Στον «αφρό» με Βάργκας (video)

Το γκολ του Βάργκας έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι δικεφάλων κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, εδραιώνοντας την Ένωση στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Αποβλήθηκε για χτύπημα ο Μπερμπάτοφ.

Το γκολ του Βάργκας έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι δικεφάλων κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, εδραιώνοντας την Ένωση στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Αποβλήθηκε για χτύπημα ο Μπερμπάτοφ.

Τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και πέμπτη συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου για την ΑΕΚ, που δεν εντυπωσίασε αλλά ήταν αυτή που αξιοποίησε μία από τις έτσι κι αλλιώς ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. 

Στους 39 βαθμούς οι κιτρινόμαυροι, που βρίσκονται στο +4 από Παναθηναϊκό και +6 από ΠΑΟΚ, με τον Βάργκας να σκοράρει στο 33’.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε απέναντι σε μια μέτρια ΑΕΚ, με το κλίμα να γίνεται ακόμα πιο βαρύ στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, μετά την αποβολή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο 84’ για χτύπημα στον Σιμόες εκτός φάσης. 

Τα αγωνιστικά σχήματα

Με 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ανέστης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους (από αριστερά προς τα δεξιά) Ντίντακ, Κολοβέτσιο, Άρθο και Γκάλο να βρίσκονται στην άμυνα. Γιόχανσον, Σιμόες και Μάνταλος ήταν η τριάδα του κέντρου, ενώ τον Αραβίδη, πλαισίωναν από αριστερά ο Μπαρμπόσα και από δεξιά ο Βάργκας. 

Το 4-3-3 επέλεξε και ο Ιγκόρ Τούντορ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Βελλίδης έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια, οι Κοροβέσης, Κίτσιου κάλυψαν τα άκρα της άμυνας, με το δίδυμο των στόπερ να είναι οι Τζαβέλλας, Βίτορ. Ο Τζιόλης σε ρόλο αμυντικού χαφ, είχε λίγο μπροστά του τους Χαρίση, Τσίμιροτ, ενώ αριστερά και δεξιά από τον Αθανασιάδη κινήθηκαν οι Ροντρίγκες και Μακ αντίστοιχα.

Το ματς 

Η ΑΕΚ είχε την εδαφική υπεροχή μετά την πρώτη σέντρα, χωρίς πάντως να απειλεί τον ΠΑΟΚ. Η τακτική του Τούντορ να κρατήσει την ομάδα του πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει την κόντρα επίθεση, φάνηκε πως θα μπορούσε να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ροντρίγκες στο 18’.

Ο Άρθο έκανε λάθος γύρισμα αλλά ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι που ήταν η κυριότερη απειλή για την εστία της ΑΕΚ, νικήθηκε από τον Ανέστη στο τετ α τετ, με το 0-0 να παραμένει.

Η Ένωση προηγήθηκε μάλλον κόντρα στη ροή του ματς και ενώ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει ουσιαστικά τον Βελλίδη. Το φάουλ του Μάνταλου βρήκε δεξιά τον Άρθο που έκανε τη σέντρα, ο Βάργκας έκανε αδύναμη προβολή αρχικά, με τον Βελλίδη να διώχνει όμως ασθενώς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και πάλι στον Βενεζουελάνο να γράψει το 1-0 στο 33’.

Η ΑΕΚ κλείστηκε στο καβούκι της για κάτι παραπάνω από 15 λεπτά στο β’ ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Τούντορ πέρασε τον Μπερμπάτοφ στο παιχνίδι αντί του Τζιόλη, ωστόσο και πάλι ο Ροντρίγκες ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους Θεσσαλονικείς που δεν είχαν απαντήσεις στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Πογέτ ήταν αυτή που απείλησε και πάλι, αλλά στο 65’ ο Γιόχανσον ολομόναχος δεν έπιασε το γυριστό βολέ μέσα από την περιοχή, μετά τη σέντρα του Γκάλο. Η επίσκεψη του ΠΑΟΚ μετά από πολλή ώρα στην περιοχή του Ανέστη, συνδυάστηκε με ένα σουτ του Τζαβέλλα μετά από κόρνερ, ο γκολκίπερ της Ένωσης ωστόσο δεν είχε πρόβλημα. Μία από τις λίγες καλές στιγμές του αγώνα, ήρθε και πάλι για την ΑΕΚ στο 76’, με τον Μάνταλο να μην προλαβαίνει τη μπαλιά του Αραβίδη και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ…

Τα πράγματα δυσκόλευαν όλο και περισσότερο για τον ΠΑΟΚ, αφού μετά την αναγκαστική αλλαγή του Βίτορ στο 77’, σειρά πήρε η αποβολή του Μπερμπάτοφ. Στο 84’, ο Βούλγαρος χτύπησε με τον αγκώνα τον Σιμόες με αποτέλεσμα ο Γιάχος –και έπειτα από υπόδειξη του α’ βοηθού- να αποβάλει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ γύρισε προς τα πίσω στο τελευταίο δεκάλεπτο προκειμένου να κρατήσει το υπέρ της σκορ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει δύο καλές στιγμές μπροστά από την κιτρινόμαυρη εστία. Ο Ανέστης είπε «όχι» στο εξαιρετικό σουτ του Κίτσιου στο 89’ ενώ αμέσως μετά ο Αραβίδης απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα από την κεφαλιά του Κόστα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (Μπουονανότε 90’), Αραβίδης (Σοϊλέδης 90’), Βάργκας (Τζιμπούρ 61’).

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Βίτορ (Κόστα 77’), Κίτσιου, Τζιόλης (Μπερμπάτοφ 46’), Χαρίσης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης (Ζάιρο 70’). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.