TAGS

  Επιχείρηση προξενιό made in China

  21/08/2018 • 14:00
  Επιχείρηση προξενιό made in China
  • shares

  Πολλοί άνθρωποι στην Κίνα θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια, αλλά  δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο. Σήμερα υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια singles. Η δεκαετής πολιτική στη χώρα που επιτρέπει σε κάθε οικογένεια να κάνει ένα μόνο παιδί, οδήγησε σε μια ανισορροπία των φύλων. Για κάθε 114 άνδρες στην Κίνα, αντιστοιχούν 100 γυναίκες, ενώ συνολικά υπάρχουν 30 εκατομμύρια περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες. Και κανένας Κινέζος δεν θέλει να παραμείνει άγαμος, γιατί γνωρίζει ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια τον γρήγορο κοινωνικό του θάνατο στη χώρα.

  Η αγάπη κι ο έρωτας έχει γίνει ένα περίπλοκο ζήτημα στην Κίνα. Η οικονομική άνθηση της χώρας αποξενώνει τους ανθρώπους, απομακρύνοντάς τους από τα χωριά και τις μικρές πόλεις. Για αιώνες, οι γονείς πάντρευαν τα παιδιά τους με συντρόφους που είχαν το ίδιο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Αλλά η οικονομική άνθηση άλλαξε δραματικά τις προσωπικές σχέσεις των Κινέζων, η χώρα αναπτύσσεται ταχύτερα και οι κάποιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό. Ο συνδυασμός της ελευθερίας του να επιλέγεις και της κοινωνικής πίεσης είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση για πολλούς. Χιλιάδες εκπαιδευτές φλερτ, μεσίτες γάμου και γκουρού αγάπης απασχολούνται τώρα στην Κίνα με στόχο να βοηθήσουν τον κόσμο να βρει την πραγματική ευτυχία.

  Η Baihe, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για άτομα που αναζητούν κάποιον να παντρευτούν, έχει πάνω από 300 εκατομμύρια μέλη και 3.000 υπαλλήλους. Οι ψυχολόγοι του Baihe ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να κρατήσουν το χέρι των ξεχασμένων singles, οι ειδικοί της αγάπης παραδίδουν μπουκέτα λουλουδιών στους αγαπημένους και εκτελούν χρέη ντετέκτιβ σε άτομα που πιθανώς απατούν το σύντροφο τους. Αναθεωρούν τη φερεγγυότητα των υποψηφίων για γάμο και κανονίζουν για τα δάνεια ανδρών που οικονομικά δεν μπορούν αντέξουν την αγορά ενός σπιτιού. Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με το προξενιό στην Κίνα έχουν έσοδα αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

  Αλλή μία κερδοφόρα επιχείρηση είναι η Feel Love Flirt Academy, που προσφέρει μαθήματα φλερτ. Στο μοντέρνο εμπορικό «Intimate City» στην πόλη Hangzhou, ο 26χρονος Dr. Love διδάσκει στους μαθητές του πώς να «κυνηγούν τη λεία τους» και να προσεγγίζουν άτομα που τους ενδιαφέρουν. Ο Liu είναι ένας από τους πολλούς μαθητές του Dr. Love. Οι γονείς του τον πιέζουν να παντρευτεί. «Έχουν δουλέψει σκληρά», λέει ο Liu στο Spiegel. «Τώρα, πρέπει να τους ευχαριστήσω. Και θα ήταν κρίμα να μην σέβομαι τις επιθυμίες τους».

  Μια μοιραία πολιτική


  Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
  Γράψτε το σχόλιο σας...
  25/03/2019 • 01:00

  Every Day Bet, κάθε «νίκη» και μια άλλη ιστορία!

  Η στήλη έδωσε και σ’ αυτό το Σαββατοκύριακο πολύ καλές ιδέες για ποντάρισμα κι ο Αποστόλης Νταλούκας μας θυμίζει ορισμένες παραμέτρους έτσι ώστε κάθε μέρα να είστε κοντά στην επιτυχία!