Για την πρωτιά στους ομίλους τους συνεχίζουν Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ήρθε στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά του Χάλμσταντ για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Κώστα Παπαγεωργίου.

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ήρθε στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά του Χάλμσταντ για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Κώστα Παπαγεωργίου.

Οι δύο αθλητές, που κυνηγούν τον πολύ δύσκολο στόχο της πρόκρισης στο Ρίο, άρχισαν νικηφόρα και παίζουν αύριο για την κορυφή των ομίλων τους προκειμένου να έχουν πιο βατούς αντιπάλους στο επόμενο στάδιο, αλλά και να πάρουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Ο Κρεάνγκα επιβλήθηκε και στους δύο αγώνες του και αύριο στις 12:50 ώρα Ελλάδας κοντράρει τον επικεφαλής του 7ου γκρουπ Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία. Ο Παπαγεωργίου έδωσε ένα ματς (καθώς μετά την απουσία του Κοσοβάρου Τσιτάκου από τη Σουηδία το 1ο γκρουπ έμεινε με 3 αθλητές), πήρε τη νίκη και αύριο στις 12:00 διεκδικεί την 1η θέση μ’ έναν άλλο επικεφαλής κινεζικής καταγωγής τον Βανγκ Ζενγκ Γι από την Πολωνία. Για τις γυναίκες η μέρα έκλεισε με τους δεύτερους αγώνες της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου. Ήταν με πολύ δυνατές αθλήτριες, οι ήττες ήρθαν φυσιολογικά και τα δύο κορίτσια θα διεκδικήσουν την Τετάρτη την πρόκριση στο 1ο στάδιο της διοργάνωσης μέσα από την 3η θέση των γκρουπ.   

Στο δεύτερο κομμάτι της εναρκτήριας ημέρας ο Παπαγεωργίου ήταν απόλυτα έτοιμος απέναντι στον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς κι ας μην είχε παίξει το πρωί. Ήλεγξε το ματς από την αρχή ως το τέλος, πέρασε την τακτική του και κατάφερε να επιβληθεί με 4-0 σετ, κάτι διόλου εύκολο με αθλητή τέτοιου επιπέδου. «Ουσιαστικά είμαστε ισάξιοι με τον Μάρκο, είμαστε κοντά και στο ranking list, αλλά ίσως μέτρησε υπέρ μου και το γεγονός ότι είχαμε συναντηθεί δύο φορές στη Γαλλία και τον είχα νικήσει. Αυτό που είδα σήμερα είναι ότι με βόλεψε τα παιχνίδι του. Δεν μπορώ να πω ακόμα αν είμαι ή όχι σε καλή κατάσταση, κάθε ματς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, πάντως έκανα το πρώτο βήμα και απέφυγα την 3η θέση του γκρουπ, που θα με έστελνε κατευθείαν σε τοπ φαβορί. Αυτό είναι ουσιαστικά το κέρδος μου από τη νίκη», σχολίασε μετά τον αγώνα ο πρωταθλητής Ελλάδας, που είχε τον τελευταίο λόγο σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Τα σετ του αγώνα ήταν 11-9, 11-8, 11-3 και 11-9. Ο Γέφτοβιτς, που είχε χάσει το πρωί με 4-0 σετ και από τον Βανγκ Ζενγκ Γι περιορίζεται στην 3η θέση του 1ου γκρουπ, αλλά επίσης προχωρά στην επόμενη φάση.

Ο Κρεάνγκα αντιμετώπισε το απόγευμα για το 7ο γκρουπ τον Μάρκο Ρεκ Νταλντόσο, που στην 1η αγωνιστική είχε αφήσει καλές εντυπώσεις κόντρα στον Βανγκ Γιανγκ (ήττα με 4-1 σετ). Δεν άρχισε καλά, όμως είχε συγκέντρωση και φυσικά ποιοτικότερα χτυπήματα, που τον οδήγησαν στο προβάδισμα. Κατέκτησε και το 2ο σετ στην παράταση χρησιμοποιώντας και την εμπειρία του κι από κει κι έπειτα ήταν ασυναγώνιστος. Έπιασε φοβερό ρυθμό και δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του για το τελικό 4-0 (11-8, 12-10, 11-3, 11-1). «Καλό ήταν το ξεκίνημα, αλλά και με κάποια σημεία, στα οποία δεν είμαι ευχαριστημένος, όπως η κούραση που έβγαλα στο δεύτερο παιχνίδι. Ήταν κούραση από το ταξίδι πιστεύω και υστέρησα στη μετακίνηση. Σιγά-σιγά ανέβασα απόδοση, αλλά πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο. Αύριο με τον αμυντικό είναι διαφορετικό παιχνίδι», τόνισε ο αθλητής των 5 ολυμπιακών συμμετοχών. Το πρωί είχε νικήσει και τον Βούλγαρο Αλεξαντρόφ, συνεπώς έχει 4 βαθμούς αυτή τη στιγμή, όπως 4 έχει και ο Βανγκ Γιανγκ, που μετά τον Νταλντόσο κατέβαλλε και τον Αλεξαντρόφ με 4-0 σετ. Ο αθλητές από τις δύο γειτονικές μας χώρες διεκδικούν την πρόκριση από την 3η θέση του γκρουπ.  

Στο 6ο γκρουπ η Ζαβιτσάνου είχε το απόγευμα παιχνίδι για μέτρηση δυνάμεων. Συνάντησε την Ντανιέλα Ντοντεάν-Μοντέιρο, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό νεανίδων και κορασίδων, αλλά και δύο φορές στο διπλό γυναικών. Έπαιξε με πολλή διάθεση, έβγαλε ενέργεια και κυνήγησε το καλύτερο, όμως η σπουδαία Ρουμάνα ήταν πολύ σταθερή και δεν την άφησε να βρει ρυθμό. Στο τελικό 4-0 σετ η Πατρινιά πρωταθλήτρια πλησίασε από το 5-10 του 4ου σετ και το έχασε οριακά (5-11, 6-11, 3-11, 9-11). «Μετά τους πρώτους αγώνες μου αισθάνομαι ότι έπαιξα πιο καλά από κάθε άλλη φορά στο εξωτερικό. Ειδικά με την Έρντελι, από την οποία είχα χάσει πέρσι εύκολα 3-0 στη Φιλανδία, τώρα την κόντραρα κι αυτό πιστεύω ότι δείχνει βελτίωση», δήλωσε η Ζαβιτσάνου, που σαφώς δεν υπάρχει λόγος να σταθεί στα αποτελέσματα στην πρώτη εμφάνισή της σε μεγάλη διοργάνωση. «Μου λείπουν παιχνίδια στο εξωτερικό για να φτάσω να παίξω ένα πιο ολοκληρωμένο στυλ παιχνιδιού, να εφαρμόσω καλύτερη τακτική και να μη βιάζομαι στα πιο κρίσιμα σημεία. Αύριο θα παλέψω για τη νίκη και την πρόκριση κόντρα στην Ασβάντεν, από την οποία επίσης είχα χάσει πέρσι σε τουρνουά», συμπλήρωσε η 23χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η Έρντελι και η Ντοντεάν είναι μπροστά στο 6ο γκρουπ και με δύο νίκες έχουν από 4 βαθμούς. Η Ασβάντεν από την Ελβετία και η Ζαβιτσάνου έχουν από δύο ήττες και 2 βαθμούς.      
 
Το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα για την ελληνική πλευρά έκλεισε το βράδυ  στην αναμέτρηση της Χριστοφοράκη με τη Γαλλίδα Καρόλ Γκρουντίς για το 16ο γκρουπ. Απέναντι στην επικεφαλής του ομίλου και μία ακόμα εγνωσμένης αξία αθλήτρια η Χριστοφοράκη διεκδίκησε ως ένα σημείο κάτι ουσιαστικό, όπως είχε γίνει και με την Πασκαουσκίνε στην 1η αγωνιστική. Τελικά έχασε με 4-1 σετ κι ενώ ήταν ανταγωνιστική μέχρι τα μέσα του 3ου σετ. Τότε προηγήθηκε με 6-4 και έχασε 7 πόντους στη σειρά (5-11, 11-4, 6-11, 6-11, 5-11). «Και τα δύο παιχνίδια μου ήταν με αθλήτριες καλύτερες από μένα, πιο έμπειρες και με υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Θεωρώ ότι έπαιξα καλά όμως, το ευχαριστήθηκα και μπορούσα να διεκδικήσω κάτι περισσότερο, ειδικά με τη Ρούτα», τόνισε η 26άχρονη πρωταθλήτρια και συνέχισε: «Είδα πως όταν έκανα κακή πρώτη μπαλιά δεν είχα εμπιστοσύνη στα χτυπήματά μου. Όταν είχα καλή υποδοχή εξελισσόταν και καλύτερα ο πόντος. Το ίδιο έγινε και με τη Γαλλίδα. Είχα πρόβλημα στο σερβίς, όπου μου άλλαζε κάθε τόσο τα φάλτσα, όμως όταν έκανα σωστή υποδοχή τις περισσότερες φορές έπαιρνα τον πόντο. Αύριο έχω τη Βελγίδα. Θα το παλέψω και πιστεύω ότι αν είμαι συγκεντρωμένη κι εφαρμόσω καλή τακτική θα μπορέσω να νικήσω». Η αυριανή αντίπαλος, η Μαρτσέτι είναι από πέρσι συμπαίκτρια της Χριστοφοράκη στη γαλλική Σεν Πιερέζ, όμως δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ, ούτε καν σε προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδι. Στο άλλο ματς του 16ου γκρουπ η Μαρτσέτι ήταν πιεστική απέναντι στην Πασκαουσκίνε,  ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ. Η Λιθουανή και η Γκρουντίς παίζουν αύριο για την 1η θέση και η Χριστοφοράκη με τη Μαρτσέτι για την 3η.  

Για τη 2η αγωνιστική εξάλλου, στο 4ο γκρουπ, στο οποίο βρίσκεται η Κατερίνα Τόλιου, η Κροάτισσα Λία Ράκοβατς έκαμψε την αντίσταση της επικεφαλής Σάο Γιενό από την Πορτογαλία με 4-3 σετ. Για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως, ήταν δεδομένο, έτσι κι αλλιώς, ότι αναλαμβάνει πολύ δύσκολη αποστολή αύριο εναντίον της Ράκοβατς.   
Το αυριανό πρόγραμμα των αγώνων των διεθνών μας στο πρώτο στάδιο του Προολυμπιακου (σε ώρες Ελλάδας):

1ο γκρουπ ανδρών:
Παπαγεωργίου-Βανγκ Ζενκ Γι 13 Απριλίου, 12:00 (11:00 τοπική)
7ο γκρουπ ανδρών:
Κρεάνγκα-Βανγκ Γιανγκ   13 Απριλίου, 12:50
4ο γκρουπ γυναικών:
Τόλιου-Ράκοβατς  13 Απριλίου, 14:30 (13:30 τοπική)
6ο γκρουπ γυναικών:
Ζαβιτσάνου-Ασβάντεν   13 Απριλίου, 15:20
16ο γκρουπ γυναικών:
Χριστοφοράκη-Μαρτσέτι   13 Απριλίου, 16:10

* Στα 47 του χρόνια ο θρυλικός Ζόραν Πρίμορατς κυνηγά το 8 στα 8 στα Ολυμπιακά τουρνουά του αθλήματος! Έχει τη διάθεση, το αν έχει τις απαραίτητες δυνάμεις και τη φόρμα θα φανεί στην πορεία, πάντως στο πρώτο του ματς βγήκε νικητής με 4-3 σετ από μεγάλη «μάχη» με τον Λιθουανό αμυντικό Ούντρα. Το απόγευμα έχασε με 4-0 από τον Σέρβο Ζολτ Πέτε (ο οποίος νωρίτερα είχε λυγίσει με 4-3 και το 1ο φαβορί του γκρουπ, τον Πολωνό Γκόρακ), αλλά ό,τι και να γίνει αύριο θα περάσει στα ταμπλό έστω ως 3ος.

* Την πρώτη έκπληξη τη δημιούργησε ο Φιλανδός Μπένετεκ Όλαχ, που κατέβαλλε με 4-0 σετ τον 3ο αθλητή του απλού ανδρών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, τον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι. Ο Σκανδιναβός έδωσε αργότερα ντέρμπι με τον Ούγγρο Ντανιέλ Κοσίμπα και θυμίζουμε ότι οι δύο αθλητές είχαν μετάσχει το καλοκαίρι στο καμπ προετοιμασίας των εθνικών μας ομάδων στη Βέροια. Ο Κοσίμπα νίκησε με 4-2 σετ, τα ματς ήταν για το 3ο γκρουπ.

* Ήττα γνώρισε κι ένας ακόμα επικεφαλής γκρουπ, ο Μπόγιαν Τόκιτς (στο 5ο), αλλά πώς να το πεις έκπληξη όταν προέρχεται από Κινέζο. Ο επίσης πολιτογραφημένος Σλοβάκος Μπάι Χε νίκησε τον Σλοβένο με 4-1…

* Στις γυναίκες ξεχώρισε το 4-0 της Σέρβας Άλεξ Γκάλιτς εναντίον της Σουηδέζας Ματίλντα Έκολμ στην 1η αγωνιστική. Η …οικοδέσποινα Έκολμ είναι επικεφαλής στο 3ο γκρουπ.
 * Πολύ λίγος ο κόσμος, που επισκέφτηκε σήμερα το Halmstad Arena. Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η προσέλευση θ’ αυξηθεί σημαντικά μόλις αρχίσουν οι αγώνες προκρίσεων, πάντως είναι ένα ερώτημα πόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα δείξουν οι Σουηδοί για το τουρνουά και ειδικά βέβαια τις προσπάθειες των συμπατριωτών τους.   

* Στην ιστοσελίδα της E.T.T.U. υπάρχει ενημέρωση για τα δρώμενα στο Χάλμσταντ στη διεύθυνση http://www.ettu.org/en/events/european-olympic-singles-qualification/general-information/.

* Ο Αμερικανός Κάνακ Τζα έγινε ο νεότερος αθλητής στην ιστορία που προκρίνεται σε Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Είναι μόλις 15 ετών (γεννημένος το 2000) κι εξασφάλισε το εισιτήριο για το Ρίο νικώντας το νούμερο 1 του αμερικανικού πινγκ πονγκ Τίμοθι Βανγκ με 4-0 σετ στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βόρειας Αμερικής, την περασμένη Κυριακή στον Καναδά! Όλοι οι προκριθέντες από το συγκεκριμένο τουρνουά είναι οι εξής:
Στους άνδρες: WANG Eugene (Καναδάς), FENG Yijun (Η.Π.Α.), JHA Kanak (Η.Π.Α.), WANG Timothy (Η.Π.Α., μόνο στο ομαδικό)
Στις γυναίκες: WU Yue (Η.Π.Α.), ZHANG Lily (Η.Π.Α.), ZHANG Mo (Καναδάς), ZHENG Jiaqi (Η.Π.Α., μόνο στο ομαδικό).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.