Πρέλεβιτς: «Δεν έπρεπε να παίξουμε Ευρώπη»

Λανθασμένη ήταν η απόφαση του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Λανθασμένη ήταν η απόφαση του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε πως ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν κατάφερε να βάλει χρήματα στα ταμεία του, αλλά αναγκάστηκε να δώσει και άλλα 150 χιλιάδες ευρώ. Ο Πρέλεβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4». Αναλυτικά δήλωσε:

Αρχικά, ο Πρέλεβιτς τόνισε: “Έχω πει πολλές φορές ότι η εξυγίανση είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη λύση για την ομάδα. Το θέμα είναι ποιος έχει τις ψυχικές δυνάμεις να το κάνει και να πάρει το προσωπικό κόστος να το προχωρήσει. Αυτή η στρατηγική είναι μονόδρομος αλλά ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει την ομάδα να χάνει”.

Για τις αλλαγές που έγιναν στο αγωνιστικό: “Οι αλλαγές δεν έγιναν με στόχο να αποδυναμωθεί η ομάδα, μάλιστα μερικοί παίκτες που ήρθαν είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν. Σίγουρα πάντως όλες έγιναν για οικονομικούς λόγους ενώ στην περίπτωση του Καλαμπόκη, ούτε ο παίκτης ήθελε να φύγει, ούτε εμείς να τον αφήσουμε. Ο παίκτης είχε συμβόλαιο και ήταν πληρωμένος αλλά υπήρχε και το ηθικό θέμα, όταν έρχεται μια τέτοια πρόταση από έναν τόσο οργανωμένο σύλλογο, μια πρόταση που μπορεί να τον εξασφαλίσει μέχρι το τέλος της καριέρας του, ίσως δεν μπορείς να του κόψεις τον δρόμο. Ο παίκτης έφερε την προταση και μας ρώτησε “τι κάνουμε τώρα;”, δεν ήθελε να φύγει αλλά ήταν μια κατάσταση από την οποία κερδισμένοι βγήκαν όλοι, και η ομάδα και ο παίκτης, ήταν για το συμφέρον όλων η αποχώρηση του από την ομάδα”.

Για τυχόν λάθη που έγιναν: “Φυσικά και έγιναν λάθη, πολλά μάλιστα, λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι κάθονται σπίτι και πίνουν φραπέ, αν και εκεί μπορεί να κάνεις λάθος στο καλαμάκι που θα διαλέξεις. Το μεγαλύτερο λάθος πιστεύω ήταν ότι παίξαμε Ευρώπη φέτος, αλλά είχαμε υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις ότι θα παίρναμε εμείς τον ένα προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας και δηλώσαμε συμμετοχή, τελικά δεν μας τον έδωσαν και δεν δεν μπορούσαμε τότε να κάνουμε πίσω.Οι αγώνες φέτος σε Ευρωλίγκα και Eurocup μας έβαλαν μέσα 150.000 ευρώ. Θα μπορούσαμε να μην παίξουμε αλλά δεν το κάναμε, και ο λόγος δεν ήταν για να μην μπούμε στην «μαύρη λίστα» της Uleb. Δεν υπάρχουν τέτοια, οι άνθρωποι είναι λογικοί, ξέρουν το άθλημα και την αγορά και κατανοούν τα προβλήματα. Ειδικά για το Eurocup το είχα πει από την αρχή, αν δεν έχεις πολλά εισιτήρια σε αυτή την διοργάνωση δεν αξίζει να παίζεις γιατί μπαίνεις μέσα”.

Για τη στήριξη από τον κόσμο: “Παράπονο δεν έχω από κανέναν, ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Σίγουρα όμως η μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου θα είχε βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Είχα όμως δηλώσει από την αρχή ότι θα έκανα εξυγίανση φέτος στην ομάδα, δεν το έκρυψα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ο στόχος πρέπει να είναι η βιωσιμότητα της ομάδας, θα μπορούσα να πω ότι στόχος είναι η 3η θέση και να τον πετύχω βάζοντας μέσα την ομάδα κατά 2 εκ. ευρώ αλλά είναι σωστό αυτο; Θα μπορούσα να το κάνω και να βγω και φωτογραφίες μετά αλλά δεν το ήθελα αυτό. Ο στόχος είναι σε κάθε χρήση από εδώ και πέρα η ομάδα να έχει έστω και ένα ευρώ λιγότερο χρέος. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όμως θα πρέπει να υπάρξει συλλογική συνείδηση, από όλους, διοίκηση και κόσμο, αλλιώς δεν πρόκειται να πετύχει ποτέ. Από όλες τις ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, ξέρετε ποια ακολούθησε αυτή ακριβώς την λογική και έχει μάλιστα μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα; Το Περιστέρι και λίγο ο Κολοσσός Ρόδου. Για το καταφέρουν αυτό όμως είχαν και ένα μικρό κορμό παικτών, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν κορμό ως ομάδα και στην συνέχεια να κάνεις μόνο προσθήκες, τότε μπορείς να φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα με λίγα χρήματα, δεν γίνεται με άλλο τρόπο. Όλες οι ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και το μυστικό είναι οι επιλογές του καλοκαιριού, αν είναι πολύ καλές αποκτάς πλεονέκτημα”.

Για το μέλλον του στη διοίκηση του ΠΑΟΚ: “Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η θητεία της διοίκησης και τότε πρέπει να παραδώσουμε την ομάδα αλλά δεν ξέρω ακόμη αν θα συνεχίσουμε ή όχι”.

Για την αποχώρηση του κ. Πανάκα: “Η αποχώρηση του κ. Πανάκα έγινε για προσωπικούς λόγους, όπως τους ανέφερε, σίγουρα άφησε κενό και προσπαθούμε να το καλύψουμε. Δεν είναι όμως εύκολο να βρεις κάποιο επιχειρηματία που να έχει χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με τον ΠΑΟΚ, αυτή την εποχή οι επιχειρηματίες μόνο χρόνο δεν έχουν, είναι δύσκολες οι εποχές. Οι ομάδες θέλουν χρόνο από όσους ασχολούνται”

Για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος και του μπάσκετ γενικότερα: “Θα πρέπει όλες οι ομάδες να είναι ενωμένες αλλά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν είναι μαζί μας. Αν γινόταν μια δίκαιη, αναλογική μοιρασιά των χρημάτων του ΟΠΑΠ θα βλέπατε πόσο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα είχαμε. Τώρα όμως οι 2 μεγάλοι παίρνουν το 70% των χρημάτων και οι υπόλοιποι μοιραζόμαστε το 30%, πως θα γίνει λοιπόν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα επιβιώσουν οι ομάδες;. Μια από τις λύσεις που προωθούμε επίσης είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή, που θα φροντίζει ώστε τα έσοδα των ομάδων να πηγαίνουν και στα παλιά χρέη αλλά και στο ρόστερ που θα έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Έτσι δεν θα έχουμε πρόβλημα πιστεύω”.

Για τις διαφορές στο μπάσκετ του σήμερα με την εποχή που αγωνιζόταν: “Το μπάσκετ έχει αλλάξει πάρα πολύ, τώρα είναι κυρίως ταχύτητα και δύναμη. Εμείς παίζαμε και με το ταλέντο αλλά τώρα δεν φτάνει αυτό μόνο, επίσης δεν είχαμε επαφές τότε και η επίθεση ήταν 30 δευτερόλεπτα. Άλλο μπάσκετ παίζεται τώρα, έχει αλλάξει πάρα πολύ το άθλημα”.

Για το θέμα Μπόγιοβιτς: “Δεν θέλω να μπλέκομαι στα αγωνιστικά, στο θέμα αυτό όμως ο Μπόγιοβιτς θα πρέπει να μας απαντήσει, ο ΠΑΟΚ είπε ότι έχει να πει για το θέμα αυτό και είναι τώρα στο χέρι του”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.