Οι πανηγυρισμοί μόλις τελείωσαν

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος και τη φιέστα στη Νέα Φιλαδελφεια.

Το χθεσινό (5/5) ξέσπασμα των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της ΑΕΚ αρχικά στη Ριζούπολη και στη συνέχεια στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτέλεσε τον ιδανικό επίλογο στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Αν σκεφτεί κάποιος ότι πέρασαν 24 χρόνια από την τελευταία φορά που η κούπα της πρωταθλήτριας κατέληξε σε “κιτρινόμαυρα” χέρια, αρκεί για να συνειδητοποιήσει το επίτευγμα του Μανόλο Χιμένεθ και των παικτών του. 

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι απολύτως λογικό να συνεχίζουν τις γιορτές και τους πανηγυρισμούς για όσες μέρες θέλουν. Περίμεναν άλλωστε πολλά χρόνια γι’ αυτές τις στιγμές. Για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί, αγκαλιά και δακρυσμένοι από χαρά, στο γνωστό μέρος. Εκεί που πάντα άρχιζαν και τελείωναν όλα. Μπροστά από τη σκεπαστή. Εκεί κορυφώθηκαν οι πανηγυρισμοί της φιέστας των ποδοσφαιριστών και των φίλων της Ένωσης για το 12ο πρωτάθλημα, αλλά αν για τους μεν (φιλάθλους) οι …χοροί μπορούν να κρατήσουν κανονικά, για τους δε (παίκτες) θα πρέπει ήδη να έχουν τελειώσει.

Ο λόγος είναι ένας και συγκεκριμένος. Δίχως να έχει την ανάγκη να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, η ΑΕΚ διεκδικεί μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα τον δεύτερο τίτλο της σεζόν. Το κύπελλο, απέναντι στην ομάδα που αποτέλεσε φέτος τον βασικό ανταγωνιστή της για την κορυφή. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν κερδίζεται αν δεν υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση. Γι’ αυτό και στην Ένωση, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν ακόμα πιο ιδανικό φινάλε στη σεζόν, με την κατάκτηση του νταμπλ έπειτα από 39 χρόνια, οφείλουν να αφήσουν πίσω τους πανηγυρισμούς και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην προετοιμασία του τελικού. 

Η σεζόν είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό κανένας δε μπορεί να το αμφισβητήσει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον τελικό. Πέτυχαν αυτό που δεν κατάφεραν όσοι προσπάθησαν τα 23 προηγούμενα χρόνια. Έφεραν και πάλι την ΑΕΚ στην κορυφή, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για το γεγονός ότι μια ομάδα που “χτίζεται” σωστά, με στέρεες βάσεις, με ελληνικό κορμό και με ικανότατους ξένους, μπορεί να πετύχει. Πόσο μάλλον όταν η λέξη “οικογένεια” αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο μυστικό αυτής της ομάδας. 

Από τη στιγμή όμως που, για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώνονται με έναν τελικό κυπέλλου μέσα σε λίγες μέρες, οι πανηγυρισμοί πρέπει να μείνουν στην άκρη. Στο χέρι τους είναι άλλωστε να δώσουν και νέο ραντεβού με τον κόσμο στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 12ης Μαίου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.