Καρυπίδης: «Είχαμε ανάγκη τη νίκη»

Ο Χρήστος Καρυπίδης υπογράμμισε πως η Skoda Ξάνθης είχε ανάγκη τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή στα Πηγάδια.

Ο Χρήστος Καρυπίδης υπογράμμισε πως η Skoda Ξάνθης είχε ανάγκη τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή στα Πηγάδια. Παράλληλα, ο έμπειρος αμυντικός τόνισε πως η απουσία την εφετινή σεζόν του Κλέιτον Σίλβα, είχε επηρεάσει σημαντικά την απόδοση της ομάδας του, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Καρυπίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την φετινή σεζόν και νίκη επί του Ηρακλή: “Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Από κάποια στιγμή και μετά το χάσαμε. Είχαμε μαζεμένους τραυματισμούς και η ομάδα έχασε την ομοιογένεια της. Αν θυμάμαι καλά από την Βέροια και μετά παρουσιάζουμε ένα καλό πρόσωπο, αλλά δεν έχουμε πάρει αυτό που αξίζουμε . Ξέραμε ότι το χθεσινό ματς δεν χωρούσε άλλο αποτέλεσμα. Και η ισοπαλία θα ήταν κακό αποτέλεσμα για εμάς. Παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε μεγάλη πίστη γιατί βλέπαμε ότι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο”.

Για το πρόγραμμα της Ξάνθης: “Στην αρχή και του πρώτου και του δεύτερου γύρου έχουμε ένα σερί με τους θεωρητικά μεγάλους. Ακόμα συνεχίζει όμως αυτό. Το Σάββατο παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και το μεθεπόμενο με τον Αστέρα. Αλλά θα τα παλέψουμε όλα τα ματς, δεν είμαστε σε θέση να διαλέξουμε παιχνίδια”.

Για το τί φταίει και φέτος δεν έχουν την ίδια πορεία με πέρυσι: “Για μένα προσωπικά πιστεύω ότι η απουσία του Κλέιτον έπαιξε μεγάλο ρόλο. Είναι ένας βασικός ρόλος που η ομάδα επιθετικά, δεν μιλάω για τον επιθετικό ή τα εξτρέμ, αλλά το πως χτίζεις το παιχνίδι σου. Μας είχε δώσει μεγάλη ποιότητα, σκόραρε και έδινε ασίστ. Μας είχε βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Ξέρετε ότι μετά παίρνεις και ψυχολογία. Αυτό μας ταλαιπώρησε γιατί δεν κάναμε φάσεις. Θεωρώ ότι τώρα δημιουργούμε ευκαιρίες και θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και πέρα η συνέχεια θα είναι καλύτερη”.

Για το αν κοιτούσαν και το ενδεχόμενο της παραμονής: “Δεν κοιτούσαμε πολύ κάτω. Δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα κινδυνεύαμε. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια έδειχνε ένα καλό πρόσωπο. Και πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση, γιατί μόνο έτσι μπορείς να έχεις αποτελέσματα. Μας έχουν κρατήσει οι ισοπαλίες έως τώρα. Με τις ισοπαλίες δεν μπορείς να πας πουθενά. Θα προτιμούσα στις ισοπαλίες να χάναμε πέντε ματς και να νικούσαμε άλλα τρία”.

Για το αν βοήθησε η θητεία του στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα στο μαρκάρισμα του Βέλλιου: “Νομίζω τα προσόντα του Βέλλιου, είναι για Αγγλία. Ψηλός, δυνατός, καλός με την μπάλα και με ταχύτητα για το ύψος του”.

Για το ποιοι επιθετικοί τον έχουν δυσκολέψει φέτος: “Μου αρέσει πολύ ο Μάντζιος. Θεωρώ ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του. Με την ποιότητα που έχει είναι για μεγάλη ομάδα. Ο Ιντέγε είναι καλός. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Γιάννου του Αστέρα”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην πρώην ομάδα του τον ΠΑΟΚ: “Πραγματικά αυτό που γίνεται με τον ΠΑΟΚ είναι απίστευτο. Τα προηγούμενα χρόνια είχε οικονομικά προβλήματα, αλλά η ομάδα τότε δεν υστερούσε από αυτή τώρα. Κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια λάθη. Μου αρέσει η δημοκρατία, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι λάθος πολίτευμα. Δεν γίνεται να αποφασίζουν  πολύ, να μη παίρνει κανείς την ευθύνη. Είναι πολλά μικρά που μαζεύονται. Όσον αφορά το αγωνιστικό θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει έναν κορμό. Βλέπουμε ότι φεύγουν δέκα και έρχονται δέκ. Θέλει υπομονή, ξέρω ότι ο κόσμος το έχει βαρεθεί. Θέλει τουλάχιστον ένα πλάνο τουλάχιστον τριετές”.

Για το αν συμφωνεί με την άποψη του Άγγελου Αναστασιάδη ότι τα κάστρα ”πέφτουν” από μέσα: “Εν μέρει θα συμφωνήσω. Λείπω πολλά χρόνια και για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη πρέπει να είσαι εκεί. Αλλά με ότι βλέπω σίγουρα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό. Δεν ξέρω ποιος αποφασίζει, δεν μπορώ να αντιληφθώ το τι γίνεται. Πρέπει να λυθεί αυτό και να υπάρχει ένας άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη. Σίγουρα την πρώτη ευθύνη την έχει ο μεγαλομέτοχος. Από εκεί και πέρα αυτοί ζουν την ομάδα καθημερινά και πρέπει να τον λύσουν. Εμείς λέμε μία άποψη απ’ έξω. Είναι εύκολο αυτό. Είναι δύσκολη πόλη η Θεσσαλονίκη, όσον αφορά τις ομάδες. Υπάρχει μεγάλη πίεση και όταν έχεις πολλά χρόνια να πανηγυρίσεις κάποιον τίτλο, αυτό αυξάνει την πίεση. Και ο κόσμος τι να πει; Λύθηκε το πιο μεγάλο πρόβλημα το οικονομικό. Βρέθηκε ο κύριος Σαββίδης και πλήρωσε και μετά έλεγαν που βρήκε τα λεφτά και πλήρωσε. Υπάρχει γκρίνια”.

Για την απόδοση του Κώστα Φορτούνη: “Νομίζω πως ότι και να πούμε γι’ αυτό το παιδί είναι λίγο. Με το σπαθί του και την μαγκιά του. Κάνει μία πολύ καλή χρονιά στον Ολυμπιακό που κάνει πρωταθλητισμό και υπάρχει πίεση. Σκοράρει δίνει ασίστ και έχει καλή παρουσία. Δείχνει πολύ καλή νοοτροπία και είναι παράδειγμα για τα παιδιά που έρχονται από κάτω πως πρέπει να λειτουργούν”.

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό: “Ο Ολυμπιακός με διαφορά είναι καλύτερος, έχει ξεφύγει. Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι. Η ΑΕΚ παρουσιάζει μία καλή εικόνα, ξέρει τι θέλει και καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται και δεν έχει βρει την ποδοσφαιρική του ταυτότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι τα διορθώνουν τώρα. Δεν ξέρω κατά πόσο όταν έχουν  έρθει τόσοι ποδοσφαιριστές και έρχονται τώρα, μπορεί η ομάδα να βρει ομοιογένεια. Σε αυτές τις ομάδες τα πάντα θα κριθούν στα play off. Η βαθμολογική διαφορά θα είναι πολύ μικρή, κακά τα ψέματα. Έχει μία διαφορά η ΑΕΚ, αλλά νομίζω ότι όλα θα κριθούν εκεί”.

Για την παρουσία του στην Σκωτία: “Στην Σκωτία, στην Χαρτς. Ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Με άλλαξε και σαν άνθρωπο. Τρία φανταστικά χρόνια. Πήρα μεγάλη αγάπη και δεν μπορώ να το συγκρίνω. Και στην  Κύπρο πήρα πρωταθλήματα, αλλά αυτό που έζησα εκεί δεν το αλλάζω. Η περίοδος που πήγα ήμουν από τους τυχερούς. Την περίοδο που έφυγα ξεκίνησαν και τα προβλήματα”.

Για το ποιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Champions League: “Την Ρεάλ Μαδρίτης υποστηρίζω και θα ήθελα να το πάρει”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.