Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστογραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και επιπλέον για τους 2 Έλληνες και την αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστογραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και επιπλέον για τους 2 Έλληνες και την αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Πιο αναλυτικά, οι δράστες συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2011 και προέβαιναν στις κλοπές πολυτελών οχημάτων, κλέβοντας συνολικά δύο αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπορικού καταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν για τη συνεχή μετακίνηση των οχημάτων και τις αλλαγές πινακίδων κυκλοφορίας, προκειμένου να μην εντοπιστούν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και κλειδιών διαφόρων οχημάτων, μη κρατικές (πλαστές) πινακίδες οχημάτων, ένα σπρέυ πιπεριού, μία σιδερένια αστυνομική ράβδος, ένα μαχαίρι και 3 φυσίγγια των 9 mm .

Επίσης, σε έρευνα στην μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας ιδιοκτησίας του 45χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν 2 σφαίρες 9 mm, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και 12 σφραγίδες διαφόρων εταιριών και υπηρεσιών.

Επίσης, από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 45χρονου και επιπλέον 5 Ελλήνων, ηλικίας 28 έως 54 ετών, με την κατηγορία της «Απάτης» κακουργηματικής μορφής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 31χρονος, δήλωσε ψευδώς στις αστυνομικές αρχές την κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης από κοινού με 54χρονη, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο την ασφαλιστική του εταιρία, λαμβάνοντας αποζημίωση 19.000 ευρώ.

Ψευδή δήλωση κλοπής του πολυτελούς αυτοκινήτου του πραγματοποίησε στις αστυνομικές αρχές και 48χρονος, με την πρόθεση να λάβει υψηλή αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρία.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, τα έδωσαν σε 28χρονο, προκειμένου να τα αποκρύψει και αυτός στη συνέχεια τα παρέδωσε σε 46χρονο, για τον ίδιο σκοπό. Ο 46χρονος, τελικά, παρέδωσε τα αυτοκίνητα στον 45χρονο αρχηγό της οργάνωσης για να τα χρησιμοποιεί.

Σε έρευνα στην οικία του 45χρονου και σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 19 αυτοκίνητα και 3 δίκυκλες μοτοσικλέτες, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερθέντα, ενώ διερευνάται η νομιμότητα κατοχής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπόλοιπων αυτοκινήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:newsbomb.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.