Ιτούδης: Μια νίκη δε φέρνει την πρόκριση

Χαρούμενοι επέστρεψαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού από το Μιλάνο, μετά τη νίκη επί της Αρμάνι.

Χαρούμενοι επέστρεψαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού από το Μιλάνο, μετά τη νίκη επί της Αρμάνι. Ο Δημήτρης Ιτούδης, θέλοντας να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι μετά την επιτυχία των «πρασίνων» επεσήμανε πως ο δρόμος τους στο «ΤΟΡ 16» είναι δύσβατος και μια νίκη δεν τους έδωσε και την πρόκριση.
Εξήγησε πως πρέπεινα προσέξουν πολύ, αρχής γενομένης από την επόμενη αναμέτρηση με την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ, χωρίς να παραλείψει να δώσει για ακόμη μια φορά «συγχαρητήρια» στους παίκτες του «τριφυλλιού».

Όπως έγραψε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς 
στο «paobcblog»: «Επιστρέψαμε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα και είμαστε ήδη στη ΟΑΚΑ για την προπόνηση που είχαμε προγραμματίσει ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΚΑΟΔ. Ολοκληρώσαμε αυτό το «τουρνουά» των τριών εκτός έδρας παιχνιδιών με απόλυτη επιτυχία. Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τα θετικά αποτελέσματα που θέλαμε. Είχαμε πολύ δύσκολες εξόδους, με αποκορύφωμα αυτή στο Μιλάνο, στην πρεμιέρα του Top16.

Ξεκινήσαμε πολύ καλά σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά έχουμε την εμπειρία να καταλαβαίνουμε ότι είναι απλά αυτό: Ένα καλό ξεκίνημα. Δεν μας έχει δώσει την πρόκριση αυτή η νίκη. Χρειαζόμαστε να νικήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με την Ούνιξ. Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας δικαιώνουν αυτό που λέγαμε ότι δεν έχουμε εύκολο όμιλο. Και δεν υπάρχει εύκολος όμιλος στο Top16, γιατί ακριβώς έχεις 16 ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις. Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα στη συνέχεια, η οποία επισημοποιεί το γεγονός ότι κοιτάζει ψηλά με το να αποκτά έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, αλλά και «γυρίζοντας» έναν αγώνα 17 πόντων σε ένα δεκάλεπτο. Είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για την Ούνιξ, για την οποία θα μιλήσουμε…

Στο Μιλάνο κάναμε πολύ σημαντική δουλειά σε τέσσερα στοιχεία που είχαμε καθορίσει ως σημαντικά του παιχνιδιού αυτού, σε ότι αφορά τη δική μας αμυντική προσαρμογή. Είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα καλό αμυντικό παιχνίδι, αν θέλουμε να φύγουμε νικητές από το Μιλάνο. Το κατορθώσαμε αυτό. Νομίζω πως το γεγονός ότι στα τρία δεκάλεπτα το Μιλάνο σημείωσε 33 πόντους είναι ενδεικτικό, το γεγονός επίσης ότι τους οδηγήσαμε σε 24 λάθη, υπερδιπλάσια από όσα συνήθως κάνουν είναι ενδεικτικό, όπως και το ότι κρατήσαμε τα ατού της -και τη δημιουργία και την εκτέλεση- σε χαμηλά επίπεδα. Και μιλώ για τον Μαντσινέλι και τον Μπουρούση στο χαμηλό ποστ, όπου οι ίδιοι δημιουργούν και για δικούς τους πόντους και για την ομάδα, μιλάω για τον Κουκ και την ικανότητα που έχει τόσο εκτελεστική, όσο και στη δημιουργία, αλλά και τον Ντρου και στα δύο αυτά κομμάτια. Το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες που μπαίνουν στο παιχνίδι και είναι σημαντικοί, οι οποίοι δεν έπιασαν υψηλά ποσοστά. Θεωρώ ότι γι’ αυτό ευθύνεται η δική μας αμυντική προσπάθεια.

Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί ήταν συγκεντρωμένοι και είχαν υψηλό κίνητρο. Φαινόταν από όλες τις μάχες που δίναμε. Κερδίσαμε κατά κράτος σε όλους τους τομείς της στατιστικής. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά η καθημερινότητα η δική μας δίνει συνέχεια με μια ακόμη αναμέτρηση. Θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση και αν ετοιμαστούμε για την αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 
Αναφερόμενος στο τι θα ακολουθήσει επεσήμανε πως «γενικότερα, έχουμε ένα νέο «τουρνουά» αυτή τη φορά στην Αθήνα. Είναι καλό κι αυτό, μας χρειάζεται αυτή τη στιγμή, για να κάνουμε καλές προπονήσεις και να προετοιμαστούμε στην Αθήνα, να μην έχουμε ταξίδια. Τα δύο από αυτά τα παιχνίδια είναι στην έδρα μας, αρχής γενομένης από τον ΚΑΟΔ, τον οποίο σεβόμαστε. Είχαμε ένα δύσκολο απόγευμα στη Δράμα στις αρχές του πρωταθλήματος. Βέβαια ο ΚΑΟΔ έχει αλλάξει την ομάδα του, έχουν φύγει κάποιοι παίκτες, αλλά δεν παύει να είναι ένας πολύ βασικός δημιουργός και εκτελεστής ο Χαραλαμπίδης στο επιθετικό τους κομμάτι. Θα εμφανιστεί και ο Ζάρας που δεν είχε παίξει στον πρώτο γύρο απέναντί μας. Ο Τσέρανιτς στο χαμηλό ποστ είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Ο Χαντ που έχει δικές του φάσεις και είναι πολύ καλός σκόρερ, ενώ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που χρειάζονται την προσοχή μας όπως ο Μπάβτσιτς και ο Μισέλ. Ο ΚΑΟΔ αποτελεί ένα σύνολο το οποίο αξίζει το σεβασμό μας. Κάνουν καλή δουλειά στη Δράμα. Χωρίς καμία πρόθεση να υποτιμήσω τον οποιονδήποτε, θα παίξει σημαντικό ρόλο το πώς θα διαχειριστούμε εμείς αυτή την κατάσταση της κούρασης και του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και ήρθαμε από το αεροδρόμιο στο γήπεδο, άμεσα στην προπόνηση, να δούμε στοιχεία του αντιπάλου μας και να είμαστε έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση».

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και εκείνος με τη σειρά του, μετά τον «Ζοτς», τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο πλευρό της στην σημαντική αναμέτρηση του Μιλάνου. «Πριν σας αφήσω, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε δίπλα μας από διάφορα μέρη της Ευρώπης και κυρίως αυτούς που ταξίδεψαν από την Ελλάδα. Το να ταξιδέψεις στο Μιλάνο υπό τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με την οικονομική κατάσταση ήταν πολύ σημαντικό και μεγάλη βοήθεια για όλους μας. Σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά που βρεθήκατε στο πλευρό μας. Και χαρήκαμε που κι εμείς, η ομάδα σας ευχαρίστησε με την εμφάνισή της και το αποτέλεσμα.
Πλέον, σας περιμένουμε και στο ΟΑΚΑ…», έγραψε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.