Πρωτιές για 4 ομάδες Ελλήνων αθλητών στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Με τους Έλληνες αθλητές να βοηθούν καθοριστικά τις ομάδες τους στην υλοποίηση των στόχων και να επιβεβαιώνουν ότι δικαιολογημένα έχουν ζήτηση σε μία προηγμένη χώρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι National διασυλλογικές κατηγορίες της Γαλλίας.

Με τους Έλληνες αθλητές να βοηθούν καθοριστικά τις ομάδες τους στην υλοποίηση των στόχων και να επιβεβαιώνουν ότι δικαιολογημένα έχουν ζήτηση σε μία προηγμένη χώρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι National διασυλλογικές κατηγορίες της Γαλλίας. Είναι τα πρωταθλήματα από την 3η κατηγορία και κάτω, όπου τα ελληνικά χρώματα έχουν σταθερά πολύ έντονη και πετυχημένη παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Φέτος έφτασαν στην 1η θέση των ομίλων τους 4 ομάδες με συνολικά 5 πρωταθλητές μας. Η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη στη National 1, η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη και του Στράτου Δαμιανή στη National 3, η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη και η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη στους ομίλους της National 1. Η Νις θα παλέψει σε πλέι οφ για την άνοδο, η Σελονκούρ την εξασφάλισε ήδη, η Σεν Πιερέζ και η Εσιρόλ δεν μπορούν ν’ ανέβουν κατηγορία για διαφορετικούς λόγους, αλλά η ουσία είναι ότι τα συγκεκριμένα κλαμπ έφτασαν στην πρωτιά με τεράστια συμβολή από το ελληνικό στοιχείο. Επίσης, αρκετές ακόμα ομάδες Ελλήνων «λεγεωνάριων» ολοκλήρωσαν στη 2η θέση των ομίλων τους, ενώ καταγράφηκαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε ατομικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Λαγογιάννης στην 4η κατηγορία και ο Αντώνης Μαλινάκης στην 5η είχαν μόνο νίκες στους αγώνες τους!

Να δούμε επιγραμματικά πώς τελείωσαν το 2018 στα γαλλικά πρωταθλήματα οι Έλληνες αθλητές και οι ομάδες τους:

Κατ’ αρχάς στους άνδρες, το πιο σημαντικό είναι ότι στις κορυφαίες θέσεις του 1ου γκρουπ της National 1 (3η κατηγορία) τερμάτισαν δύο ομάδες Ελλήνων αθλητών. Η Νις Καβιγκάλ 1 του Τάσου Ρηνιώτη κατέκτησε την πρωτιά με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 21 βαθμούς. Στον τελευταίο της αγώνα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μαρμάντ με 8-0 και πάει να διεκδικήσει τον πολύ δύσκολο στόχο της ανόδου στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B) στα πλέι οφ. Τα έξτρα ματς θα γίνουν στο Βιτέλ στις 2 και 3 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος οι 4 νικήτριες ομάδες των ισάριθμων ομίλων της δεύτερης φάσης και θα παίξουν μεταξύ τους για μία προνομιούχο θέση. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Νις Καβιγκάλ. Είχε προσωπικό απολογισμό 26 νίκες και μόλις 2 ήττες, δηλαδή ποσοστό αποτελεσματικότητας πάνω από 90%.

Στο ίδιο γκρουπ η Ρομάν των αδερφών Κωνσταντινόπουλων πήρε τη 2η θέση. Συγκέντρωσε 19 βαθμούς κι έχασε μόνο στην έδρα της Νις τον Μάρτιο. Στην τελευταία αγωνιστική η Ρομάν νίκησε στην έδρα της την Μπετούν με 8-2. Οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού ανδρών ήταν βασικοί πρωταγωνιστές στην πετυχημένη παρουσία της Ρομάν, ο Γιώργος είχε στα ατομικά του παιχνίδια 27 νίκες και 7 ήττες και ο Κωνσταντίνος 26 νίκες και 3 ήττες. Εξάλλου, Νις και Ρομάν είχαν συναντηθεί για την 4η αγωνιστική του γκρουπ τον Μάρτιο. Είχε επιβληθεί η πρώτη στην έδρα της με 8-1 και στη μοναδική αναμέτρηση μεταξύ Ελλήνων διεθνών ο Ρηνιώτης είχε νικήσει τον Γ. Κωνσταντινόπουλο με 3-1 σετ.

Στην ίδια κατηγορία η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού κατέλαβε τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ. Το Σάββατο έφερε ισοπαλία 7-7 ως φιλοξενούμενη απέναντι στην Τουρ 2 και ολοκλήρωσε το γκρουπ με 17 βαθμούς. O πολύπειρος Έλληνας άσος έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα. Κάμφθηκε μόνο στη δεύτερη φάση σε ατομικό επίπεδο και συνολικά εμφάνισε 24 νίκες και 4 ήττες.

Στη National 2 (4η κατηγορία) και το 5ο γκρουπ η Αντίμπ Ολυμπίκ 1 του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη κατέλαβε την 3η θέση με 15 βαθμούς. Στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής έχασε 8-6 εκτός έδρας από την Τουρ 3. Ο Λαγογιάννης ήταν ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας. Αήττητος είχε τελειώσει την πρώτη φάση, το απόλυτο των επιτυχιών είχε και στη δεύτερη και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 33 νίκες! Ο Κορδούτης είχε ενισχύσει αρχικά την Αντίμπ Ολυμπίκ 2 στην Ρre-national, αλλά από τον Ιανουάριο είχε το δικαίωμα να παίξει με τον συμπατριώτη του στην 1η ομάδα. Με δυνατότερα ματς η πρώτη εμπειρία του από πρωτάθλημα στο εξωτερικό ήταν ακόμα πιο σημαντική και ολοκλήρωσε τη National 2 με 12 νίκες και 11 ήττες.

Στο 1ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου πήρε τη 2η θέση με 16 βαθμούς. Στο τελευταίο ματς έκαμψε εντός έδρας τη Σεν Λουσέ με 8-2. Ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων έκανε πολύ αξιόλογες εμφανίσεις και παρουσίασε απολογισμό 25 νίκες και 3 ήττες.

Επίσης στο 1ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας η Μονφόρ του Νίκου Αντωνιάδη πήρε την 4η θέση με 14 βαθμούς. Στην ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης απέσπασε ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας από την Τσεσνάι. Πολύ θετικός ήταν γενικά στη διοργάνωση ο 20άχρονος πρωταθλητής μας και είχε 30 νίκες και 11 ήττες. Η Ενεμπόν 2 και η Μονφόρ αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στις 10 Μαρτίου για την 4η αγωνιστική. Η Ενεμπόν είχε νικήσει 8-3 εκτός έδρας, οι δύο νεαροί διεθνείς μας «κοντραρίστηκαν» και ο Σταματούρος είε επικρατήσει με 3-0 σετ.

Ψηλά τερμάτισε και η Κομπ Σενάρ 1 του Γιώργου Παντερή στο 7ο γκρουπ της National 2. Ήρθε 2η με 17 βαθμούς. Το περασμένο Σάββατο έκαμψε εκτός έδρας τη Νεβ Μεζόν με 8-6. Ο Παντερής βοήθησε σημαντικά με 19 νίκες και 13 ήττες.

Στη National 3 (5η κατηγορία) η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη και του Στράτου Δαμιανή τα πήγε θαυμάσια και στη δεύτερη φάση. Κατέκτησε την 1η θέση στο 8ο γκρουπ με 19 βαθμούς και ανέβηκε κατηγορία. Στη λήξη του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος κατέβαλλε στην έδρα της τη Βιλέρ λε Νανσί με 8-3. Ο Μαλινάκης δεν ανέλαβε απλά οδηγός σε αυτή την πορεία, αλλά ήταν πραγματικά απροσπέλαστος. Είχε αποτελεσματικότητα 100% με 37 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Εξαιρετικός και ο Δαμιανής στην πρώτη του χρονιά σε ξένο πρωτάθλημα, είχε 28 νίκες και 6 ήττες.

Επίσης στη National 3 η Κρεζό Βαρέν 2 του Γιάννη Παπαδάκη κατετάγη 4η στο 6ο γκρουπ με 14 βαθμούς. Στο φινάλε νίκησε άνετα εκτός έδρας τη Ροσέ λε Μπροπέ με 8-0. Ο Παπαδάκης θυμίζουμε, είχε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί από τον Ιανουάριο και μετά μαζί με τον Βλοτινό στην 1η ομάδα της Κρεζό, όμως το σωματείο τού ζήτησε να βοηθήσει στην 5η κατηγορία και στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο 24χρονος είχε προσωπική στατιστική 22 νίκες και 6 ήττες.

Στις γυναίκες η βασική είδηση είναι ότι οι ομάδες της Παρίδη και της Χριστοφοράκη αναδείχτηκαν νικήτριες στους ομίλους τους στην 3η γαλλική κατηγορία, καμία όμως δεν μπορεί να φτάσει στην άνοδο! Η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη μετά την πρώτη φάση κράτησε το αήττητο και στη δεύτερη φάση και κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ της National 1.

Συγκέντρωσε 19 βαθμούς, πέτυχε τον στόχο της, όμως δεν μπορεί ν’ ανέβει κατηγορία στη 2η εθνική κατηγορία γιατί έχει και τη Σεν Πιερέζ 1 στην Ρro Α. Θα πάρει μέρος βέβαια, στα πλέι οφ στις 2-3 Ιουνίου, απλά η Ελληνίδα διεθνής δεν ξέρει ακόμα αν θα είναι παρούσα. Στο φινάλε η ομάδα συνέτριψε εντός έδρας τη Πασαζουά με 8-0. Η Χριστοφοράκη είχε προσωπικό απολογισμό 18 νίκες και 3 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη τερμάτισε στην κορυφή του 2ου γκρουπ. Την είχε εξασφαλίσει μία αγωνιστική πριν από το τέλος και το περασμένο Σάββατο παραχώρησε ισοπαλία 7-7 στη Νιμ 2. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς, όμως  με δική της υπαιτιότητα έχασε το δικαίωμα να παίξει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την άνοδο στη 2η κατηγορία… Το τελευταίο ματς είχε οριστεί για τις 5 Μαΐου και το σωματείο είχε ζητήσει μετάθεση της ημερομηνίας επειδή η Παρίδη και μία συμπαίκτριά της θα ήταν απούσες λόγω της συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ημερομηνία διεξαγωγής δεν άλλαξε και αναγκαστικά η ομάδα χρησιμοποίησε αναπληρωματική αθλήτρια. Ήταν μία μικρή σε ηλικία όμως, η οποία δεν βρίσκεται στο γαλλικό ranking, κάτι που απαγορεύεται. Υπάρχει ποινή λοιπόν, για την Εσιρόλ, η οποία δεν πάει στα μπαράζ! Πάντως, το σωματείο δεν «καιγόταν» για άνοδο, ενώ αντιμετώπισε και απρόοπτο με Ρουμάνα αθλήτρια, η οποία είχε θέμα υγείας και δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί φέτος. Σε ατομικό επίπεδο η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών παρουσίασε 20 νίκες και 14 ήττες. Να σημειωθεί ακόμα ότι συμπαίκτριές της ήταν η Γαλλίδα Ζαναρντί, με την οποία συνεργάστηκαν και στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και η Σουηδέζα Γιόχανσον, που φέτος αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό.

Τέλος, στη National 2 (4η κατηγορία) η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου μετείχε στο 2ο γκρουπ και περιορίστηκε στην 7η θέση με 11 βαθμούς. Στο φινάλε έχασε 8-2 στην έδρα της από τη Μερ Αμό. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων έκανε ένα ακόμα πολύ καλό πρωτάθλημα και είχε στα ατομικά της ματς 32 νίκες και 2 ήττες.

* Στην 1η και τη 2η εθνική κατηγορία ανδρών της Γαλλίας απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε. Ο Κώστας Παπαγεωργίου πηγαίνει αύριο στο Ιστρ για αγώνες το Σάββατο και την Τρίτη, ο Γιώργος Φραγκούλης, που ζει στη Γαλλία, θα έχει τα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος με τη Μετς αύριο και την Τρίτη.    

* Σύντομα τέλος, θ’ αναφερθούμε και στα τελικά πεπραγμένα δύο ακόμα αθλητών, που αγωνίστηκαν σε χαμηλότερες κατηγορίες της χώρας. Του Βασίλη Σφακιανάκη, που ήταν στην Pre-National (6η κατηγορία) με την Γκρεσιβοντάν Φροζ και του Κώστα Χατζηλυγερούδη, που έπαιξε με την COS Βιλέρ 2 στην Elite Lorraine (η τοπική R1).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.