Νίκη ανάσας για Εργοτέλη (vid)

Με γκολ του Λεάλ στο 57ο λεπτό ο Εργοτέλης επικράτησε της Κέρκυρας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Με γκολ του Λεάλ στο 57ο λεπτό ο Εργοτέλης επικράτησε της Κέρκυρας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Μια. λαμπάδα στον Σέρχιο Λεάλ πρέπει να ανάψουν στον Εργοτέλη. Με το γκολ του Ουρουγουανού επιθετικού στο 57΄, οι Κρητικοί νίκησαν 1-0 την Κέρκυρα στο ντέρμπι παραμονής και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για τη σωτηρία. Αντίθετα, οι Φαίακες παρέμειναν μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού και τα πράγματα έχουν γίνει κάτι περισσότερο από δύσκολα. Πάντως, η επικράτηση των γηπεδούχων ήταν καθ’ όλα δίκαιη, αφού είχαν από πολλές κλασικές ευκαιρίες σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Καβουσάκη.

Στο Παγκρήτιο συναντήθηκαν δύο ομάδες που γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν θα είχαν και πολλά περιθώρια για απώλειες βαθμών. Ο Εργοτέλης του Νίκου Καραγεωργίου που από τα… ψηλά έχει βρεθεί στα χαμηλά και η Κέρκυρα του Χάβι Γκράθια, που παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και που σε κάθε περίπτωση διεκδικεί σε αυτή την τελική ευθεία την παραμονή της με ιδιαίτερες αξιώσεις.

Ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε να παρατάξει τον Εργοτέλη ως εξής: Με τον Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Τζανακάκη, αριστερά τον Γιαλούση και στο κέντρο της άμυνας τους Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι. Στα χαφ ήταν οι Ολίζε και Ζούνιορ, δεξιά ο Λεάλ, αριστερά ο Κουτσιανικούλης και πίσω από τον προωθημένο Μπούντιμιρ ο Φραγκουλάκης.

Από την άλλη πλευρά ο Χάβι Γκράθια επέλεξε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σακελλαρίου, αριστερά τον Κοντοδήμο και στο κέντρο της άμυνας τους Μαϊστόροβιτς και Βέντσελ. Στα χαφ οι Οσμάν και Ερίθε, δεξιά ο Καλαντζής, αριστερά ο Καραλής και πίσω από τον προωθημένο Μαρτίν ο Γραμμόζης.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που έδειξε πως μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του και να πετύχει το γκολ που και το προβάδισμα θα του έδινε, αλλά και το άγχος από τους παίκτες του θα έδιωχνε. Στο ίδιο διάστημα, η Κέρκυρα αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, κυρίως για να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γκαλίνοβιτς και στη συνέχεια για να προσπαθήσει και η ίδια να επιτεθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως όσες φορές προσπάθησε να επισκεφτεί την αντίπαλη περιοχή, ήταν καθαρά και μόνο από αντεπιθέσεις.

Οι Φαίακες τουλάχιστον είχαν να αντιμετωπίσουν το κατά κάποιο τρόπο μονοδιάστατο παιχνίδι του Εργοτέλη, καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων προσπαθούσαν να αναπτυχθούν μόνο από την αριστερή πτέρυγα. Ο Κουτσιανικούλης, που ήταν και ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες, ενώ έδειχνε στο ξεκίμημα της φάσης ότι ξεφεύγει εύκολα από τους αντιπάλους του δεν ήταν καθόλου καλός στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα ούτε σουτ να βγάζει, ούτε σωστές πάσες να δίνει. Με αποκορύφωμα την πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 41′ όταν βρέθηκε μόνος προ του Γκαλίνοβιτς, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Ετσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης μπήκε αποφασισμένος για να «καθαρίσει» το ματς. Στο δίλεπτο (50′-52′) Λεάλ και Φραγκουλάκης έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως τελικά ο Ουρουγουανός επιθετικός τα κατάφερε στο 57′. Ο κορυφαίος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» του Ηρακλείου με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ και λύτρωσε την ομάδα του Ηρακλείου, αφού οι τρεις βαθμοί της έδωσαν μεγάλη βαθμολογική «ανάσα». Αντίθετα, οι Φαίακες παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού και το μέλλον τους στη μεγάλη κατηγορία φαντάζει. μαύρο!


Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Match Center

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 25η
Αγώνας: Εργοτέλης-Κέρκυρα
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Γρεβένης, Σταθόπουλος


Οι συνθέσεις:


Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβαουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Σίλβα, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπούντιμιρ, Ολίσε, Κουτσιανικούλης, Λεάλ.


Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Ερίθε, Οσμάν, Γραμμόζης, Μαρτίν, Καραλής, Καλαντζής.

Δείτε τι δήλωσε ο Ευαγγέλου του Εργοτέλη πριν την έναρξη του αγώνα.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.