Βεργέτης: «Αν δεν παλέψεις, δεν κερδίζεις» (video)

Ο Στάικος Βεργέτης στάθηκε στη δυσκολία του Αστέρα να κάμψει την αντίσταση της Καλλονής.

Ο Στάικος Βεργέτης στάθηκε στη δυσκολία του Αστέρα να κάμψει την αντίσταση της Καλλονής. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Λέσβου είναι τελευταία στη Σούπερ Λιγκ, στο ποδόσφαιρο κερδίζει μόνο αν παλέψεις, όπως τόνισε ο προπονητής των Αρκάδων.


Αναλυτικά όσα είπε:


Για την εικόνα του Αστέρα:
«Σήμερα το ποδόσφαιρο μας δίδαξε ότι αν δεν παλέψεις τα παιχνίδια, δεν κερδίζεις. Συνηθίζουμε εμείς οι προπονητές να λέμε πάμε παιδιά δυνατά στο ματς, να το παλέψετε κλπ. Πολλές φορές πρέπει να μας διδάξει το ίδιο το ματς. Ελπίζω οι παίκτες να πήραν το μήνυμα και να μην χρειαστεί να έχουμε το ίδιο ταρακούνημα στα αποδυτήρια. Να μην αναγκαστώ να τους μιλήσω έτσι. Αν δεν ματώσεις, δεν κερδίζεις κανέναν, ούτε τον τελευταίο στην βαθμολογία…». 


Για την άνοδο στην απόδοση του Αστέρα στο δεύτερο μέρος:
«Η ομάδα άλλαξε συνολικά την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο. Αν πάμε σε επιμέρους λεπτομέρειες, βγήκε ο Νίκο, μπήκε ο Μπερτόλιο, τότε μπορούμε να βρούμε ευθύνες. Αυτή την στιγμή μιλάμε συνολικά για την ομάδα. Η ομάδα στο δεύτερτο ημίχρονο έδειξε ότι θέλει την νίκη και την διεκδικεί, κάτι που δεν το έδειξε στο πρώτο ημίχρονο. «Κάθε αγωνιστική είναι μια μάχη για να πάρεις τη νίκη. Αυτή την στιγμή δεν στοχεύουμε σε κάποιο σερί. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα ώστε να παρουσιαστεί αντάξια στο παιχνίδι που έχει να δώσει. Η ομάδα έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Πρέπει να βρει την ισορροπία της και να παλεύει κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο της σεζόν». 


Για τον τραυματισμό του Τορμένα:
«Με μια πρόχειρη εκτίμηση ο Τορμένα έχει υποστεί ρήξη. Αύριο θα κάνει μαγνητική…».


Οι δηλώσεις του Νίκου Καραγεωργίου:

Για την εξέλιξη του αγώνα:
«Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε κάτι καλό, όχι γιατί ο αντίπαλος δεν είναι καλός. Απλά εμείς, είτε παίζουμε με καλούς είτε όχι, θέλουμε να βάλουμε πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό γιατί δεν έχουμε περιθώρια.

Πήγαιναν καλά τα πράγματα, μέχρι να έρθουν δύο καίριες στιγμές στο ματς. Η πρώτη ήταν όταν δεν έγινε το 0-2, γιατί πιστεύω ότι θα βάζαμε πολύ δύσκολα στον Αστέρα, και η δεύτερη ήταν όταν έγινε η αδράνεια των 7-8 λεπτών που δεχθήκαμε τρία γκολ.

Έως τα δύο γκολ ίσως να μας δινόταν κάποια ευκαιρία για να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Τα τρία γκολ μας επιβάρυναν ψυχολογικά. Ήρθε και η ανόητη ενέργεια του παίκτη μου να δεχθεί την κόκκινη κάρτα. Έτσι όπως εξελισσόταν το ματς, είχαμε πίστη ότι καλό θα γινόταν».


Για το ότι δυσκολεύει το έργο της Καλλονής στη μάχη της παραμονής:
«Είναι δουλειά μου από τότε ως αθλητής και ως προπονητής να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες. Πάντα υπάρχει στόχος. Έχουμε δύσκολη αποστολή.

Πρέπει να έχουμε πίστη να πλησιάσουμε προς τα πάνω και να τους βάλουμε δυσκολία. Να μην περάσουν, όμως, κι άλλα παιχνίδια χωρίς όφελος. Ελπίζω από το επόμενο για να αρχίσουμε να βλέπουμε δειλά τα πράγματα. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος. Αν τα καταφέρουμε έχει καλώς».


Για το υπάρχον ρόστερ:
«Η ομάδα έχει 10-11 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Οι υπόλοιποι είναι νεαροί και καινούριοι. Είχαμε την ατυχία στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο ένας να μην παίξει που σημαίνει ότι χάσαμε και αυτόν. Δεν σημαίνει ότι θα ρίξουμε λευκή πετσέτα. Θα πλησιάσουμε πιο κοντά.

Το πόσο κοντά δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Θα πάμε πιο κοντά και θα αυτό θα αρχίσει να φαίνεται. Έχω άλλη διαίσθηση και με την ενίσχυση, αλλά και με την βοήθεια από τους καινούριους θα ανατρέψουμε τα πράγματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.