Μουρίνιο: Δεν φεύγω, δεν κρύβομαι, δεν κλαίω.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αμύνθηκε του ρεκόρ του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα 12λεπτο μονόλογο, μετά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε για τον αποκλεισμό από την Σεβίλλη Ο Πορτογάλος ξεκίνησε, διαβάζοντας στατιστικά που αφορούν τη Μάντσεστερ στην Ευρώπη από το 2011 όταν και είχε φτάσει στον τελικό.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αμύνθηκε του ρεκόρ του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα 12λεπτο μονόλογο, μετά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε για τον αποκλεισμό από την Σεβίλλη 
Ο Πορτογάλος ξεκίνησε, διαβάζοντας στατιστικά που αφορούν τη Μάντσεστερ στην Ευρώπη από το 2011 όταν και είχε φτάσει στον τελικό. 

«Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική κληρονομιά. Αυτό που κληρονόμησα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ τελευταία φορά το 2008. Έκτοτε, το 2011, 2012 έμεινε έξω από την φάση των ομίλων. Το 2013 εκτός στο Ολντ Τράφορντ στους 16. Ήμουν τότε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.  Το 2014 έμεινε εκτός από τα προημιτελικά. Το 2015 δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Το 2016 επέστρεψε στην Ευρώπη και έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων. Το 2017 έπαιξε στο Γιουρόπα Λιγκ, το κέρδισε  με εμένα και η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2018 κερδίσαμε στη φάση των ομίλων με 15 πόντους από 18 που μπορούσαμε να πάρουμε και χάσαμε ένα ματς εντός έδρας στους 16. 

Σε επτά χρόνια με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές, μια φορά δεν προκριθήκαμε στην Ευρώπη, δύο μείναμε εκτός από τους ομίλους και η καλύτερη μας θέση ήταν τα προημιτελικά. Αυτό είναι κληρονομιά». 

Ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στο ρεκόρ της Γιουνάιτεντ στην Αγγλία αλλά και στο ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι. Υποστήριξε ότι παρέλαβε ένα ρόστερ χειρότερο από αυτό των «πολιτών».
«Τα τελευταία επτά χρόνια, η χειρότερη θέση της Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν η τέταρτη. Στα τελευταία επτά χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα , τρία μαζί με το φετινό, και 2 φορές τερμάτισε δεύτερη.  

Ξέρετε τι είναι κληρονομιά; Είναι πως οι Οταμέντι,  Ντε Μπρούινε, Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο, είναι επένδυση εδώ και χρόνια και όχι τα τελευταία δύο όταν ανέλαβε ο Γουαρδιόλα. Δείτε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ που έφυγαν, που βρίσκονται τώρα και αν παίζουν. Ρούνι, Γιανουζάι, Σβάινστάιγκερ, Ντεπάι, Σνέιντερλιν, Βαλντές,Μακνερ, Μικιταρνιάν Λοβ.

Αν φύγω εγώ ο επόμενος προπονητής θα βρει εδώ τον Λουκάκου, τον Μάτιτς και τον Ντε Χέα. Θα βρει παίκτες με διαφορετική ποιότητα, νοοτροπία υπόβαθρο και φυσικά παίκτες που ξέρουν την ομάδα. 

Δεν πρόκειται να φύγω η να εξαφανιστώ η να κλάψω επειδή άκουσα αποδοκιμασίες. Στο επόμενο ματς θα είμαι ο πρώτος που θα βγει έξω από το τούνελ γιατί δεν φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες μου. Όταν ήμουν 20 δεν ήμουν κανένας στο ποδόσφαιρο και τώρα που είμαι 55 είμαι αυτός που είμαι. Έχω πετύχει όλα αυτά που έχω πετύχει με σκληρή δουλειά ταλέντο και νοοτροπία

Για αρκετά χρόνια ήμουν σκληρός με τους ανθρώπους που δεν με συμπαθούν. Με έβλεπαν και έλεγαν πως έρχεται πάλι να μας κερδίσει. Για 10 μήνες δεν κέρδισα τίποτα και ο τελευταίος τίτλος ήρθε πριν από 10 μήνες. Κέρδισα την Λίβερπουλ την  Τσέλσι, έχασα από την Σεβίλλη και τώρα είναι η σειρά τους να είναι χαρούμενοι. Έχω μάθει να είμαι χαρούμενος με την χαρά των άλλων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.