SuperBowl 50: H Kαλιφόρνια στις φλόγες…

Ο μεγάλος τελικός της αμερικάνικης NFL είναι στη Nova, μέσω του Fox Sports, και το Novasports.gr σάς παρουσιάζει χρηστικές πληροφορίες για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα προσελκύσει βλέμματα απ΄ όλο τον πλανήτη.

Ο μεγάλος τελικός της αμερικάνικης NFL είναι στη Nova, μέσω του Fox Sports, και το Novasports.gr σάς παρουσιάζει χρηστικές πληροφορίες για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα προσελκύσει βλέμματα απ΄ όλο τον πλανήτη.

Τα τριάντα δευτερόλεπτα διαφήμισης στη διάρκειά του κοστίζουν πέντε εκατομμύρια δολάρια! Ακόμη κι αυτοί που δεν γνωρίζουν καν πώς παίζεται το αμερικάνικο ποδόσφαιρο θα κάτσουν να δουν έστω λίγο, από περιέργεια ίσως τι είναι πια αυτό το SuperBowl. Το σπορ δεν είναι διαδεδομένο στην Ευρώπη, στη μορφή αυτή παίζεται στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με ορισμένες παραλλαγές, απλώς είναι τέτοια η διάσταση που παίρνει στους αριθμητικά σημαντικούς αυτούς πληθυσμιακούς αριθμούς του πλανήτη που λογικό είναι ο υπόλοιπος ν΄ ασχολείται. 

Το Half Time Show φέτος έχει την εκρηκτική Μπιγιονσέ, η οποία θα συνοδεύεται από τους Coldplay, και τον Μπρούνο Μαρς. Στον τελικό η Πρωταθλήτρια της Περιφέρειας American, Ντένβερ Μπρόνκος, αντιμετωπίζει στο «Levi’s Stadium» της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια την αντίστοιχη της National, Καρολάινα Πάνθερς. Μία από τις καλύτερες ομάδες, αντίστοιχα στην αναφορά, την καλύτερη της φετινής σεζόν. Από το 2003 και το SuperBowl του Σαν Ντιέγκο έχει να διεξαχθεί ο τελικός της National Football League στην Καλιφόρνια κι από το 1985 στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. 

Από το 1967 η αρίθμηση του γεγονότος γίνεται με λατινικούς αριθμούς, όμως εν προκειμένω το SuperBowl L αναφέρεται για πρώτη φορά με την αραβική μέθοδο ως «SuperBowl 50». Αντί του «Vince Lombardi Trophy» που λαμβάνει ο εκάστοτε νικητής του ύψιστου τελικού στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, για φέτος έχει φιλοτεχνηθεί ένα δεκαοκτώ καρατίων χρυσό τρόπαιο με την επωνυμία του αθλητικού γεγονότος. Για τρίτη σερί χρονιά θ΄ αναμετρηθούν οι δύο ομάδες με την πρωτιά στα seeds των Περιφερειών τους, με την Καρολάινα, μάλιστα, να γίνεται ένα από τα, μόλις, δέκα σύνολα που ολοκληρώνει την κανονική περίοδο με μία ήττα (15-1). 

Οι Μπρόνκος, από την πλευρά τους, έφτασαν στο όγδοο SuperBowl της ιστορίας τους, κάτι που έχουν πετύχει τρεις ομάδες μονάχα στο παρελθόν. Αγωνιστικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον η κόντρα των δύο quarterbacks. Στις 26 Μαρτίου ο βασικός πασαδόρος του Ντένβερ, Πέιτον Μάνινγκ, κλείνει τα 40 έτη ζωής! Έχοντας πλησιάσει τις 72 χιλιάδες passing yards καριέρας είναι από τις μορφές του σπορ. Από την άλλη, οι Πάνθερς θα παρατάξουν στο αρχικό line up τον Καμ Νιούτον που γίνεται 27 τον ερχόμενο Μάιο και είναι ο QB που πιθανότατα θ΄ αλλάξει το σπορ όσον αφορά τη θέση του πασαδόρου. 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι φωτιά, το οποίο αποτελεί έτσι κι αλλιώς το φινάλε ενός κύκλου, ανεξαρτήτως οπτικής γωνίας. Και για την 50ή έκδοση του SuperBowl της NFL και για τον Πέιτον Μάνινγκ, είτε πάρει το τρόπαιο είτε όχι… Το μοναδικό θέαμα στην Καλιφόρνια θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε από το Fox Sports, το οποίο μπορείτε ν΄ απολαμβάνετε από τη Nova, ξημερώματα Δευτέρας (8/2) στη 01.30 σε περιγραφή Δημήτρη Καρύδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.