Από Δευτέρα η απόφαση (video)

Η αίτηση της ΑΕΚ για εξαίρεση του Δημήτρη Σκουτέρη απορρίφθηκε ομόφωνα και θα είναι αυτός που θα δικάσει την υπόθεση της έφεσης του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα του αγώνα στην Τούμπα. Δείτε το βίντεο από τα αποδυτήρια του γηπέδου, το οποίο αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στους εκπροσώπους των δικεφάλων, για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο στη διαδικασία.

Η αίτηση της ΑΕΚ για εξαίρεση του Δημήτρη Σκουτέρη απορρίφθηκε ομόφωνα και θα είναι αυτός που θα δικάσει την υπόθεση της έφεσης του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα του αγώνα στην Τούμπα. Δείτε το βίντεο από τα αποδυτήρια του γηπέδου, το οποίο αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στους εκπροσώπους των δικεφάλων, για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο στη διαδικασία.

Αφού χρειάστηκαν δύο ώρες για απορριφθεί το αίτημα από την Επιτροπή, ακολούθησε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα με την εκδίκαση να συνεχίζεται μετά από αρκετή ώρα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης περίπου λίγο μετά τη μία. 

Ο ΠΑΟΚ έχει στην κατοχή του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των αποδυτηρίων της Τούμπας, στο οποίο όπως υποστηρίζει, φαίνεται πως ο διαιτητής Κομίνης ζητά από τις ομάδες να βγουν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ΑΕΚ αρνείται. 

Από την πλευρά της ΑΕΚ, υποστηρίζουν πως δεν επιτρέπεται βάσει νόμου, να προσκομίζονται αποδεικτικά στοιχεία σε δεύτερο βαθμό, ενώ ο ΠΑΟΚ, εξήγησε με ποιον τρόπο, απέκτησε -καθυστερημένα- το υλικό.

Η απόφαση αναμένεται να βγει τη Δευτέρα…

Δείτε το βίντεο:

Οι διάλογοι της διαδικασίας:

Έλλη Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Δεν επιτρέπεται στον δεύτερο βαθμό να έρχονται στοιχεία τα οποία δεν προσκομίστηκαν στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου. Πρέπει να προσκομίσει στοιχεία ότι το ζήτησε και δεν του δόθηκε.

Αχιλλέας Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Στην πρώτη αίτησή μας δεν μας δόθηκε το υλικό γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έννομο συμφέρον. Την δεύτερη αίτησή μας προς την Εισαγγελία, την έχω. Και στο υπόμνημά μας στο πρωτοβάθμιο, αιτηθήκαμε να το ζητήσει ο αθλητικός δικαστής.

Έλλη Ρίζου (ΑΕΚ):
Σας προσκομίζω τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Όλες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε δεύτερο βαθμό, αποδεικτικό στοιχείο που δεν εμφανίστηκε σε πρώτο βαθμό, με ευθύνη του κατηγορούμενου.

Μηνάς Λυσάνδρου (διευθύνων σύμβουλος ΑΕΚ): Μας διαφεύγει κάτι: Ο λόγος διακοπής του αγώνα είναι τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποδείξει με ένα βίντεο χωρίς ήχο, ότι ο Κομίνης είπε να βγουν οι ομάδες έξω. Αν το είχε πει, θα το έγραφε στο φύλλο αγώνα. Τι να φοβόμαστε εμείς;

Αχιλλέας Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Είναι προφανές από το βίντεο ότι ο Ιβάν Σαββίδης προκαλείται από τον πάγκο της ΑΕΚ. Είναι εκνευρισμένος και βγάζει το μπουφάν του. Και εδώ αρχίζουν τα παράλογα. Ο Δημητριάδης είπε ότι ήθελε να δείξει το όπλο, πράγμα που είναι αδιανόητο. Αν ήθελε να το δείξει θα έκανε με τρόπο λιγότερο φανερό σε όλους. Δεν συνειδητοποιεί ότι έχει το όπλο πάνω του. Δεν κάνει κίνηση για να πιάσει το όπλο.


Παντελής Κωντσαντινίδης (ΠΑΟΚ): 

Στο βίντεο μπορείτε να παρατηρήσετε τον Σιμόες, τον Κονέ, τον Λιβάγια, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Τσιντώτα, να συζητούν και με παίκτες του ΠΑΟΚ για το γκολ κλπ. Το κλίμα μεταξύ των ομάδων ήταν τόσο καλό που δεν υπήρχε θέμα φόβου ή τρομοκρατίας. Φαίνεται ότι οι παίκτες της ΑΕΚ κοιτούσαν τα κινητά τους, προφανώς κοιτούσαν τις φωτογραφίες του Σαββίδη με το όπλο. Όμως συνέχισαν σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Στην καριέρα μου έζησα στιγμές με φόβο και τρομοκρατία. Και βάζαμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη και τα έζησα. Αυτό σημαίνει τρομοκρατία! Στην Τούμπα, είναι αστείο να συζητάμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθάνθηκαν τρομοκρατία. Ο κ. Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια. Του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν και οι δύο ομάδες. Και αυτό έκανε ο Κομίνης.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στα αποδυτήρια με άνδρες της ασφαλείας τους, απαντώντας «Ναι εμφανίστηκε» και αν έχει ξαναδεί όπλο σε αγωνιστικό χώρο, λέγοντας «όχι δεν έχω δει».

Ανδρέας Δημάτος (ΑΕΚ): Είδα τον αγώνα από τη σουίτα με τον κ. Λυσάνδρου και μετά κατεβήκαμε στα αποδυτήρια πριν γίνει διακοπή. Ο διαιτητής μπήκε πρώτος και μετά ο κ. Λυσάνδρου μας ενημέρωσε ότι υπάρχει διακοπή. Οι παίκτες της ΑΕΚ κατευθύνονταν στα αποδυτήριά τους και παρέμεναν κλεισμένοι μετά τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί. Για τουλάχιστον 30-40 λεπτά και ο Λαμπρόπουλος γύρω στις 22:10 βγήκε πρώτος και απλά παρακολουθούσε. Μετά άρχισαν οι διαβουλεύσεις. Μετά τις 22:30 μπήκε διμοιρία των ΜΑΤ για προστασία, είναι στον διάδρομο των αποδυτηρίων. Γύρω στις 23:00 η κατάσταση φαίνεται να είναι λίγο πιο ήρεμη και μετά μάθαμε ότι το ματς διακόπηκε από τον κ. Κομίνη.
Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί ποτέ Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ούτε ο Τσιντώτας, ούτε ο Τζανετόπουλος, ούτε ο Μάνταλος, που τους ανέφερε ο ΠΑΟΚ, αγωνίζονταν στο ματς.
Εγώ σφύριγμα από τον Κομίνη δεν έχω ακούσει. Όταν ειπώθηκε για κάποιο σφύριγμα, τον ρωτήσαμε αν σφύριξε και γιατί, είπε ότι σφύριξε για να προσέλθει στα αποδυτήρια ο κ. Λυσάνδρου και κ. Γκαγκάτσης. Ο Κομίνης από τα αποδυτήριά του βγήκε 1-2 λεπτά, εκεί ήταν πολλοί παράγοντες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.