«Πεντάρα» η Ρόμα, ρεκόρ ο Τότι

Στην 6η θέση της Σέριε Α ανέβηκε προσωρινά η Ρόμα, που συνέτριψε με 5-1 την Τσεζένα του Βαγγέλη Μόρα στο «Ολίμπικο».

Στην 6η θέση της Σέριε Α ανέβηκε προσωρινά η Ρόμα, που συνέτριψε με 5-1 την Τσεζένα του Βαγγέλη Μόρα στο «Ολίμπικο». Οι «τζιαλορόσι» πραγματοποίησαν μία ονειρεμένη εκκίνηση και με μπροστάρη τον Τότι έφτασαν το σκορ στο 3-0 μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης.
 
Ο αρχηγός σκόραρε… από τα αποδυτήρια, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο, ενώ στο 8′ διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και αυτά της ομάδας του. Με αυτά τα δύο γκολ ο καπιτάνο έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.
 
Με 211 συνολικά γκολ με τη φανέλα της Ρόμα, ο Τότι έσπασε το ρεκόρ του Γκούναρ Νόρνταλ, ο οποίος είχε πετύχει 210 τη δεκαετία του ’50 με τη Μίλαν, όσον αφορά στον πρώτο σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος με μία ομάδα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, επιστρέφοντας… στον αγώνα του «Ολίμπικο», ο Μπορίνι εκτόξευσε το σκορ στο 3-0 και η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρα τέλος.
 
Η Τσεζένα πέτυχε το γκολ της τιμής στο 58′ με τον Έντερ, για να δεχθεί άλλα δύο στα επόμενα λεπτά. Ο Ζουάν στο 62′ πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, ενώ ο Πιάνιτς στο 70′ διαμόρφωσε το τελικό 5-1, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας της πρωτεύουσας. Ο Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε σαν αλλαγή με τους φιλοξενούμενους, αντικαθιστώντας τον Λάουρο στο 67ο λεπτό.
 
ΡΟΜΑ: Στεκέλενμπουργκ, Χάιντσε, Ζουάν (74′ Κιέρ), Ρόζι, Ταντέι, Γκάγο, Πιάνιτς, Γκρέκο, Λαμέλα (54′ Μπόγιαν), Τότι (65′ Βιβιάνι), Μπορίνι
 
ΤΣΕΖΕΝΑ: Αντονιόλι, Κομότο, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Λάουρο (67′ Μόρας), Γκουάνα, Κολούτσι (77′ Μπεναλουάν), Πάρολο, Τσεκαρέλι, Μούτου (46′ Καντρέβα), Έντερ
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.