«Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς οι καλύτεροι στην Ευρώπη»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Εβγένι Πασούτιν.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Εβγένι Πασούτιν. Ο τεχνικός της Ούνιξ Καζάν μέσω του προσωπικού του blog αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα, μίλησε για το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ευρώπης στο ΟΑΚΑ αλλά και για την προσεχή αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Τουρκία. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον πολυτιμότερο παίκτη της Ούνιξ έως τώρα, τον Χένρι Ντόμερκαντ.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Εβγένι Πασούτιν:

«Στο προηγούμενο ποστ μου, είχα ευχηθεί σε όλους τους φίλους της Ευρωλίγκας να έχουν Καλή Χρονιά. Και ο πρώτος μήνας του 2012 ήταν πραγματικά εξαιρετικός για την Ούνικς Καζάν. Όλοι οι παίκτες είχαν μεγάλο κίνητρο και έπαιξαν εξαιρετικά απέναντι σε ομάδες-μεγαθήρια όπως ο Παναθηναϊκός, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Πηγαίνοντας να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια απέναντι σε αυτές τις εξαιρετικές ομάδες με τους πολύ σπουδαίους παίκτες, ξέραμε ότι θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Κάναμε κάποια πράγματα που θέλαμε και δεν κάναμε κάποια άλλα που είχα ζητήσει σε αυτά τα παιχνίδια. Αλλά σε όλα παίξαμε σπουδαία άμυνα, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού και κερδίσαμε τα πρώτα τρία παιχνίδια, πριν ηττηθούμε στο τέταρτο απέναντι στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Αν είχαμε κερδίσει το Μιλάνο, θα είχαμε ουσιαστικά προκριθεί στα πλέι οφ, αλλά ξέραμε πως το ματς θα ήταν δύσκολο αφού η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο δεν είχε νίκη στο TOP-16. Από αυτή την άποψη, κάθε νέο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο και αυτό το είδαμε στο Μιλάνο. Ο αντίπαλος μας έπαιξε πολύ καλά, την ίδια ώρα που εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Παλέψαμε για τη νίκη μέχρι το τέλος δεν τα παρατήσαμε, αλλά δεν γινόταν να επιστρέψουμε. Και η ήττα δεν ήταν έκπληξη. Απλά είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ομάδα να παίζει στο 100% σε κάθε ματς.

Από την άλλη, μερικές φορές έχει μέρες που όλα πηγαίνουν καλά. Και είχαμε μια τέτοια ημέρα στη δεύτερη αγωνιστική του TOP-16 κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Έχουμε κίνητρο σε όλα τα παιχνίδια μας, αλλά στο ματς με τον Παναθηναϊκό δώσαμε το κάτι παραπάνω γιατί παίξαμε απέναντι στην ομάδα που, κατά τη γνώμη μου, είναι η καλύτερη στην Ευρώπη και κόντρα στον καλύτερο προπονητή, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έτσι οι παίκτες ετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα και το έδειξαν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Και θέλουμε να παίξουμε έτσι και να είμαστε το ίδιο έτοιμοι και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Τουρκία.

Τώρα στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε και σωματικά, αλλά και στο μυαλό όσο το δυνατόν καλύτερα για ένα τόσο σημαντικό ματς. Έχουμε δώσει πολύ ενέργεια και πάθος στα πρώτα τέσσερα ματς του TOP-16 ενώ μας στοίχισε ψυχολογικά και η ήττα στο Μιλάνο. Αλλά έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς και γυμναστές και ξέρω πως οι παίκτες μου θα είναι απόλυτα έτοιμοι όταν πρέπει. Και έτσι θα τους ετοιμάσω για ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Δεν υπάρχουν μυστικά. Πρέπει να ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού σε ένα εκτός έδρας ματς, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν διαφορά.

Είτε εντός έδρας είτε εκτός, ο Χένρι Ντόμερκαντ παίζει εξαιρετικά και νομίζω πως δίκαια ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ιανουαρίου. Ο Χένρι δουλεύει πάρα πολύ το σουτ του και πριν, αλλά και μετά τις προπονήσεις και έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Στις κρίσιμες στιγμές, όταν χρειαζόμαστε σκορ, παίρνει την ευθύνη και είναι πολύ σημαντικό ότι οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται. Ελπίζω και εύχομαι ο ένας να έχει εμπιστοσύνη στον άλλον, γιατί το γεγονός πως έχουμε 3-1, δεν μας εξασφαλίζει, οπότε δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Το TOP-16 είναι ένα μικρό τουρνουά, ένα και μόνο παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει το μέλλον σου ή να το καταστρέψει. Κάθε παιχνίδι μπορεί να σε βάλει πιο κοντά στον στόχο σου. Αν κερδίσουμε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τότε θα έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση. Πηγαίνουμε, όμως, στην Τουρκία ξέροντας πως το ματς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Από την άλλη δεν πρέπει και δεν θα φοβηθούμε. Πρέπει να μπούμε στο παρκέ και να παίξουμε όπως μπορούμε και όπως παίξαμε στα πρώτα τρία ματς του TOP-16».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.