Ο Ηλίας του…18ου (vid)

Με δυο γκολ του Ηλία Ιωάννου η Κέρκυρα νίκησε 3-1 την Δόξα Δράμας στο νησί και έφτασε τους 18 βαθμούς. Με τους έξι συνολικά, που πήρε στις δυο αναμετρήσεις της με την Δόξα μπορεί να αναπνέει καλύτερα στον βυθό της βαθμολογίας.

Με δυο γκολ του Ηλία Ιωάννου η Κέρκυρα νίκησε 3-1 την Δόξα Δράμας στο νησί και έφτασε τους 18 βαθμούς. Με τους έξι συνολικά, που πήρε στις δυο αναμετρήσεις της με την Δόξα μπορεί να αναπνέει καλύτερα στον βυθό της βαθμολογίας.
 
Ο 33χρονος επιθετικός ευστόχησε, στο 19΄ με πέναλτι και στο 51΄ με σουτ έξω από την περιοχή, πριν αντικατασταθεί στο 66΄από τον Μπάρκογλου. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στη φάση του 45΄ θα πανηγύριζε το χατ-τρικ.
 
Η Δόξα μείωσε με τον Κυβελίδη στο 63΄ και είχε δοκάρι με τον Αραβίδη στο 78΄ για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς. Η Κέρκυρα καθάρισε ουσιαστικά  το ματς με το γκολ του Τάσου Αγρίτη στο 75΄.
 
Ο Χάβι Γκράθια (4-2-3-1) παρέταξε την Κέρκυρα με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Γκουστάβο, αριστερά τον Κοντοδήμο και στο κέντρο της τους Μαϊστόροβιτς και Βενέτη. Στον άξονα τους Οσμάν και Ερίθε, δεξιά τον  Καλαντζή αριστερά τον Αγρίτη, στην κορυφή της επίθεσης τον Ιωάννου και πίσω από αυτόν τον Γραμμόζη.
 
Ο Μάκης Κατσαβάκης (4-4-2) «κατέβασε» την Δόξα με τον Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Γκαρακλίδη, αριστερά τον Γελαδάρη και στο κέντρο της τους Τριποτσέρη και Βέρτζο. Στα χαφ τους  Λίμα και Σικαλιά, δεξιά τον Αραβίδη, αριστερά τον Αγτζίδη και στην επίθεση τους Κάπελ και Κυβελίδη.
 
Η Κέρκυρα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη δουλειά, που είχε αρχίσει στο «Καυτατζόγλειο». Γρήγορα όμως ο Γκράθια αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή περνώντας τον Ζιαμπάρη στη θέση του Βενέτη, που τραυματίστηκε. Ωστόσο η πίεση των Κερκυραίων δεν άργησε να καρποφορήσει.
Στο 19΄ ο Γκουστάβο τρύπησε την άμυνα από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα, ο Γελαδάρης έβαλε πονηρά το χέρι του αλλά η κίνηση του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Σπάθα. Το πέναλτι εκτέλεσε με επιτυχία ο Ιωάννου και η Κέρκυρα κάθισε στο τιμόνι του οδηγού.

Η Δόξα έχοντας πολλές απουσίες δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Οι σποραδικές της απόπειρες σταματούσαν εύκολα στην άμυνα των γηπεδούχων. Πέρα από το σουτ του Αραβίδη στο 40΄, που έστειλε τη μπάλα άουτ, δεν ανησύχησε τον Γκαλίνοβιτς.
Αντίθετα η Κέρκυρα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το ματς στην εκπνοή του ημιχρόνου όταν ο Ιωάννου αστόχησε στην εξ επαφής κεφαλιά.
 
Αυτό που ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να κάνει στο 45΄ το έκανε στο 51΄ όταν με βολίδα έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σέρεμετ. Πατώντας πάνω στο 2-0 η Κέρκυρα κυριάρχησε πλήρως στο γήπεδο. Πριν συμπληρωθεί το 56΄ ο Μάκης Κατσαβάκης είχε πραγματοποιήσει κιόλας δυο αλλαγές (αυτή του Γκαρακλίδη αναγκαστική).  Κι εκεί που όλοι περίμεναν το 3-0, ήρθε το 1-2 με τον Κυβελίδη στο 63΄ ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε τον Γκαλίνοβιτς.

Το ματς αμέσως γύρισε. Η Δόξα άρχισε να πιστεύει στην ισοφάριση και η Κέρκυρα να αμφιβάλει για τη νίκη της. Όμως στο 75΄ ο Αγρίτης βρήκε την δραμινή άμυνα πολύ ψηλά και αφού έτρεξε στον κενό χώρο πλάσαρε τον Σέρεμετ για να διώξει το άγχος από τους Κερκυραίους.  Όμως η Δόξα δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 78΄ ο Αραβίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι εξ επαφής. Καθώς ήταν ανοιχτή στα μετόπισθεν κάθε επίθεση των γηπεδούχων μύριζε γκολ. Στο 86΄ ο Μαρτίν έχασε ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Σέρεμετ ενώ στο 89΄ ο Γκαλίνοβιτς πήρε την μπουκιά από το στόμα του Κυβελίδη.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 22η
Αγώνας: Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Ακρίβος, Μαγιάννης

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Ιωάννου.

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Γκαρακλίδης, Βέρτζος, Καπέλ, Αγτζίδης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κυβελίδης.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα οι Μίχος της Κέρκυρας και Στεργιανός της Δόξας Δράμας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.