Δεκάλεπτη καταιγίδα! (video)

Η Καλλονή αιφνιδίασε τον Αστέρα παίρνοντας προβάδισμα με τον Μανούσο, αλλά οι Αρκάδες έκαναν ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά (3-1)!

Η Καλλονή αιφνιδίασε τον Αστέρα παίρνοντας προβάδισμα με τον Μανούσο, αλλά οι Αρκάδες έκαναν ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά (3-1)!

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι του Μανούσου, ενώ θα μπορούσε να κάνει και το 0-2 στις αρχές του β΄.

Ο Ιγκλέσιας όμως ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο μέρος για τους Αρκάδες και μέχρι το 61′ είχε διαμορφωθεί το τελικό 3-1.

Έτσι, ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες έπειτα από μία αγωνιστική, ενώ η ουραγός Καλλονή έκανε άλλο ένα βήμα προς τον υποβιβασμό με οκτώ σερί ήττες.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ελλακόπουλου με δεύτερη κίτρινη μετά τη διαμόρφωση του τελικού σκορ, ενώ οι Αρκάδες τελείωσαν με εννέα, καθώς ο Τορμένα τραυματίστηκε με ολοκληρωμένες τις αλλαγές, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ζησόπουλος.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Αστέρας ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μπαντής, δεξί μπακ ο Λούι, αριστερό μπακ ο Παντελιάδης, σέντερ μπακ οι Γκόιαν και Ζησόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας. Στο δεξί άκρο ο Στανισάβλιεβιτς, στο αριστερό ο Φούντας, ο Φερνάντες πίσω από τον Γιάννου.

Η Καλλονή ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Δαύκου, δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος, αριστερό ο Τσαμπούρης, σέντερ μπακ οι Βαλιός και Αναστασιάδης. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς και Ελλακόπουλος, στο δεξί άκρο ο Γουερέ, στο αριστερό ο Γεωργίου, ο Μανούσος και ο Μάρκοβιτς στην επίθεση.

Ρίσκαρε και το πλήρωσε

Η Καλλονή ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μπορεί να μην είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στην κόντρα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ με γκολ-πέναλτι του Μανούσου.

Ο Αστέρας, στην προσπάθειά του να πιέσει την εστία του Δαύκου έπαιζε πολύ ψηλά και από τη μία δεν μπορούσε να μπει εύκολα στην περιοχή λόγω της μαζικής άμυνας των φιλοξενούμενων, ενώ από την άλλη άφηνε χώρους στα μετόπισθεν για Γουερέ και Μανούσο, με αποτέλεσμα να πληρώσει το ρίσκο.

Η Καλλονή έδειξε από την αρχή διάθεση να αιφνιδιάσει, με τον Μανούσο να έχει τις δύο πρώτες τελικές στο ματς, στο 4′ με δυνατό σουτ που έβγαλε ο Μπαντής και στο 7′ με λιγότερο καλή προσπάθεια από μακριά που πέρασε άουτ.

Στο 17΄, οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Καλτσά να επιχειρεί σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Μπαντής, ενώ στην επαναφορά ο Ουερέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Ο Αστέρας, απείλησε για πρώτη φορά στο 20′ με απ’ ευθείας μακρινό φάουλ του Στανισάβλιεβιτς, που έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι μπήκαν στην περιοχή, ο Φερνάντες σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Γιάννου, που κόπηκε όμως την τελευταία στιγμή.

Οι Αρκάδες αύξησαν την πίεση και στο 31′ ο Παντελιάδης έκανε τη σέντρα, ο Δαύκου έχασε τη μπάλα και ο Φερνάντες στην περιοχή με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Παντελιάδη στο 34′, για να έρθει στη συνέχεια ο αιφνιδιασμός από πλευράς φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα, ο Μανούσος ανατράπηκε από τον Ζησόπουλο στην περιοχή και ο διαιτητής (έπειτα από μία μικρή σύσκεψη με τον βοηθό του) έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μανούσο να νικά τον Μπαντή και να βάζει μπροστά την ομάδα του στο 41′!

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο 45′, με τον Μανούσο να βγαίνει άλλη μία φορά όμορφα στην κόντρα και να υποχρεώνει τον Μπαντή να αποκρούσει το σουτ του σε κόρνερ, από το οποίο και πάλι ο Μανούσος βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά!

Τα πάνω – κάτω

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Στάικος Βεργέτης έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον αναποτελεσματικό Φερνάντες να αντικαθίσταται από τον Μπερτόλιο.

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιεστικά, με τον Λούι να κάνει στο 47′ σέντρα – σουτ που πέρασε άουτ, όμως στο 49′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με δράστη και πάλι τον Μανούσο.

Συγκεκριμένα, ο σκόρερ της Καλλονής κυνήγησε μία «σκοτωμένη» μπαλιά στο δεξί άκρο και κατάφερε να προλάβει τον Γκόιαν και να γυρίσει στον ολομόναχο Μάρκοβιτς. Όμως λίγο πριν η μπάλα φτάσει σε αυτόν, γκέλαρε σε κάποια ανωμαλία του εδάφους και πέρασε τόσο από τον παίκτη της Καλλονής, όσο και από τον Μπαντή που πραγματοποιούσε έξοδο!

Στο 52′ όμως η πίεση του Αστέρα απέδωσε, με τον νεοεισελθόντα Μπερτόλιο να παίζει καθοριστικό ρόλο για το 1-1. Συγκεκριμένα, έπειτα από πολιορκία στην εστία της Καλλονής, ο Αργεντινός έκανε μία σέντρα από δεξιά, ο Ιγκλέσιας πήδηξε πολύ ψηλά και με ζυγισμένη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Δαύκου.

Χαρακτηριστικά, αυτή ήταν η πρώτη τελική εντός εστίας για τους γηπεδούχους, όμως ακολούθησε …καταιγίδα, με τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να φέρνουν τα πάνω – κάτω πολύ γρήγορα.

Στο 57′ ο Κουρμπέλης από τον άξονα βρήκε πολύ ωραία τον Στανισάβλιεβιτς δεξιά, αυτός γύρισε με κεφαλιά στον Γιάννου, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Δαύκου για το 2-1!

Ο Βεργέτης άλλαξε αμέσως τον Στανισάβλιεβιτς ρίχνοντας τον Μάσα, ενώ στο 60′ ο Τσαμπούρης απείλησε με μακρινό φάουλ που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαντής.

Το νερό όμως είχε μπει για τα καλά στο αυλάκι για τον Αστέρα, που κατάφερε να κάνει το 3-1 στο 61′.

Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Δαύκου έδιωξε σουτ του Φούντα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Ιγκλέσιας που ήρθε από τον άξονα σκόραρε, με το σουτ του να κοντράρει στον Ελλακόπουλο και να νικά τον Δαύκου, παρά την προσπάθειά του να αποκρούσει.

Τρία λεπτά αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Καλλονή, όταν ο Ελλακόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιγκλέσιας και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Αστέρας πλέον με αυτοπεποίθηση συνέχισε να εξαπολύει επιθέσεις και στο 69′ ο Φούντας είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στην αντίπερα όχθη, απογοητευμένος ο Νίκος Καραγεωργίου άλλαξε τον Γουερέ με τον Γιουκαρή.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν σταμάτησαν να παλεύουν και στο 73′ ο Αναστασιάδης έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσαμπούρη, αλλά ο Μπαντής απόκρουσε σε κόρνερ. 

Ο Καραγεωργίου έριξε και τον Νομπρέγκα αντί του Μάρκοβιτς, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αρκετά στη συνέχεια.

Ο Φούντας απείλησε δύο φορές με σουτ στο τελευταίο τέταρτο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Δαύκου, ενώ στο 82′ ο Ιγκλέσιας προσπάθησε για το χατ-τρικ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ.

Οι γηπεδούχοι παρά τη νίκη τους πάντως ήταν άτυχοι προς το τέλος, καθώς ο Βεργέτης έβαλε τον Τορμένα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως αυτός τραυματίστηκε στο 87′ και αποχώρησε πρόωρα, με αποτέλεσμα οι Αρκάδες να τελειώσουν και αυτοί με δέκα παίκτες, έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές τους.

Η Καλλονή, συνέχισε να προσπαθεί για να μειώσει το σκορ και οι αμυντικοί του Αστέρα έδιωξαν τελευταία στιγμή δύο προσπάθειες του Αναστασιάδη στην περιοχή, ενώ στο 90′ ο Καλτσάς είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ.

Προς το τέλος, οι Αρκάδες έμειναν με εννέα, λόγω αποβολής του Ζησόπουλου με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. – ΚΑΛΛΟΝΗ 3-1
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 18η Αγωνιστική, «Θ. Κολοκοτρώνης»
Γκολ:
52′, 61′ Ιγκλέσιας, 57′ Γιάννου – 41′ πεν. Μανούσος
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτν/ίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Κίτρινες: Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Γκόιαν – Ελλακόπουλος
Κόκκινες: 90+1′ Ζησόπουλος – 63′ Ελλακόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βεργέτης, 4-2-3-1): Μπαντής – Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης – Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας (82′ Τορμένα) –  Στανισάβλιεβιτς (59′ Μάσα), Φούντας, Φερνάντες (46′ Μπερτόλιο) – Γιάννου.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου, 4-4-2): Δαύκου – Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης –  Καλτσάς, Ελλακόπουλος, Γουερέ (69′ Γιουκαρής), Γεωργίου – Μανούσος (88′ Κάρλσον), Μάρκοβιτς (74′ Νομπρέγκα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.