Παραιτήθηκε του μισθού του ο κ. Κάρολος Παπούλιας

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια ιδιόρρυθμη η κατάσταση γιατί, όπως είπε, «συνεχώς έχουμε νέους όρους και νέες προϋποθέσεις».

Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα έχει ήδη εκπληρώσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της για να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα και συμπλήρωσε ότι απομένουν ελάχιστα ζητήματα που θα έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως μέχρι την έναρξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης στις 18.00.

Ο κ. Βενιζέλος στράφηκε ανοικτά κατά των των ευρωπαϊκών δυνάμεων που δείχνουν πρόθεση να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Ειδικότερα δήλωσε ότι «υπάρχουν εμφανείς δυνάμεις στο εσωτερικό της Ευρώπης που παίζουν με τη φωτιά, γιατί θεωρούν ότι δεν θα εφαρμόστει η απόφαση 26ης Οκτωβρίου […] και θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης».

Για τους παραπάνω λόγους ο ΥΠΟΙΚ απηύθυνε έκκληση συσπείρωσης, ώστε να μη δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να εφαρμόσει αυτό το σενάριο. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα για κομματικούς ανταγωνισμούς κάνουν λάθος, όλοι είμαστε στο ίδιο μετερίζι», πρόσθεσε.

Επιπλέον δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και επανέλαβε πως «έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ δυσάρεστων και ακόμη πιο δυσάρεστων λύσεων».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι του ζητήθηκε από τον κ. Παπούλια, ως υπουργός Οικονομικών να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να παραιτηθεί του μισθού του. Εκανε λόγο για μία συμβολική κίνηση από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού» και η κυβέρνηση προσπαθεί οριστικοποιήσει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα.

«Αυτό έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο διότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που παίζουν με την φωτιά. Παίζουν με την φωτιά και διεθνώς και στο εσωτερικό. Αλλοι παίζουν με πυρσούς και άλλοι παίζουν με σπίρτα. Αλλά ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι το «το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή».

Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ» και πρόσθεσε ότι «στην ευρωζώνη δυστυχώς είναι αρκετοί εκείνοι που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας».

«Είναι ασυνήθιστο κάτι τέτοιο για την μεταπολιτευτική περίοδο και δυστυχώς, αυτό είναι το δίλημμα της δικής μας γενιάς», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Χρ. Παπουτσής: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει

«H Ελλάδα έκανε όλες τις προσπάθειες που θα έπρεπε να κάνει. Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουμε φτάσει στα όρια του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος».

«Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Πιστεύω ότι είναι καιρός για όλους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ορισμένοι από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλά θα κάνουν να ξαναδιαβάσουν τη Συνθήκη που ορίζει την κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης».

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.