“Τα χρέη φτάνουν τα 46 εκ ευρώ…”

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΑΕΚ, Βασίλης Πουλάκος αποκάλυψε ότι το συνολικό χρέος της ΠΑΕ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ξεπεράσει τα 46 εκατ. ευρώ!

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΑΕΚ, Βασίλης Πουλάκος αποκάλυψε ότι το συνολικό χρέος της ΠΑΕ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ξεπεράσει τα 46 εκατ. ευρώ! ο κ. Πουλάκος χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της εταιρίας “τραγική”. Αναλυτικά όσα είπε στην Real sports:

«Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ έως τις 29 Φεβρουαρίου υπερβαίνουν τα τα 35 εκατ. ευρώ. Μόνο και μόνο η οφειλή στο ποδοσφαιρικό τμήμα (νυν και πρώην) μαζί με τις αμοιβές του τεχνικού επιτελείου (νυν και πρώην) ανέρχεται στα 6.539.275 ευρώ. Και, μάλιστα, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα πριμ ή τυχόν επιπλέον απολαβές που ορίζονται από το προσάρτημα  των συμβολαίων και τον εσωτερικό κανονισμό».

«Στο έγγραφο που αποστείλαμε στην ΟΥΕΦΑ, δεσμευθήκαμε ότι έως τις 20 Μαρτίου θα έχουμε καταβάλει 2.526.000 ευρώ. Μα τα ανοικτά μέτωπα είναι κι άλλα πολλά, για παράδειγμα τα 1.235.000 ευρώ, χρήματα που αφορούν ληξιπρόθεσμη οφειλή του άρθρου 44, τα 1.337.000 ευρώ, ποσό που παραπέμπει στην υπαγόμενη στην επιτροπή του άρθρου 15 οφειλή, αλλά και 11.256.000 ευρώ που αφορούν την ρυθμισμένη πια οφειλή του νόμου 3888/10. Παράλληλα, τρέχουν οφειλόμενοι φόροι από το Μάρτιο έως το Δεκέμβριο του 2011, ύψους 3.045.000, για τους οποίους έχουμε υποστεί έλεγχο από τις φορολογικές αρχές».

«Έχουμε επίσης, την υποχρέωση από τοντ ρέχοντα ΦΠΑ και ΦΜΥ ύψους 97.000. Κι όλα αυτά, χωρίς τις προσαυξλησεις. Εκτός των παραπάνω, υπάρχει το χρέος προς το ΙΚΑ, ύψους 1.057.161 ευρώ, για το οποίο έχουμε καταθέσει αίτηση ρύθμισης. Το θλιβερό συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά, είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ έως το τέλος Δεκεμβρίου εκκρεμούσε η καρταβολή 600.000 ευρώ σε ομάδες με τις οποίες είχαμε συναλλαγεί στο παρελθόν, ποσό που πρέπει να εξοφληθεί απαραιτήτως έως τις 31 Μαρτίου, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση».

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ αποκάλυψε επίσης: «Το μεγάλο κακό είναι ότι όλα τα μελλοντικά έσοδα της εταιρείας είναι εκχωρημένα και έως το τέλος Ιουνίου προνβλέπονται μηδενικά. Η τελευταία εκχώρηση έγινε για την πρόσφατη ταμειακή διευκόλυνση από την πλευρά του κ.Οικονομόπουλου και αφορά τις δόσεις του τηλεοπτικού συμβολαίου Απριλίου και Μαϊου, συν τα χρήματα που πρέπει να πάνε σε προμηθευτές, Ερασιτεχνική και ΟΑΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα μελλοντικά έσοδα της ΠΑΕ, είτε αυτά προέρχονται από τον ΟΠΑΠ είτε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, είναι εκχωρημένα. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

«Έως τις 30-6-2011 και από τις 15-3-2010, όταν ανέλαβε την διοίκηση ο Σταύρος Αδαμίδης, οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ, οι κ.κ Παππάς και Νοτιάς, έβαλαν περισσότερα από 17,5 εκατ. ευρώ και, με την ευκαιρία, τους ευχαριστώ δημόσια για την παρουσία τους στην ομάδα, αλλά και για την μέρημνα που επέδειξαν αναφορικά με τις αποδοχές του διοικητικού προσωπικού.Είναι μύθος ότι δεν πρόσφεραν ή ότι ήταν άφαντοι. Βεβαιώνω ότι κατέβαλα πολλά χρήματα στην εταιρεία χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό. Επιπλέον στον Νίκο Νοτιά έχουν απλώς καταβληθεί-για το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, τον Δεκέμβριο του 2010, η εγγύηση του μισθωτήριου και το μίσθωμα ενός μηνός. Ενοίκια άλλα δεν έχει λάβει, αλλά και δεν έχει ζητήσει. Η ηθική των ανθρώπων αυτών είναι αξιομνημόνευτη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.