Επιστροφή στις νίκες για τις γυναίκες, 3-1 την Ιταλία

Επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει την πορεία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Μαλαισίας και τη Second Division η εθνική μας ομάδα των γυναικών.

Επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει την πορεία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Μαλαισίας και τη Second Division η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Το πρωί ξεπέρασε το εμπόδιο της άλλοτε πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας με 3-1 και προχώρησε στις θέσεις 37-40. Αργότερα μέσα στην ημέρα συναντά την Κολομβία, η οποία επίσης στην 8άδα του ταμπλό κατέβαλλε με 3-1 τη Βουλγαρία (ο αγώνας αρχίζει στις 10:30 ώρα Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 15 και δεν θα έχει ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο). Απέναντι στις Ιταλίδες σημείωσε δύο νίκες η πρώτη παίκτρια της ομάδας, η Κατερίνα Τόλιου και επικράτησε ξανά στο μοναδικό της παιχνίδι η Μαρία Χριστοφοράκη. Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτιώνει σίγουρα τη θέση του  σε σχέση με τα τελευταία Παγκόσμια πρωταθλήματα. Με την ίδια φουρνιά αθλητριών το 2014 στο Τόκιο είχε τερματίσει στην 41η θέση και το 2012 στο Ντόρτμουντ στην 43η.  

Η Ελλάδα είχε πρόσφατη ιστορία αναμετρήσεων απέναντι στη γειτονική χώρα με θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Τελευταία φορά τη συνάντησε τέλη Σεπτεμβρίου σε αδιάφορο ματς κατάταξης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Ήταν για τις θέσεις 23-24, αγωνίστηκε με τις ίδιες ακριβώς αθλήτριες και ηττήθηκε με 3-2. Η Ιταλία είχε και τότε στη σύνθεση Κολαντόνι και Πικολίν.

Στον εναρκτήριο αγώνα η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 213 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) τέθηκε αντιμέτωπη με την Kιάρα Κολαντόνι (No 300), την οποία είχε βρει μπροστά της και στο Εκατερίνμπουργκ. Τότε είχε επιβληθεί με 3-0, τώρα συνάντησε από την αρχή μεγαλύτερη δυσκολία. Έχασε το 1ο σετ, πήρε το 2ο στην παράταση και τελικά με καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία επικράτησε με 3-1.  

Στο επόμενο παιχνίδι αναμετρήθηκαν η Αγγελίνα Παπαδάκη (No 275) και η Ντεμπόρα Βιβαρέλι (No 237). H Ελληνίδα διεθνής, που γνωρίζει όλες τις Ιταλίδες από τη θητεία της στη Serie A μέχρι πέρσι, έχασε με 3-1. Έκανε κακή εκκίνηση στο 1ο και το 2ο σετ, ανέτρεψε την κατάσταση στη δεύτερη περίπτωση από 0-4 και αφού αργότερα έσωσε τρία σετ μπολ. Στο ισορροπημένο από την αρχή 3ο σετ κάμφθηκε με οριακή διαφορά ώσπου στο 4ο επέτρεψε στην Κολαντόνι να περάσει το παιχνίδι της και να φτάσει στη νίκη.

Από τη θέση 3 των ομάδων κοντραρίστηκαν αργότερα δύο αθλήτριες, που βρίσκονται πολύ κοντά στην παγκόσμια κατάταξη, η Μαρία Χριστοφοράκη (No 304) και η Τζιόρτζια Πικολίν (No 315). Η 26χρονη Πειραιώτισσα πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλη μία καλή εμφάνιση και με σκορ 3-1 έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα. Μόνο στο 2ο σετ δεν απέδωσε καλά κι από κει και πέρα είχε τον τελευταίο λόγο στο 9-9 του 1ου σετ, κυριάρχησε στο 3ο και αξιοποίησε μικρό προβάδισμα μετά τα μέσα στο 4ο.

Στο τέταρτο στη σειρά ματς ανέλαβε η Τόλιου να τελειώσει τη δουλειά αντιμετωπίζοντας τη Βιβαρέλι, την οποία είχε νικήσει με 3-0 πριν από τρία χρόνια στην Πάρμα, στο καθοριστικό ματς της εθνικής μας για τη 2η κατηγορία της Ευρωπαϊκής Λίγκας. Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος βέβαια, όμως με διάρκεια στην άμυνα η πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Το επιβεβαίωσε με σκορ 3-1 και αφού χρειάστηκε ανατροπή στο 4ο σετ από 5-8. Στο 1ο και στο 2ο σετ είχε πάρει καλή διαφορά από την αρχή. Στην πρώτη περίπτωση την κράτησε χωρίς μεγάλη πίεση, στη δεύτερη δέχτηκε την ισοφάριση και επικράτησε στην παράταση. Στον άλλο ημιτελικό του ταμπλό 37-48 θ’ αναμετρηθούν δύο χώρες από την Αμερική, η Χιλή και το Μεξικό.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ιταλία 3-1:
Κατερίνα Τόλιου-Kιάρα Κολαντόνι 3-1 (5-11, 15-13, 11-7, 11-9)
Αγγελίνα Παπαδάκη-Ντεμπόρα Βιβαρέλι 1-3 (5-11, 15-13, 9-11, 5-11)
Μαρία Χριστοφοράκη-Τζιόρτζια Πικολίν 3-1 (11-9, 6-11, 11-6, 11-8)
Τόλιου-Βιβαρέλι 3-1 (11-7, 14-12, 8-11, 12-10)

* Οι προκριματικοί αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων δίνουν τη συνέχεια στο αγωνιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πρώτη φάση της διοργάνωσης περιλαμβάνει δράση στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, την Αττική, τη Θράκη, τη Χίο και την Πάτρα. Ως γνωστόν οι προκριματικοί αφορούν μόνο στο αγώνισμα του απλού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.