Παράσχος: “Κρίσιμος Φεβρουάριος”

Ο Γιώργος Παράσχος χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Φεβρουάριο για τη μάχη που δίνει ο Λεβαδειακός να μείνει στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Γιώργος Παράσχος χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Φεβρουάριο για τη μάχη που δίνει ο Λεβαδειακός να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra με αφορμή τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Είπε μεταξυ άλλων:

Για την επιλογή παιχνιδιών που κάνει ο Λεβαδειακός:
«Όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό πριν 15 μέρες είχαμε κάνει 8 αλλαγές. Αυτή την εβδομάδα ήταν η πρώτη που δεν είχαμε παιχνίδι ενδιάμεσα, ξεκουραστήκαμε κι η ομάδα κατάφερε να είναι «φρέσκια», κάτι που δεν είχε απέναντι στον Άρη και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο κι αυτά τα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω, δεν βρίσκω λόγο να λέγονται».

Για το πώς αντιμετωπίζει το «βαρύ» πρόγραμμα:
«Παρόλο που είμαι προπονητής 25 χρόνια, μου συμβαίνει πρώτη φορά αυτό. Η διαχείριση αυτή είναι δύσκολη. Η ομάδα αυτή στήθηκε για να παίξει Football League. Όταν μας είπαν πως θα είμαστε στη Super League είχαμε δέκα μέρες για να προετοιμαστούμε στην ουσία. Επίσης, δεν είχαμε την πολυτέλεια που είχαν άλλες ομάδες, να πάρουν παίκτες από Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Μόνο τον Τομάς πήραμε. Επίσης, όποιον παίκτη προσπαθούσαμε να πάρουμε, μας έλεγε να διασφαλίσουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε και μετά να συμφωνήσει».

Για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης:
«Η διαχείριση είναι τρομερά δύσκολη. Ακόμα και 25 παίκτες να είχαμε, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Βασιζόμαστε στη θέληση και τη μαχητικότητα των παιδιών. Το ευτύχημα για εμάς είναι πως δεν είχαμε ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς και πολλές τιμωρίες, ήταν αρκετά καλό αυτό, και συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες. Από εδώ και πέρα αρχίζουμε να παίζουμε συνέχεια Τετάρτη-Κυριακή. Παίζουμε με ισάξιους αντιπάλους κι αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε την καλή εικόνα αυτή στη συνέχεια, γιατί είναι καθοριστικός ο μήνας επειδή παίζουμε με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, θα έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι μπορούμε να σωθούμε».

Για την τακτική της ομάδας:
«Πάντα μου άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο, άσχετα αν έχω ασχοληθεί με τις μικρομεσαίες ομάδες, όμως όπως είμαστε τώρα πρέπει να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα με τον «κλεφτοπόλεμο». Ειδικά κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Δεν έχουμε τη διάρκεια να πρεσάρουμε και να τρέχουμε για ενενήντα λεπτά, άρα θα πάμε σε αυτόν τον τρόπο. Άσχετα αν εγώ αυτό το στιλ παιχνιδιού το σιχαίνομαι».

Για την αλλαγή του Μελισσά:
«Το ποδόσφαιρο είναι τόσο αναπάντεχο που κάθε Κυριακή βλέπεις κάτι καινούριο. Εγώ δεν σας κρύβω πως όταν κάναμε αυτές τις αλλαγές είδαμε πως ο Βύντρα ήταν επιθετικός κι είχε κουράσει τον Βασιλείου και μπήκε ο Πετρόπουλος, που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, γυρίσαμε με τρεις αμυντικούς για να πάρουμε τουλάχιστον το βαθμό. Από εκεί και πέρα αν γινόταν μια στημένη φάση και μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε, όπως και κάναμε, θα ήταν θετικό».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Τον Παναθηναϊκό θέλαμε να τον περιορίσουμε και τα καταφέραμε. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, εκεί καταφέραμε να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό και να μειώσουμε τους κινδύνους».

Για το ντέρμπι της Τούμπας:
«Προηγήθηκε πάρα πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός κι από εκεί και πέρα με τα αμυντικά προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ, που του δημιουργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ ο Ολυμπιακός και έδειξε μια αμυντικογενής ομάδα, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός μόνο να διαφυλάξει το αποτέλεσμα προσπάθησε».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος:
«Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο πρόγραμμα, αν δεν χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό θα έχει προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο υλικό και περισσότερες λύσεις, αλλά με το υλικό που διαθέτει δεν έχει αποδώσει το ανάλογο ποδόσφαιρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.