ADAC Opel Rallye Cup: Φυτώριο οδηγών – Δοκιμαστήριο αυτοκινήτων


Το ADAC Opel Rallye Cup, η μεγαλύτερη διοργάνωση Ράλι Ενιαίου στην Ευρώπη, ξεκινά την 4η σεζόν του. Δεκαέξι ισχυρές ομάδες από επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένων δέκα νέων, έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον πρώτο γύρο, το ADAC Saarland-Pfalz Rallye που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του St. Wendel, στις 4 / 5 Μαρτίου. Εκτός από δύο οδηγούς, όλοι οι αγωνιζόμενοι δικαιούνται να διεκδικήσουν βαθμούς και χρηματικό βραβείο στην ανεξάρτητη κατηγορία junior, έχοντας ηλικία μέχρι 27 ετών. Οι ταλαντούχοι οδηγοί τρέχουν με ίδιας τεχνολογίας αυτοκίνητα ράλι Opel Adam Cup. 

Τέσσερις από τους εννέα Γερμανούς οδηγούς που αγωνίζονται τη φετινή σεζόν έχουν ήδη εμπειρία από παλαιότερους αγώνες: Οι Sebastian von Gartzen, Kevin Müller, Niklas Stötefalke και Tim Wacker. Ο Johannes Dambach θα κάνει ντεμπούτο στο Rallye Cup έχοντας κερδίσει πέρσι το ADAC Rallye Masters. Οι Philipp Hetz και Nino Weiland θα τρέξουν επίσης στις ειδικές του ADAC Opel Rallye Cup για πρώτη φορά. Ο Thomas Knapp, περσινός συνοδηγός του γιου του Michael, αλλάζει θέση και αναλαμβάνει τώρα ο ίδιος το τιμόνι. 

Το Cup που διοργανώνεται από κοινού από την ADAC και την Opel έχει προσελκύσει για μία ακόμα φορά ταλέντα από όλη την Ευρώπη. Εκτός από τρεις Σκανδιναβούς εκπροσώπους, Pontus Ahman και Tom Kristensson από τη Σουηδία και Jari Huttunen από τη Φινλανδία, η σειρά υποδέχεται επίσης οδηγούς από Ιρλανδία (Calvin Beattie), Ιταλία (Nicola Sartor), Σλοβενία (Tim Novak) και Τσεχία (Stefan David). 

Πέρα από το ότι τους γοητεύει  η προοπτική να συναγωνιστούν μερικούς από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς στην Ευρώπη με ίδια αυτοκίνητα, οι συμμετέχοντες έχουν ένα ακόμα κίνητρο:  τη δυνατότητα να προαχθούν στην ADAC Opel Rallye Junior Team στο τέλος της σεζόν. Οι Emil Bergkvist και Marijan Griebel που αναρριχήθηκαν στην κατάταξη το 2013 και 2014 κυριάρχησαν πέρσι στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ERC Junior με το εργοστασιακό τους Adam R2, τερματίζοντας στην 1η και 3η θέση αντίστοιχα. Ήταν η πρώτη νίκη της Opel σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε 33 χρόνια. 

Οι συμμετέχοντες στο ADAC Opel Rallye Cup 2016 θα τρέξουν σε οκτώ απαιτητικούς γύρους σε επτά αγώνες ράλι. Αξιοσημείωτη θα είναι και πάλι η εκκίνηση στο ADAC Rallye Deutschland, όπου οι νεαροί οδηγοί της Opel τρέχουν σε δύο γύρους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, μπροστά σε ένα πλήθος 200.000 θεατών. 

Ημερομηνίες ADAC Opel Rallye Cup 2016

4/5 Μαρτίου      ADAC Saarland-Pfalz Rallye, St. Wendel

15/16 Απριλίου    ADAC Hessen Rallye Vogelsberg, Schlitz

6/7 Μαΐου        ADACRallyeSulingerLand, Sulingen

15/16 Ιουλίου       S-DMV Thüringen Rallye, Pößneck

18 – 21 Αυγούστου   ADAC Rallye Deutschland, Trier (Doppellauf)

30 Σεπτεμβρίου/ 01 Οκτωβρίου   ADAC Rallye Baden-Württemberg, Heidenheim

21/22 Οκτωβρίου    ADAC 3-Städte Rallye, Kirchham


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.