Ατρόμητη πρόκριση

Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πετύχει την ανατροπή και να πετάξει εκτός Κυπέλλου τον Αρη. Ο Καστίγιο άνοιξε το σκορ, αλλά Φυτανίδης (79') και Μήτρογλου (90+) χάρισαν στους γηπεδούχους το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πετύχει την ανατροπή και να πετάξει εκτός Κυπέλλου τον Αρη. Ο Καστίγιο άνοιξε το σκορ, αλλά Φυτανίδης (79′) και Μήτρογλου (90+) χάρισαν στους γηπεδούχους το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Καστίγιο με δεύτερη κίτρινη. 

Ο Αρης δε θέλησε να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του να πετύχει το γκολ που θα του έδινε σοβαρό προβάδισμα. Μάλιστα στο 11′ ο Καστίγιο θα μπορούσε να είχε βάλει τους “κίτρινους” οδηγούς στο σκορ, ωστόσο η κεφαλιά του Μεξικανού από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

Οι Περιστεριώτες πίεσαν, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και απείλησαν με στημένες φάσεις. Στο 19′ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάτι καλύτερο, όμως ο Μήτρογλου λανθασμένα κόπηκε με οφσάιντ, ενώ είχε βγει μόνος απέναντι από τον Βελλίδη.

Αν και ο Αρης είχε την κατοχή, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που γινόταν πιο επικίνδυνος επιθετικά, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Από τον άξονα, Τάτος και Σφακιανάκης αδυνατούσαν να περάσουν την μπάλα στον καλά κλεισμένο Μήτρογλου, ενώ τα γεμίσματα από τα πλάγια αποτελούσαν εύκολη λεία για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Ιτάνζ.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Αρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και αυτή τη φορά ο Καστίγιο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο 46′ ο Γιαννιώτας τροφοδότησε τον Μεξικανό, ο οποίος από δεξιά πλάσαρε τον Ιτάνζ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στο 55′ ο Μήτρογλου προσπάθησε να απαντήσει, με τον Βελλίδη να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ το σουτ του αντιπάλου του.

Ο Γιώργος Δώνης ρίσκαρε από τον πάγκο, το ίδιο και οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο και τελικά ανταμείφθηκαν στο 79′. Ο Πίτου Γκαρσία, που ήταν μία από τις αλλαγές του Δώνη, εκτέλεσε το φάουλ και ο Φυτανίδης πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 86′ ο Τάτος προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει στον Μήτρογλου, με τον τελευταίο να αντιδρά άσχημα και να σπρώχνει τον συμπαίκτη του. Στο 89′ οι δύο παίκτες ήταν και πάλι πρωταγωνιστές. Ο διεθνής μέσος τροφοδότησε τον Μήτρογλου, αλλά ο Βελλίδης βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον αντίπαλο του. 

Ολοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, ωστόσο ο Μήτρογλου είχε διαφορετική άποψη και με εκπληκτικό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη. Στους πανηγυρισμούς, ο Τάτος κατευθύνθηκε προς τον Μήτρογλου, ο οποίος αν και γονατιστός αγκάλιασε τον συμπαίκτη του δείχνοντας πως το μίνι επεισόδιο που είχαν λίγα λεπτά πριν έληξε γρήγορα.

Αυτός που θέλησε να κλέψει την παράσταση, ήταν ο Καστίγιο. Ο Μεξικανός, που έβαλε τον Αρη μπροστά στο σκορ έβαλε τρικλοποδιά στον Δημούτσο ενώ η μπάλα είχε φύγει πλάγιο, με τον διαιτητή να του δείχνει για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα. Ο Καστίγιο εκνευρισμένος έφτυσε τον Σκόνδρα, ενώ έσπρωχνε ακόμα και τους ανθρώπους του Αρη που πήγαν να τον ηρεμίσουν.

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να συνεχίσει να κάνει όνειρα για παρόμοια πορεία στη διοργάνωση, με αυτή που έκανε την περσινή σεζόν όταν και έφτασε στον τελικό, ενώ ο Αρης στρέφει πλέον ολοκληρωτικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα.   

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Πάνου, Ποντίκης

Ατρόμητος(Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Νάστος, Οικονόμου, Μπάλλας (70′ Πίτου Γκαρσία), Τάτος, Σφακιανάκης, Καραμάνος (67′ Δημούτσος.), Καραγκούνης (61′ Αναστασάκος), Μήτρογλου.

Άρης(Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Μίσελ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί (90′ Πρίττας), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (70′ Σολτάνι), Νέτο, Ούμπιντες, Καστίγιο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.