστολές θα ανταμειφθείτε με τρεις επιπλέον στολές για τον ήρωά σας. Δυστυχώς οι στολές αυτές έχουν καθαρά cosmetic χαρακτήρα, καθώς καμία από αυτές δεν σας δίνει πρόσβαση σε νέα suit powers.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.