Επιβλητική ΑΕΛ (video)

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα... αποδυτήρια, η ΑΕΛ αντέδρασε και επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εύκολα του Παναιτωλικού με 4-2.

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα… αποδυτήρια, η ΑΕΛ αντέδρασε και επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εύκολα του Παναιτωλικού με 4-2. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε στο 38ο δευτερόλεπτα, ωστόσο απέτυχε να διατηρήσει το προβάδισμα και να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα. Αντίθετα, οι «Βυσσινί» εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Μάρκος Πάουλο στο 21′ κατέκτησαν το τρίποντο, με το οποίο αγκαλιάζουν την παραμονή στην κατηγορία. 

Οι πολλές απουσίες που είχε ο Δέλλας, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να φανούν ανταγωνιστικοί, απέναντι σε μία ομάδα που είχε πάθος, διάθεση, σωστό μυαλό και ψυχολογία για να διαχειριστεί την εις βάρος της κατάσταση που δημιουργήθηκε γρήγορα, λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. 

Ετσι η ΑΕΛ με τη νίκη της αυτή απομακρύνθηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, διατηρώντας την υπέρ της παράδοση κόντρα στον Παναιτωλικό -δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα της σε 10 παιχνίδια- πετυχαίνοντας παράλληλα τέσσερα γκολ για πρώτη φορά μετά από δέκα περίπου χρόνια (4-3 τον ΟΦΗ το 2008). 

Τα αρχικά πλάνα

Ο Αντώνης Σωτηρίου «κατέβασε» την ΑΕΛ με 3-4-3. κάτω από τα δοκάρια ο Μπόζοβιτς. Στο κέντρο της άμυνας οι Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, με τον Χούπτσεφ αριστερά στην πτέρυγα και τον Μασούρα δεξιά. Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς στο κέντρο, με τον Αγκάνοβιτς στα δεξιά, τον Ντέλετιτς αριστερά και τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1. Οι πολλές απουσίες -επτά στον αριθμό- «ανάγκασαν» τον Ελληνα τεχνικό να τοποθετήσει τον Τσοκάνη στο κέντρο της άμυνας. Συγκεκριμένα ο Κυριακίδης θα είναι ο τερματοφύλακας έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γιαννιώτη, Μιχάι, Τσοκάνη και Μαρινάκης. Φεντερίκο Μπράβο και Μάρκος Πάουλο τα αμυντικά χαφ με τον Ρόσα αριστερά, τον Κλέσιο δεξιά και τον Γκουτιέρες πίσω από τον Μοράρ. 

«Βυσσινί» καταιγίδα 

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Τραϊανός Δέλλας από τους παίκτες  του, αφού μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο ο Μοράρ είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα και είχε βάλει τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού του σκορ. Αυτό αντί να λειτουργήσει υπέρ της ομάδας του Αγρινίου συνέβη το αντίθετο. 

Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν και με το πόδι στο γκάζι απάντησαν γρήγορα. Μόλις στο 9′ ο Μιλοσάβλιεβιτς με πλασέ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής έφερε το ματς στα ίσια και έβαλε τις βάσεις για τη θριαμβευτική νίκη των «Βυσσινί».

Χρειάστηκαν13 λεπτά για την ολική ανατροπή του σκηνικού στο AEL FC ARENA, καθώς στο 14′ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκόλιας με εκπληκτική κεφαλιά προς τα πίσω έκανε το 2-1. 

Η… επιμονή των γηπεδούχων να παίζουν από τη δεξιά τους πλευρά τους έβγαινε μόνο σε καλό. Ο Σωτηρίου είχε σημαδέψει τη συγκεκριμένη πτέρυγα και δικαιώθηκε, αφού ο Μαρινάκης είχε προβλήματα αμυντικά, δίνοντας την ευκαιρία σε Αγκάνοβιτς και Μασούρα να δημιουργούν και να απειλούν.

Με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μάρκος Πάουλο για χτύπημα στον Μασούρα, ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε ούτε να επιτεθεί, ούτε και να αμυνθεί σωστά, δεχόμενος πολλές ευκαιρίες. Από τα δεξιά και πάλι ξεκίνησε η φάση από την οποία ο Ναζλίδης κέρδισε το πέναλτι από ανατροπή του Τσοκάνη και με εκτέλεση αλά Πανένκα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. 

Ο Δέλλας άλλαξε τον Μαρινάκη με τον Τσοκάνη, βάζοντας τον τελευταίο σε μία θέση που τη γνωρίζει και με σκοπό να βοηθήσει σε έναν τομέα που δεν τα κατάφερε ο συμπαίκτης του. 

Διαχειρίστηκε το προβάδισμα

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκαν οι προθέσεις των γηπεδούχων που είχαν και το προβάδισμα των γκολ. Ο ρυθμός είχε πέσει, με τους παίκτης του Σωτηρίου να έχουν τον έλεγχο. Η υπεροχή της ΑΕΛ καρποφόρησε για τέταρτη φορά στο 57′ με τον Αγκάνοβιτς να σφραγίζει την εκπληκτική του εμφάνιση με γκολ. Από τα πόδια του Ντέλετιτς ξεκίνησε η φάση, ο Χούπτσεφ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και  MVP της αναμέτρησης με κοντινή κεφαλιά «τιμώρησε» την αντίπαλη άμυνα που τον άφησε αμαρκάριστο. 

Ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, χάρη σε ένα γκολ αντιπάλου του. Ο Μασούρας στην προσπάθεια του να κόψει τη μακρινή μπαλιά του Μπράβο και να μην επιτρέψει στον Ρόσα να βγει μόνος με τον Μπόζοβιτς, «κρέμασε» τον τελευταίο και έγραψε το 4-2 στο 61′. 

Στο τελευταίο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να σκοράρουν προκειμένου να ρίξουν τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή της τιμή, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ οι «βυσσινί» δεν έφτασαν στα πέντε τέρματα, καθώς ο Κυριακίδης με δύσκολες επεμβάσεις δεν τους το επέτρεψε…

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας
Κόκκινη: 21΄ Μάρκος Πάουλο
Κίτρινες: Μασούρας, Μόρας, Φατιόν – Μαρινάκης, Μπράβο
 
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης, Ντέλετιτς (80΄ Μπάλλας), Αγκάνοβιτς (62΄ Περόνε), Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας (70΄ Μλαντένοβιτς), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μόρας.
 
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα, Μάρκος Πάουλο, Μπράβο (63΄ Ρότσα), Γιαννιώτης, Κλέσιο (81΄ Βασιλούδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.