«Ζοτς»: Πεθαίνω για τους παίκτες μου

Ταύρος σε υαλοπωλείο έγινε ο Ζέλιμιρ ομπράντοβιτς όταν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (29/3) με τη Μακάμπι, ρωτήθηκε αν έγιναν λάθη στο προηγούμενο ματς και κατά πόσο οι «πράσινοι» ήταν έτοιμοι.

Ταύρος σε υαλοπωλείο έγινε ο Ζέλιμιρ ομπράντοβιτς όταν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (29/3) με τη Μακάμπι, ρωτήθηκε αν έγιναν λάθη στο προηγούμενο ματς και κατά πόσο οι «πράσινοι» ήταν έτοιμοι.

Ο πολυνίκης Σέρβος δήλωσε ότι πεθαίνει για τους παίκτες του και είναι υπερήφανος γι’ αυτούς και πως η νευρικότητα οδήγησε σε άτυχες… επιλογές, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και σε όσους έκαναν λόγο για δικές του λανθασμένες επιλογές στο ματς της Τρίτης, όπου ο Παναθηναϊκός υπέστη τη 2η ήττα του από τους Ισραηλινούς.

Πριν απ’ όλα όμως μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση, λέγοντας πως «είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Όπως πάντα πρέπει να κατανοήσουμε τα λάθη μας και μετά πρέπει να μπούμε να παίξουμε. Χθες είχαμε δυο διαφορετικά πρόσωπα».

Μετά έγινε… μπαρούτι και παραθέτουμε τα όσα ρωτήθηκε και απάντησε αναλυτικά…

Για τα λάθη του Παναθηναϊκού και την επιλογή στην τελευταία επίθεση: «Τι πήγε λάθος; Το παιχνίδι πάντα σου δίνει την κατάλληλη απάντηση. Κάτι που πρέπει να αλλάξουμε δεδομένα, είναι τα λάθη μας. Κάποια γίνονται χωρίς λόγο, κάποια άλλα επειδή ήμασταν νευρικοί στο ξεκίνημα του ματς και δώσαμε την ευκαιρία στην Μακάμπι να σκοράρει στον αιφνιδιασμό».

Για το αν οι παίκτες του είχαν την κατάλληλη ψυχολογία για τον αγώνα της Τρίτης: «Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος. Ο καθένας από εσάς έχει μια γνώμη και δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό, αλλά ορισμένοι ξεχνάτε ότι μιλάμε για την πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης. Δεν μιλάω μόνο την περσινή, αλλά και για την ομάδα των περασμένων ετών. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει αύριο, τα τελευταία 15 χρόνια. Οπότε πριν ρωτάτε κάτι, πρέπει να σκέφτεστε. Αρα το να λέμε ότι κάποιοι παίκτες που είναι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι έτοιμοι, είναι λάθος. Όταν είσαι Πρωταθλητής Ευρώπης, είσαι πάντα έτοιμος!».
 
Για τα όσα έχουν ακουστεί για τις λάθος επιλογές της ομάδας του στους δύο τελευτάιους αγώνες με την Μακάμπι: «Ειλικρινά δεν νομίζω ότι είναι σωστή ερώτηση, αλλά είναι δικαίωμά σας να σκέφτεστε ό,τι θέλετε. Θα προστατεύσω τους παίκτες μου, θα πεθάνω γι αυτούς και είμαι πολύ υπερήφανος που έχω τέτοιους παίκτες. Ένα ματς δεν θα αλλάξει την άποψή μου. Ακόμα κι αν δεν πάμε στο Final 4. Θα συνεχίσουμε να ζούμε τις ζωές μας και είμαι υπερήφανος που κοουτσάρισα αυτούς τους ανθρώπους».
 
Για το πού θα κριθεί ο αυριανός αγώνας: «Λάθη και κάποιες μικρολεπτομέρειες καθορίζουν μια φάση. Μιλάμε για δυο παιχνίδια που καθορίστηκαν από μια φάση. Και στην Αθήνα και χθες. Ξέρουμε τι χρειάζεται και πως πρέπει να παίξουμε αύριο. Απαντες θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Ό,τι και να γίνει θα είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου».
 
Για την άμυνα στην τρίτη περίοδο του αγώνα της Τρίτης: «Δεν είναι εύκολο να σταματήσουμε την Μακάμπι και να σκοράρει εννιά πόντους,  όμως το καταφέραμε. Συμβαίνει κάποια ομάδα για μια περίοδο να μην παίξει καλά. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και βρήκαμε τον τρόπο για να παίξουμε καλύτερα στο τρίτο δεκάλέπτο.  Πιστεύω ότι το πρώτο ημίχρονο καθόρισε το αποτέλεσμα. Στα 40 λεπτά πρέπει να είσαι έτοιμος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Σε εκείνο το σημείο ο Ομπράντοβιτς… φούντωσε ακόμη περισσότερο και τόνισε πως «η δουλειά του προπονητή είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει πολύς κόσμος. Και ήταν πολύ αστείο για μένα να ακούω όλα αυτά τα σχόλια τις τελευταίες ημέρες. Ο βοηθός μου προσπάθησε να μου πει κάποια πράγματα και δεν είμαι άνθρωπος που δεν ακούει. Με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά του καλά. Δεν πετάω στα σύννεφα επειδή έχω κατακτήσει ό,τι έχω κατακτήσει, αλλά  24 ώρες το 24ωρο σκέφτομαι την ομάδα μου και κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια. Οπότε σας απαντώ! Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει στην τελευταία επίθεση ελεύθερο σουτ. Οπότε τι νομίζετε;;; Εγώ αποφάσισα να γίνει σουτ από τα 15 μέτρα!!!  Δεν είναι του στυλ μου να μιλάω για την τελευταία άμυνα και την τελευταία επίθεση. Το μόνο που ζητάω πάντα είναι να γίνεται σωστά το σουτ. Υπάρχουν παίκτες που δουλεύουν σκληρά για να πάρουν το τελευταίο σουτ.

Ολοι τους ονειρεύονται να πάρουν το τελευταίο σουτ. Αυτό που ζητάω εγώ είναι να γίνεται σωστά. Με τα υπόλοιπα δεν έχω πρόβλημα. Είναι 50-50. Σ’ ένα ματς κερδίζεις στο άλλο χάνεις. Συγχαρητήρια λοιπόν γιατί τους άξιζε να κερδίσουν το ματς».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός έχασε τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο: «Εχουμε άλλο ένα ματς. Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι πρόκειται για άθλημα κι όχι για πόλεμο. Μας αρέσει πολύ και το διασκεδάζουμε ακόμα περισσότερο».
 
Για τον Νικ Καλάθη: «Είπα χθες ότι έπαιξε εξαιρετικά. Στα δυο τελευταία ματς ήταν καταλυτική η παρουσία του. Παρότι είναι νεαρός παίζει για την ομάδα και δεν είναι ατομιστής. Τον συγχαίρω για τον τρόπο που παίζει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.