Σελιν-ιάστηκε! (video)

Ο Πλατανιάς πέτυχε δεύτερη σερί νίκη επικρατώντας με 2-0 μέσα στην έδρα του Πανθρακικού, με «οβίδα» του Σελίν να ανοίγει τον δρόμο για το τρίποντο και τον Ανγκούλο να το «σφραγίζει» στο β'.

Ο Πλατανιάς πέτυχε δεύτερη σερί νίκη επικρατώντας με 2-0 μέσα στην έδρα του Πανθρακικού, με «οβίδα» του Σελίν να ανοίγει τον δρόμο για το τρίποντο και τον Ανγκούλο να το «σφραγίζει» στο β’.

Οι Κρητικοί επιβεβαίωσαν ότι διανύουν περίοδο φορμαρίσματος, με μεγάλη αποτελεσματικότητα μπροστά και άψογα οργανωμένα τα μετόπισθεν.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε φορτσάτος και είχε δοκάρι, μετά το 0-1 όμως στο 18′ έπεσε ψυχολογικά και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ούτε καν την ισοπαλία, έχοντας πολλές απουσίες. Επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι, πλέον το έργο τους για την παραμονή γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, με μία μόλις εντός έδρας νίκη όλη τη σεζόν…

Τα αρχικά πλάνα 

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου, αριστερό μπακ ο Χρήστου , σέντερ μπακ οι Μελίσσης και Μπουγαΐδης. Αμυντικό χαφ ο Ηλιάδης, μπροστά του Μπαϊκαρά και Μεχία, στο δεξί άκρο ο Χαβίτο, στο αριστερό ο Χασομέρης, επιθετικός ο Ντιγκινί.

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με 4-2-3-1. 
Τερματοφύλακας ο Σωτηρίου, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό μπακ ο Βάντερσον, σέντερ μπακ οι Σελίν και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Γκνιάτιτς και Μουνάφο. Στο δεξί άκρο ο Αποστολόπουλος, στο αριστερό ο Μενδρινός, ο Γουνδουλάκης πίσω από τον Ανγκούλο.

Χορταστικό εικοσάλεπτο

Πολύ καλό το πρώτο μέρος στην Κομοτηνή, με ειδικά το αρχικό 20λεπτο να κλέβει την παράσταση, με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες και τον Πλατανιά να ανοίγει το σκορ.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 8′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπανανά γλίστρισε, ο Ντιγκινί του έκλεψε τη μπάλα και ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» τον Σωτηρίου, όμως ο Μπανανά επέστρεψε και διόρθωσε το λάθος του διώχνοντας την τελευταία στιγμή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο γκολ στο 15ο λεπτό, όταν ο Χαβίτο γέμισε στο όριο της περιοχής για τον Ηλιάδη, ο οποίος επιχείρισε απ’ ευθείας το σουτ, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Σωτηρίου. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παπαγεωργίου σούταρε από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας του Πλατανιά έσωσε σε κόρνερ.

Στο 18′ όμως, ο Πλατανιάς πλησίασε για πρώτη φορά επικίνδυνα την περιοχή των γηπεδούχων και ευτύχησε να σκοράρει, έπειτα από φάση διαρκείας. Όλα ξεκίνησαν από ένα κόρνερ του Μενδρινού από δεξιά, με τη μπάλα να φτάνει στον Μουνάφο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε εκπληκτική επέμβαση, με τον Πανθρακικό να σώζεται και από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επαναφορά της μπάλας όμως, ο Μενδρινός έκανε νέα σέντρα, οι γηπεδούχοι απομάκρυναν προσωρινά με κεφαλιά και η μπάλα «έπεσε» έξω από την περιοχή στον Σελίν, ο οποίος με τρομερή αριστερή «οβίδα», έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Αθανασιάδη και στα δίχτυα με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού! Ήταν το πρώτο γκολ του Ουκρανού στη Σούπερ Λιγκ και σίγουρα θα το θυμάται για καιρό…

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον αυτοπεποίθηση ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μουδιάσει, με αποτέλεσμα στο 22′ ο Αποστολόπουλος να βρεθεί σε καλή θέση στην περιοχή αλλά να σουτάρει άουτ. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να σφυροκοπούν και στο 26′ ο Γουνδουλάκης βρήκε από αριστερά τον Ανγκούλο στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Ο Πανθρακικός «ξεμύτισε» ξανά στο 31′ με σουτ του Μεχία που κατέληξε στην αγκαλιά του Σωτηρίου, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με μοναδική αξιοσημείωτη φάση ένα σουτ του Μουνάφο στο 44′ που έφυγε άουτ.

«Καθάρισε» νωρίς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες αλλά με γκολ, καθώς ο Πλατανιάς έδειχνε να βάζει γερά θεμέλια πλέον για τη νίκη.

Δημιουργός ο Μενδρινός, ο οποίος με κεφαλιά – πάσα έβγαλε μόνο του τον Ανγκούλο, ο οποίος έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-2, με την άμυνα των γηπεδούχων ακινητοποιημένη.

Ο Πανθρακικός δεν είχε πλέον άλλη επιλογή από το να επιτεθεί και στο 52′ παραλίγο να μειώσει, όταν ο Χαβίτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά και για να διώξει στη γραμμή ο ο Αποστολόπουλος. Στη συνέχεια της φάσης νέα κεφαλιά από τον Μελίσση, κοντραρίστηκε σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Γιάννης Χατζηνικολάου έκανε την πρώτου αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Βάλτερ να περνά στη θέση του Χασομέρη, καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπους να απειλήσουν τους Κρητικούς.

Ο Γιώργος Παράσχος απάντησε ρίχνοντας τον Στανισάβλιεβιτς αντί του Γουνδουλάκη, με τον Πλατανιά να αρκείται πλέον στο να «απορροφά» την πίεση των γηπεδούχων.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά, ενώ εν’ όψει του τελευταίου δεκάλεπτου οι δύο προπονητές έκαναν τη δεύτερη κίνησή τους, με τον Χατζηνικολάου να βάζει Γαβριηλίδη αντί Χρήστου και ο Παράσχος Τσουράκη αντί Αποστολόπουλου.

Στο 80′ ο Πλατανιάς προσπάθησε να απειλήσει με μία κεφαλιά του Μπανανά που πέρασε άουτ, με τα τελευταία λεπτά να κυλούν περίπου διαδικαστικά, καθώς ο εξουθενωμένος Πανθρακικός δεν μπόρεσε να αποσοβήσει άλλη μία ήττα…

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-2
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 22η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Γκολ:
18′ Σελίν, 49′ Ανγκούλο
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Πυλαρινός (Ζακύνθου)
Κίτρινες: Χρήστου – Γκνιάτιτς
Κόκκινες: –
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χατζηνικολάου, 4-3-3): Αθανασιάδης – Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Χρήστου (79′ Γαβριηλίδης) – Ηλιάδης, Μεχία, Μπαϊκαρά – Χασομέρης (59′ Βάλτερ), Χαβίτο, Ντιγκινί.  
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος, 4-2-3-1): Σωτηρίου – Κουλιμπαλί, Σελίν, Μπανανά, Βάντερσον – Μουνάφο, Γκνιάτιτς – Αποστολόπουλος (80′ Τσουράκης), Μενδρινός (90+2′ Ντίνας), Γουνδουλάκης (67′ Στανισάβλιεβιτς) – Ανγκούλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.