Θέλω τη φανέλα τους

Ο Αποστόλης Λάμπος ζητά τις φανέλες των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αντιπροσώπευσαν τις ομάδες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως τώρα στη σεζόν.

Την τελευταία εικοσαετία η ταύτιση με έναν ποδοσφαιριστή μιας ομάδας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για έναν φίαλθλο. Πρωτίστως ενδιαφέρει η νίκη με κάθε κόστος και μετά συγκινεί (αν συγκινεί) η ταύτιση με κάποιον εκ των πρωταγωνιστών του αθλήματος.

Μια λογική εξήγηση έγκειται στο γεγονός ότι οι παίκτες πλέον δεν παραμένουν σε μια ομάδα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα ο οπαδός να δυσκολεύεται να ταυτιστεί. Τα παλιά τα χρόνια, τα ρομαντικά, οι ποδοσφαιριστές έμεναν για πολλά χρόνια σε μια ομάδα και έκαναν άντε μία, το πολύ δύο μεταγραφές. 

Τα ονόματα εκείνων των χρόνων ήταν ένα και το αυτό με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονταν. Πλέον στα δύο χρόνια ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής έχει προλάβει να αγαπηθεί και να μισηθεί χωρίς συναισθηματικές κορυφώσεις. Ας προσαρμοστούμε λοιπόν στα δεδομένα της νέας εποχής και ας σκεφτούμε ποια φανέλα αγαπημένου μας ποδοσφαιριστή θα ζητάγαμε ή θα αγοράζαμε από τη φετινή SuperLeagueπου οδεύει προς το τέλος της.

ΑΕΚ: Σέρχιο Αραούχο

Με δέκα γκολ σε είκοσι συμμετοχές κι άλλες δύο ασίστ είναι ο παίκτης που κάνει το μεγαλύτερο κλικ στην εξέδρα. Το έκανε άλλωστε από τη στιγμή που έγινε γνωστή η επιστροφή του στην ομάδα. Σίγουρα παίχτης να ταυτιστείς.

ΑΕΛ: Θωμάς Ναζλίδης

Αρχηγός με τα όλα του, ο φορ της ομάδας της Λάρισας δίνει την αίσθηση ενός πραγματικού ηγέτη τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Φέτος έχει τέσσερα γκολ σε εικοσιπέντε ματς, αλλά τη φανέλα του την παίρνεις γατί είναι πρότυπο επαγγελματία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χρήστος Αλμπάνης

Ο νεαρός επιθετικός έχει επτά γκολ σε εικοσιέξι ματς, αλλά τη φανέλα του την θέλεις για τις εντυπωσιακές και απρόβλεπτες επιθετικές κινήσεις του που προσθέτουν «αλάτι» σε πολλά παιχνίδια της «ελαφράς ταξιαρχίας». 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μιχάλης Μανιάς

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί τον πρώτο Έλληνα σκόρερ στηSuperLeagueμε εννιά γκολ είναι αρκετό για να θες τη δική του φανέλα από την ομάδα του Αστέρα η οποία σαφώς κι έχει κι άλλους παίκτες να ταυτιστείς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Αμρ Ουάρντα

Η φανέλα του Αιγύπτιου είναι η φανέλα που θα ήθελαν φέτος όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι και ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζουν. Είναι ο MVPτου πρωταθλήματος, η ατραξιόν της SuperLeagueκαι θέλεις τη φανέλα του για τον τρόπο που ζει το παιχνίδι κι όχι για τα οκτώ γκολ και τις μοναδικές ντρίμπλες του. Και φυσικά γιατί θα τον δεις στο Μουντιάλ δίπλα στον Σαλάχ.

AOK: Ντένις Επστάιν

Με δύο θητείες στο νησί των Φαιάκων ο Επστάιν έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη των ντόπιων. Δεν θα ζητούσες τη φανέλα του για τα πέντε φετινά του γκολ αλλά για την όλη του παρουσία στην Κέρκυρα. Είναι πειραχτήρι, είναι χαμογελαστός και παίζει και καλή μπάλα.

ΛΑΜΙΑ: Πίτι

Από την ομάδα της Λαμίας δυσκολεύτηκα να ζητήσω φανέλα, αλλά κάτι το ξανθό μαλλί που τον κάνει να ξεχωρίζει, κάτι τα απευθείας χτυπήματα φάουλ και γενικά ο τρόπος που χειρίζεται τη μπάλα με έκαναν να είναι δική του φανέλα που θέλω στη συλλογή μου.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πέτρος Γιακουμάκης

Υπό άλλες συνθήκες η φανέλα του Μπραντάο θα ήταν από τις πιο περιζήτητες της SuperLeague. Ο σωστός φίλαθλος του Λεβαδειακού όμως ζητά τη φανέλα του Γιακουμάκη ο οποίος στα 25 του αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας και με τα επτά του γκολ αυτό απογειώνεται.

ΞΑΝΘΗ: Έρικ Γέντρισεκ

Κάθε παιδί που ζει στην Ξάνθη και έχει όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής, όταν βάζει γκολ στην πλατεία, στο σχολείο ή σε κάποια από τις εναπομείνασες αλάνες θα φωνάζει «Γέντρισεεεεεκ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καρίμ Ανσαριφάρντ

Έχει βάλει δεκατέσσερα γκολ σε εικοσιένα παιχνίδια και το καλοκαίρι θα παίξει στο Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα του Ιράν. Δηλαδή εσείς με ποια φανέλα θα περνάγατε το καλοκαίρι σας βλέποντας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ανσαριφάρντ έχει όλο το πακέτο για να ζητήσεις τη φανέλα του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δημήτρης Κουρμπέλης

Σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ιστορία του τριφυλλιού, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έβαλε πάνω από συμβόλαια και χρήματα τη φανέλα που εκπροσωπεί με αποτέλεσμα αυτομάτως να κερδίσει θέση στις καρδιές των οπαδών του Παναθηναϊκού. Δικαιολογημένα η φανέλα του αξίζει να είναι στη συλλογή κάθε φιλάθλου των πρασίνων. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φάρλεϊ Ρόσα

Έχει πετύχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της φετινής SuperLeague, έχει μοναδικό τρόπο χειρισμού της μπάλας και είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του πρωταθλήματος. Αν είσαι γονιός παίρνεις τη φανέλα του δώρο στο παιδί σου με την ελπίδα μια μέρα να του μοιάσει. 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μανώλης Σιώπης

Κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση, ποιος ποδοσφαιριστής σας έρχεται πρώτος στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα Πανιώνιος τη φετινή σεζόν και θα έχετε αυτομάτως την απάντηση. Ο Σιώπης είναι το πιο αγαπητό παιδί της Πλατείας για όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα εντός και εκτός γηπέδων. Η φανέλα του είναι ίσως αυτή που θα μου κάνει καλύτερα από όλες λόγω σωματότυπου.

ΠΑΟΚ: Δημήτρης Πέλκας

Στη διάρκεια της σεζόν ίσως υπήρξαν κι άλλοι παίκτες να ταυτιστεί κανείς από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Κανείς όμως όσο ο Πέλκας. Ένα ελληνόπουλο που οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Δικέφαλο του βορρά και δηλώνει Παοκτσής. Είναι και δεύτερος σκόρερ της ομάδας με επτά γκολ σε είκοσι ματς.  Δικαίως η φανέλα του είναι η πιο περιζήτητη στην Τούμπα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πέδρο Κόντε

Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως τη φανέλα του Κόντε την επιζητά κάθε παιδί που βλέπει ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής. Είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος με δεκατρία γκολ και με εντυπωσιακή διάρκεια για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κλαρκ Ενσικουλού

Ο Ενσικουλού είναι ίσως ότι καλύτερο θα έχει να θυμάται κανείς από την ομάδα του Πλατανιά τη φετινή σεζόν. Πέτυχε πέντε γκολ κι έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά σαν σύνολο η ομάδα των Χανίων δεν τα κατάφερε. Η φανέλα του πάντως θα έμενε άνετα σε μια Σουπερλιγκάτη συλλογή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.