Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Μπουντάγια

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια διαδήλωση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, κοντά στην πρωτεύουσα Μανάμα, κατά την πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών του γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια διαδήλωση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, κοντά στην πρωτεύουσα Μανάμα, κατά την πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών του γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην περιοχή Μπουντάγια, 4 χιλιόμετρα δυτικά της Μανάμα, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Κάτω η δικτατορία” και “Εξέγερση μέχρι τη νίκη”. Ορισμένοι φορούσαν μπλουζάκια με τη φράση “Έτοιμοι να πεθάνουμε για το Μπαχρέιν”.

Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν οι αστυνομικοί επενέβησαν “βίαια” για να διαλύσουν τη συγκέντρωση, όπως ανέφερε το Wefaq, το κυριότερο κόμμα της σιιτικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

Λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που ζητά συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σιρκουί του Σάχιρ όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας της Φόρμουλα 1.

Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και δεκάδων υποστηρικτών του κινήματος “Νέοι της 14ης Φεβρουαρίου” σε πολλά σιιτικά χωριά, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ενώ ορισμένοι διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ.

Με το σύνθημα “Όχι στη Φόρμουλα του αίματος” η οργάνωση αυτή έχει καλέσει τους οπαδούς της σε τριήμερες διαδηλώσεις που συμπίπτουν με τη διεξαγωγή του γκραν πρι.

Πηγή, ΑΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.