Κρητικό μπλόκο στο «Βικελίδης» (vid)

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Άρης και Εργοτέλης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Ακόστα στο 14' για να ισοφαρίσει ο Κατσικοκέρης στο 31'.

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Άρης και Εργοτέλης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Ακόστα στο 14′ για να ισοφαρίσει ο Κατσικοκέρης στο 31′.  Οι Θεσσαλονικείς δεν έπιασαν καλή απόδοση, κατέβασαν ταχύτητα μετά το γκολ που σημείωσαν και πίεσαν και πάλι στα τελευταία 25 λεπτά του παιχνιδιού, όμως χωρίς επιτυχία. Ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει το βαθμό αξιοποιώντας τη μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε. 
Με δέκα παίκτες έμεινε ο Εργοτέλης στις καθυστερήσεις καθως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ολίσε. 

Τα αρχικά πλάνα
Ο τεχνικός του Άρη Μανουέλ Μασάδο, ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Ο Βέλλιδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νέτο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Σανκαρέ με το Λαζαρίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο Μίσελ στο αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο Φατί σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ακόστα αριστερά, τον Ουμπίδες δεξιά και τον Καπετάνο στην κορυφή του ρόμβου, πίσω από το επιθετικό δίδυμο Καστίγιο, Γιαννιώτα.


Ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια, τον Σασιασβίλι στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Δάρλα στο αριστερό και τους Σαρρή και Χίμπλινγκερ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μπέτο με τον Ολίσε ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Φραγκουλάκη μπροστά τους, τον Λεάλ αριστερά, το Φραγκουλάκη δεξιά και τον Μπούντιμιρ στην κορυφή της επίθεσης, σε σύστημα 4-2-3-1.


Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι φανερώνοντας από την αρχή τις προθέσεις του για μια όσο το δυνατόν ευκολότερη επικράτηση προκειμένου να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους.
Οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι εμφανίστηκαν με ένα αρκετά επιθετικό σχήμα απείλησαν για πρώτη φορά στο 9ο λεπτό με το μακρινό φαουλ του Ουμπίδες το οποίο απομάκρυνε με γροθιές ο Πίρσον.
Ο Αρης επέβαλε το ρυθμό του και συνέχισε να πιέζει για το γκολ το οποίο ήρθε στο 14ο λεπτό με τον Ακόστα.
Ο Καπετάνος κινήθηκε από παράλληλα έξω από την περιοχή του Εργοτέλη και με μια καταπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του απέναντι στον Πίρσον τον Ακόστα ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά και έγραψε το 1-0.
Το γκολ αυτό έκανε τους παίκτες του Αρη να χαλαρώσουν με αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς να πέσει αισθητά, αφού και ο Εργοτέλης δεν έδειχνε ικανός να δημιουργήσει προβλήματα στην αμυντική γραμμή των «κίτρινων».
Όλα αυτά μέχρι το 31ο λεπτό όπου οι κρητικοί σε μια κόντρα επίθεση τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
Ο Φραγκουλάκης με πολύ ωραία ενέργεια έβγαλε μόνο του τον Κατσικοκέρη ο οποίος από πλάγια θέση και δεξιά πλάσαρε όμορφα τον Βελλίδη και έγραψε το 1-1.

Το 1-1 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που δημιούργησε στο 43′ όταν μετά από φάουλ του Καπετάνου, ο Μίσελ που είχε πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα.


Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μασάδο έριξε στο ματς τον Τριανταφυλλάκο στη θέση του Γιαννιώτα, θέλοντας να δώσει ύψος στην επίθεση του Άρη ενώ ταυτόχρονα γύρισε σε καθαρό 4-4-2 το σύστημα του, με τον Καπετάνο να παίρνει θέση δίπλα στο Φατί.
Ο Καραγεωργίου ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας του από το 2ο λεπτό και μετά δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι μετά τα πρώτα 45 λεπτά, με τους Κρητικούς να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου  στο 58ο λεπτό. 
Ο Χαλκιαδάκης έφυγε μόνος του φτάνοντας στα όρια της περιοχής του Άρη έκανε το σουτ αφού δεν είχε άλλη επιλογή με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα και από το 60ο λεπτό και μετά ο Άρης ανέβαζε την απόδοση του και την πίεση του κυνηγώντας το δεύτερο γκολ που θα τον έφερνε και πάλι οδηγό στο ματς.
Στο 66ο λεπτό ο Καστίγιο μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος του Πίρσον, με τους παίκτες του Άρη να συνεχίζουν να πολιορκούν την εστία του Εργοτέλη χωρίς επιτυχία όμως.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 83ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι. Ο Ούμπιντεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Φατί πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι με την κεφαλιά του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Πίρσον.
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ολίσε αντίκρισε τη δεύτερη κιτρίνη κάρτα στο ματς και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και τους 3 βαθμούς. Ο Μίσελ σέντραρε από αριστερά, ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πίρσον με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας το 1-1 και το βαθμό για τον Εργοτέλη.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 21η
Αγώνας: Άρης-Εργοτέλης
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Ποντίκης, Σταθόπουλος


Οι συνθέσεις:


Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καστίγιο, Φατί, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιδες, Ακόστα.


Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας, Λεάλ, Μπέτο, Σασιασβίλι, Κατσικοκέρης, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη του αγώνα ο Τζανακάκης του Εργοτέλη.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.