Στον τελικό ο Φοίνικας (video)

Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-2 σετ της Κηφισιάς στο «Ζηρίνειο», έκανε το 3-1 στη σειρά και προκρίθηκε στον τελικό της Volley League.

Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-2 σετ της Κηφισιάς στο «Ζηρίνειο», έκανε το 3-1 στη σειρά και προκρίθηκε στον τελικό της Volley League. Οι νησιώτες βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά δεν το έβαλαν κάτω και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντόκιτς, Πάρις και τον Παπαδόπουλο στο 4ο και 5ο σετ κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη νίκη με 3-2 παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ με πλεονέκτημα έδρας. Ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες και οι τελικοί θα ξεκινήσουν την Τρίτη 19 Απριλίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου που ο Φοίνικας προκρίνεται σε τελική φάση μετά το 2012 και γίνεται η δεύτερη επαρχιακή ομάδα μετά την Ορεστιάδα (τη σεζόν 1997-98) που αποκτά πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 9 (5/8 επ, 4 μπλοκ), Πάρις 3 (2/5 επ, 1 άσσος), Ντόκιτς 37 (34/60 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Λάππας 11 (10/16 επ, 1 μπλοκ, 65% υπ – 50% άριστες), Ανδρεάδης 9 (6/11 επ, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος 12 (10/23 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ – 56% άριστες) / Ζήσης (λ, 61% υπ – 46% άριστες), Ηλίας, Χαραλαμπίδης, Μουρούτης.
 
ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 2 (2/2 επ), Χριστοφιδέλης 7 (5/14 επ, 2 μπλοκ, 64% υπ – 52% άριστες), Μπίσετ 11 (10/17 επ, 1 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 8 (6/15 επ, 2 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 15 (13/24 επ, 2 μπλοκ, 56% υπ – 46% άριστες), Γιοβάνοβιτς 35 (32/56 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 59% υπ – 47% άριστες), Φραγκιαδάκης 2 (2/3 επ), Κόβαλτσουκ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αρχηγός του Φοίνικα Σύρου Ηλίας Λάππας είπε: «Χαζεύω αυτό τον κόσμο. Του αφιερώνουμε την πρόκριση. Παρότι βρεθήκαμε πίσω, μας έδωσε την ώθηση για να πάρουμε μια ιστορική πρόκριση. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα πηγαίνει στον τελικό, κάτι που αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το νησί. Αυτός ο κόσμος το αξίζει. Είδαμε ότι πλεονέκτημα έδρας δεν υπάρχει. Έχουμε μερικές μέρες προετοιμασίας για να δούμε τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ και να δουλέψουμε σε αυτά. Έχουμε πλεονέκτημα έδρας, αλλά ο ΠΑΟΚ ειναι το φαβορί. Έχει σπουδαίους παίχτες και θα παίζει σε ένα γήπεδο με 10.000 κόσμο. Η Σύρος δείχνει κάθε φορά πως πρέπει να συμπεριφέρονται στις αντίπαλες ομάδες. Αφιερώνω τη νίκη σε όλο το νησί, και σε όλους όσοι που έχουν βοηθήσει να γίνει σπουδαίος αυτός το σύλλογος».

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Τόμισλαβ Ντόκιτς δήλωσε:
«Όλη η ομάδα έπαιξε καλά. Θέλαμε να κερδίσουμε, είχαμε καδιά και μυαλό. Είχαμε κάποια προβλήματα σήμερα γιατί η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδας και ξέρει πως να παίξει. Δουλεύουμε από τον Σεπτέμβριο για αυτή την ημέρα. Τώρα παίζουμε τελικό και είναι μεγάλο πράγμα για τη Σύρο. Εγώ έχω ξεχάσει τι έγινε την προηγούμενη φορά που ήμασταν στον τελικό. Τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ από τον οποίο πριν δύο μήνες χάσαμε 3-0. Τώρα παίζουν καλύτερα, νίκησαν τον Ολυμπιακό δύο φορές στην έδρα του».

Ο αρχηγός της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης δήλωσε:
«Σήμερα εξαντληθήκαμε. Ο Ζόραν ξαναχύπησε στο τάι μπρέικ, ο Κώστας είναι μεγάλος παίχτης για όλα αυτά που κάνει στους αγώνες, αλλά στις προπονήσεις. Σε 10-15 μέρες θα είμαστε χαρούμενοι αλλά μας μένει η πίκρα γιατί δεν δώσαμε αυτό που μπορούσαμε και θα μας μείνει η απορία για το τί θα γινόταν αν ήμαστα πλήρεις. Ο Φοίνικας είναι σε καλό μομέντουμ. Ο Λαππας και ο Ανδρεάδης έχουν παίξει τελικούς και στέκονται πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί αλλά εμενα μου αρέσει πολύ η Σύρος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.