Στους “4” Γκιώνης, Κρεάνγκα

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) φιγουράρουν από το βράδυ της Παρασκευής η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η Ανζέρ του Παναγιώτη Γκιώνη!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) φιγουράρουν από το βράδυ της Παρασκευής η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η Ανζέρ του Παναγιώτη Γκιώνη! Πρόκειται για επιτυχία, που σαφέστατα έχει θετικό αντίκτυπο και για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς οι κορυφαίοι αθλητές μας είναι βασικότατα στελέχη των δύο γαλλικών κλαμπ. Η Ενεμπόν νίκησε και δεύτερη φορά τη βελγική Σαρλερουά με 3-2, έστω κι αν δεν χρειάστηκε η συνδρομή του προερχόμενου από τραυματισμό Έλληνα άσου, ενώ η Ανζέρ γνώρισε.γλυκιά ήττα από την Οχσενχάουζεν στη Γερμανία με 3-2. Στην 4άδα της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης η Ενεμπόν θ’ αντιμετωπίσει τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και η Ανζέρ τη γαλλική Σεστάς.
 
ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε η ρεβάνς της Ανζέρ, καθώς η νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Όπως αναμενόταν, η «μάχη» στο
Μπίμπεραχ ήταν πολύ δυνατή, αλλά η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι όταν η γαλλική ομάδα έφτασε στη δεύτερη επί μέρους νίκη της.Το προβάδισμα με 2-1 την κάλυπτε και ό,τι έγινε από κει και μετά υπέρ της   Οχσενχάουζεν ήταν μόνο για το όποιο πρεστίζ. Ο Γκιώνης (νούμερο 17 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) αγωνίστηκε αρχικά με τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και τον προηγούμενο μήνα στη Γαλλία. Τότε, είχε νικήσει με 3-2 σετ, όμως στη Γερμανία έχασε 3-1 σε εξίσου ισορροπημένη αναμέτρηση.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα του πρωταθλητή μας στην Ευρώπη ύστερα από έξι νίκες. Δεν στοίχισε ωστόσο, καθώς νωρίτερα ο καλός του φίλος Μισέλ Μαρτίνεζ (που σημειωτέον είχε απουσιάσει από τον πρώτο προημιτελικό) είχε σημειώσει μεγάλη νίκη εναντίον του εν ενεργεία διεθνούς Ρώσου Κιρίλ Σκάσκοφ (Νο 11 στο ευρωπαϊκό ranking) και αργότερα ο Τσέχος Γιόζεφ Σίμονσικ νίκησε ξανά, όπως και στη Γαλλία, τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ. Η Ανζέρ πάντως, στάθηκε και τυχερή από το γεγονός ότι η δις πρωταθλήτρια του E.T.T.U. Cup (1996 και 1997) στερήθηκε και στον δεύτερο προημιτελικό τις υπηρεσίες του Πορτογάλου Τιάγκο Απολόνια (Νο 20 στη Ευρώπη), ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο.

Στον δεύτερο αγώνα του ο Γκιώνης αντιμετώπισε τον Σκάσκοφ, όταν πια όμως είχαν κριθεί όλα. Οι αθλητές δεν διακύβευαν τίποτα, αγωνίστηκαν χωρίς πίεση και τελικά ο Ρώσος ήταν εκείνος που επιβλήθηκε με 3-0 σετ και πήρε τη.ρεβάνς για την ήττα στη Γαλλία.
 
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:
Κιρίλ Σκάσκοφ-Μισέλ Μαρτίνεζ 2-3 (10-12, 11-6, 10-12, 11-4, 7-11)
Αντρέι Γκάσινα-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-9, 10-12, 13-11, 11-4)
Λίαμ Πίτσφορντ-Γιόζεφ Σίμονσικ 1-3 (11-4, 7-11, 7-11, 8-11)
Σκάσκοφ-Γκιώνης 3-0 (11-7, 11-8, 11-7)
Γκάσινα-Μαρτίνεζ 3-0 (16-14, 11-1, 12-10)
 
ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΜΠΟΝ
Στο Λοριάν ο επαναληπτικός της Ενεμπόν με τη Σαρλερουά, πρώην κυρίαρχης δύναμης στο Τσάμπιονς Λιγκ, έμοιαζε με τυπική διαδικασία μετά το 0-3 του Βελγίου. Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη, αφού οι Γάλλοι πήραν, έστω και με μεγάλη δυσκολία το εναρκτήριο παιχνίδι και όσα ακολούθησαν είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Κρεάνγκα έμεινε έξω και από τη ρεβάνς γατί λίγες ημέρες μετά την αποθεραπεία του δεν ήθελε να ρισκάρει νέο πρόβλημα στον δεξιό αγκώνα.
 
Αναλυτικά η εξέλιξη του ματς:
Μπάι Φενγκτιάν-Γουάνγκ Τζιαντζούν 3-2 (11-8, 10-12, 11-9, 3-11, 11-9)
Τσο Εόν Ράε-Κου Λέι 1-3 (5-11, 11-7, 6-11, 12-14)
Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Ζαν Μισέλ Σέιβ 3-2 (11-7, 7-11, 6-11, 11-7, 11-8)
Μπάι-Κου 2-3 (13-11, 2-11, 9-11, 11-9, 5-11)
Τσο-Γουάνγκ 3-0 (11-8, 11-9, 12-10)
 
Στους ανοιξιάτικους διπλούς ημιτελικούς δυσκολότερο έργο αναλαμβάνει η Ενεμπόν, πάντως και η Ανζέρ δεν μπορεί να έχει τις πιθανότητες με το μέρος της όταν στη γαλλική λίγκα παραμένει χωρίς νίκη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.  
Η ομάδα του Κρεάνγκα θα έχει αντίπαλο τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ. Πρόκειται για τη μόνιμη τα προηγούμενα χρόνια νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία όμως είχε αρνητική πορεία φέτος στον θεσμό και στερούμενη σε αρκετά ματς τον κορυφαίο αθλητή της, τον πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ, αποκλείστηκε στη φάση των γκρουπ και συνεχίζει στο E.T.T.U. Cup. Στον χτεσινοβραδινό προημιτελικό με τη γαλλική Λα Ρομάν επιβλήθηκε με 3-1 και ανέτρεψε την ήττα με 3-2, που απρόσμενα είχε γνωρίσει στη Γαλλία τον Ιανουάριο.
Η Ανζέρ θα συναντήσει στον γαλλικό «εμφύλιο» τη Σεστάς. Η πρώην ομάδα του Ντανιέλ Τσιόκα προκρίθηκε πανηγυρικά σε βάρος της τσέχικης Ελ Νίνο, καθώς ύστερα από το 3-0 στην Πράγα την κατέβαλλε και στην έδρα της με 3-1.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι και οι δύο γαλλικές ομάδες των Ελλήνων αθλητών άρχισαν την προσπάθειά τους στη διοργάνωση από το ταμπλό των νοκ άουτ. Η Ανζέρ απέκλεισε σε μονά παιχνίδια την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ στον 3ο γύρο και τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης στον 4ο. Η Ενεμπόν νίκησε αντίστοιχα την αυστριακή Βάλτερ Βέλς και τη γερμανική Χανάου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.