Παραμονή από τα αποδυτήρια (video)

Σκόραρε από τα... αποδυτήρια και έμεινε στην κατηγορία ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0, χάρη στο τέρμα του Αλμπάνη στο 29ο δευτερόλεπτο.

Σκόραρε από τα… αποδυτήρια και έμεινε στην κατηγορία ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0, χάρη στο τέρμα του Αλμπάνη στο 29ο δευτερόλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και να πάρουν τη νίκη, όμως ο Χουάντεροσν όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του. 

Οι φιλοξενούμενοι που γνώρισαν την πέμπτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι στην αναμέτρηση. Η μία στο 9′ στο τετ α τετ του Κούτρη, στο 32′ για χέρι του Στάθη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για χέρι του Κοντοέ. 

Το σύνολο του Παράσχου προς το τέλος του αγώνα βρήκε ανοικτούς χώρους και προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμα του χωρίς να το καταφέρει. 

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές είχε το ματς, με τους Κούτρη, Κονέ και Κύργια να αποχωρούν με προβλήματα…

Τα αρχικά πλάνα

Με 5-4-1 παρατάχθηκε ο Απόλλωνας και με 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός.

Ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε τον Χουάντερσον στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ζησόπουλο, Κύργια, Κοντοέ στο κέντρο της  άμυνας. Στάθης στα δεξιά και Ναδάλες στα αριστερά, με τους Τσουκαλά Χουάρες στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Αλμπάνης και Κονέ πίσω από τον Ελμπάζ. 
 

Ο Κόντης επέλεξε την ίδια 11αδα με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΑΟΚ. Ο Προτό κάτω από τα δοκάρια, έχοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Νικολάου και Κούτρης. Ταχτσίδης και Ρομαό τα αμυντικά χαφ με τον Μάριν δεξιά, τον Μιραλάς αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από Ανσαριφάρντ.  

Από τα… αποδυτήρια

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Απόλλωνα, καθώς μόλις στο 29ο δευτερόλεπτο ο Αλμπάνης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Προτό και άνοιξε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν, όπως αναμενόταν, τα ηνία και προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως στο 9′ ο Χουάντερσον νίκησε τον Κούτρη, ο οποίος σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Χατζισαφί. 

Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, όπως και οι χαμένες ευκαιρίες. Στο 16′ ο Φορτούνης αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε με κοντινή κεφαλιά και στο 22′ ο ίδιος παίκτης με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά του αριστερού δοκαριού. Στο επόμενο λεπτό ο Παράσχος… ισοφάρισε τις αλλαγές με τον τραυματία Κονέ να δίνει τη θέση του στον Σιατραβάνη. 

Αφού άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων, το σύνολο του Παράσχου προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους να ανέβει πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να «καταστρέψει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά το κατάφερε σε μικρή κλίμακα. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα που απέκτησαν με τον Αλμπάνη στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. 

Επίθεση οι μεν, άμυνα οι δε

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπαθούσε από τα πλάγια να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να απειλούν την εστία του Χουάντερσον, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να πραγματοποιεί εκπληκτικές επεμβάσεις και να κρατά ανέπαφη την εστία του. 

Ο Κόντης «έκλεισε» τις αλλαγές του στο 59′ με την είσοδο των Βρουσάι, Ανδρούτσου, αλλά ούτε αυτές οι κινήσεις απέδωσαν καρπούς. Οσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι έδιωχναν την πίεση από την περιοχή τους. Μάλιστα μετά το 70′ επιχείρησαν τρεις φορές να διευρύνουν το προβάδισμα τους, χωρίς να το καταφέρουν. 

Με τον Ολυμπιακό να μην έχει υπομονή στο παιχνίδι του και στην τελική προσπάθεια, έμεινε στο μηδέν, με αποτέλεσμα ο Απόλλων Σμύρνης να πανηγυρίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.