Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία των γυναικών στο Χάλμσταντ

Η τρίτη και τελευταία φάση του Προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήταν δεδομένο ότι θα επιφύλασσε από την αρχή πολύ δύσκολα παιχνίδια για τις Ελληνίδες αθλήτριες.

Η τρίτη και τελευταία φάση του Προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήταν δεδομένο ότι θα επιφύλασσε από την αρχή πολύ δύσκολα παιχνίδια για τις Ελληνίδες αθλήτριες. 

Έγινε ξεκάθαρο και με την κλήρωση, αποδείχτηκε και στην πράξη κι έτσι η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη αποκλείστηκαν φυσιολογικά στον 1ο γύρο των ταμπλό, που δημιουργήθηκαν στο λεγόμενο στάδιο 2 των αγώνων. 

Η Τόλιου κάμφθηκε από τη Σέρβα Άνα Μαρία Έρντελι με 4-0 σετ, η Χριστοφοράκη από την Πολωνή Καταρζίνα Γκριμπόβσκα με το ίδιο σκορ κι απλά δεν μπόρεσαν να κλείσουν με καλύτερη εμφάνιση την πορεία τους. Κρατάνε βεβαίως τα θετικά, που για τη μεν Τόλιου είναι η πρόκριση με 2η θέση από τον όμιλό της και η αξιοσημείωτη νίκη απέναντι στην Κροάτισσα Ράκοβατς, για τη δε Χριστοφοράκη η επίτευξη του στόχου της πρόκρισης από τα προκριματικά γκρουπ. Επιπλέον, η πρώτη θα έχει βαθμολογικό όφελος οπότε διατηρεί μία ελπίδα μήπως από την παγκόσμια κατάταξη του επόμενου μήνα βρεθεί στις ολυμπιακές προκρίσεις και πραγματοποιήσει το όνειρό της. 

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που αποκλείστηκε στην πρώτη φάση, κρατά φυσικά τα καλά διαστήματα στους αγώνες της και φυσικά την πολύτιμη εμπειρία στην πρώτη μεγάλη της διοργάνωση. Τα κορίτσια καθοδήγησε από τον πάγκο ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας συνεργάστηκε ξανά εκτάκτως με την ομοσπονδία.

Το πρωινό ήταν ξεχωριστό για την ελληνική αποστολή ύστερα από τη χτεσινή, μεγάλη χαρά, που πρόσφερε ο Παναγιώτης Γκιώνης με την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την καλύτερη διάθεση άρχισε η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών ν’ αφήσουν θετικές εντυπώσεις στον επίλογο του τουρνουά και σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν και οι αθλήτριες μας. 
Τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι ουσιαστικό απέναντι σε καλύτερες αθλήτριες και αποκλείστηκαν στον γύρο των «32» των δύο ταμπλό.  

Η Τόλιου ολοκληρώθηκε την αγωνιστική παρουσία της στο Χάλμσταντ με ήττα 4-0 σετ από την Άνα Μαρία Έρντελι. Για το «κόκκινο» ταμπλό της τελευταίας φάσης έχασε από την πολύ αξιόλογη Σέρβα, η οποία έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού. 

Η πρωταθλήτριά μας ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει το πραγματικό της αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν τη βόλευε κιόλας να παίζει επίθεση σε πολλά ράλι και παρότι πήρε και ρίσκο και δοκίμασε διάφορα πράγματα, δεν κατάφερε ν’ απειλήσει. Η Έρντελι, που στα γκρουπ είχε νικήσει και τη Ζαβιτσάνου, ήταν πολύ σταθερή. Τα σετ: 4-11, 6-11, 4-11 και 3-11. Οι δύο αθλήτριες είχαν αναμετρηθεί μία φορά και στη Γαλλία για το διασυλλογικό πρωτάθλημα και η Σέρβα ήταν πάλι νικήτρια.

Λίγη ώρα μετά τελείωσε το Προολυμπιακό τουρνουά και για τη Μαρία Χριστοφοράκη. Για τον γύρο των «32» στο «μπλε» ταμπλό ηττήθηκε με 4-0 σετ από την Καταρζίνα Γκριμπόβσκα από την Πολωνία. Η αντίπαλος ήταν ξεκάθαρα ανώτερη. Με πολύ δυνατό παιχνίδι και γρήγορες μετακινήσεις δημιούργησε προϋποθέσεις για εύκολη νίκη. Η Ελληνίδα διεθνής κατάφερε στο 3ο σετ να βρει καλό ρυθμό και να το διεκδικήσει με σοβαρές πιθανότητες, όμως λύγισε στην παράταση (2-11, 2-11, 10-12, 5-11).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.