Πέρασαν στον 2ο γύρο του απλού Γκιώνης και Κρεάνγκα

Με την πρόκριση του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη στον 2ο γύρο του απλού ανδρών άρχισε για την ελληνική πλευρά η τρίτη ημέρα του ουγγρικού όπεν.

Με την πρόκριση του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη στον 2ο γύρο του απλού ανδρών άρχισε για την ελληνική πλευρά η τρίτη ημέρα του ουγγρικού όπεν. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές άρχισαν θετικά την προσπάθειά τους για καλό πλασάρισμα στη Βουδαπέστη και παράλληλα έκαναν γερή πρόβα για τον αγώνα τους στους «32» όπου ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Ο Κρεάνγκα έχει απόψε (Πέμπτη), στις 20.30 ώρα Ελλάδας, επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον Κινέζο Μα Λονγκ, νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος, ενώ τρία τέταρτα αργότερα (21:15) ο Γκιώνης αναμετριέται με τον Γάλλο Νταμιέν Ελουά, ο οποίος έτυχε να μπει 3ο φαβορί του όπεν μετά την ξαφνική απουσία του Κινέζου Γουάνγκ Χάο, που ασθένησε.
 
Ο Κρεάνγκα (νούμερο 54 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ανέλαβε από την αρχή δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας τον Χουάνγκ Σενγκ Σενγκ από την Κινεζική Ταϊπέι (Νο 152). Πήρε τα δύο πρώτα σετ, αλλά μία αντεπίθεση διαρκείας του Ασιάτη έφερε το ματς στο 2-2. Ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την καλή ψυχολογία, βρήκε ξανά ρυθμό και με σωστή τακτική έφτασε στη νίκη με 4-2 σετ (11-5, 12-10, 8-11, 7-11, 11-5, 11-9). Ο Μα Λονγκ κατέβαλλε στον γύρο των «64» τον Βέλγο Ζαν Λορίκ με 4-0 σετ.
 
Λίγη ώρα αργότερα… βάδισε στον ίδιο δρόμο και ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 49 στο ranking list). Ο κορυφαίος «αμυντικός» πέρασε το παιχνίδι του απέναντι στον πολύ αξιόλογο Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον (Νο 97) και πήρε τη νίκη με 4-1. Μπήκε μουδιασμένα στο ματς κι έχασε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια σταθεροποίησε την απόδοσή του, είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία στους πιο κρίσιμους πόντους κι έδειξε την ανωτερότητά του (8-11, 11-9, 11-7, 11-9, 11-6).  
Ο Νταμιέν Ελουά απέκλεισε τον Γερμανό Φιλίπ Φλορίντζ με 4-1 σετ.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.