Νίκη για το Κέμπριτζ στον ιστορικό αγώνα στον Τάμεση

Με πέντε νίκες προηγείται πλέον το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ επί αυτού της Οξφόρδης, μετά την 81η νίκη του, για τον 158ο αγώνα των δύο οκτακώπων, στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου.

Με πέντε νίκες προηγείται πλέον το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ επί αυτού της Οξφόρδης, μετά την 81η νίκη του, για τον 158ο αγώνα των δύο οκτακώπων, στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου. Η εκκίνηση χρειάστηκε να δοθεί και δεύτερη φορά λόγω «εισβολέα», δηλαδή λόγω της παρουσίας ενός 35χρονου άνδρα μέσα στο νερό, στα μισά της διαδρομής και ανάμεσα στις δύο βάρκες, τον οποίο λίγο έλλειψε να χτυπήσουν τα κουπιά των οκτακώπων. Μόλις 111 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ερωτήματα γεννήθηκαν για το φλέγον θέμα των μέτρων ασφαλείας.

Ο Τρέντον Όλντφιλντ, όπως ονομάζεται ο κολυμβητής, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε σε τμήμα του δυτικού Λονδίνου με την κατηγορία της προσβολής της δημόσιας τάξης.

Ο ιστορικός αγώνας των δύο οκτακώπων ξανάρχισε τελικά με καθυστέρηση μισής ώρας, αλλά μόλις ένα λεπτό αργότερα παρουσιάστηκε πρόβλημα στη βάρκα της Οξφόρδης. Το κουπί ενός κωπηλάτη έσπασε με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση ανάμεσα στα κουπιά. Αυτό το απρόοπτο έβαλε τέλος στα όνειρα της Οξφόρδης για νίκη και το Κέμπριτζ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και ξέφυγε αρκετά μέτρα μπροστά.

Το σπασμένο κουπί δεν ήταν πάντως το μοναδικό αρνητικό γεγονός για το πλήρωμα της οκτακώπου της Οξφόρδης. Ο κωπηλάτης, Αλεξ Γουντς, έχασε τις αισθήσεις του λόγω εξάντλησης και διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου αναρρώνει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.