Αφιερωμένη στον Φαίδωνα με… συγκίνηση

Σε μια εκδήλωση που έγινε στη μνήμη του «Πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ, Φαίδωνα Ματθαίου, ο ΣΕΠΚ έκοψε την πίτα του, καλοσωρίζοντας έτσι το 2012.

Σε μια εκδήλωση που έγινε στη μνήμη του «Πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ, Φαίδωνα Ματθαίου, ο ΣΕΠΚ έκοψε την πίτα του, καλοσωρίζοντας έτσι το 2012.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της η ατμόσγφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και η συγκίνηση έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν προβλήθηκε ένα εξάλεπτο βίντεο – αφιέρωμα στον πρώτο πρόεδρο του Συνδέσμου, το οποίο έφταιξε ο γιος του Άρης Ματθαίου. Υπό τους ήχους του “My Way” του Φρανκ Σινάτρα, οι παρευρισκόμενοι είδαν τον Φαίδωνα Ματθαίου να μιλά για το μπάσκετ, τη ζωή του και χειροκρότησαν όταν τον άκουσαν να λέει ότι «Αν ρωτήσεις κάποιον τι περιέχει αυτή η μπάλα, θα σου πει αέρα. Για μένα η μπάλα του μπάσκετ δεν έχει μέσα αέρα, αλλά υπερηφάνεια, σεβασμό και αγάπη». Ο γιος του παρέλαβε και το βραβείο για τον αείμνηστο πατέρα του, λέγοντας πως «ο πατέρας μου έχει πάρει αρκετά τρόπαια, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό γιατί συμβολίζει την αγάπη σας προς εκείνον, αλλά και την αγάπη του προς εσάς». Το βραβείο παρέδωσε ο Κώστας Μουρούζης (σ.σ. πρώτος αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ), ο οποίος δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση του και εν μέσω λυγμών είπε αντίο στον «συμπαίκτη, προπονητή, αντίπαλο και φίλο μου».

Το λόγο πήρε ο στενός φίλος του, Λουκάς Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Φαίδωνα Μταθαίου για την ίδρυση του ΣΕΠΚ, ενώ ο Βύρωνας Κρίθαρης που αποκάλυψε το -άγνωστο στους περισσότερους- έργο του Ματθαίου στη ΧΑΝ Νικαίας, μια ομάδα που με την εμπειρία, τις γνώσεις του και την προσφορά αθλητικού υλικού από τον «Πατριάρχη» η οποία έφτασε στην 4η θέση της Ελλάδας αγωνιζόμενη με νεαρούς παίκτες. Για τον Φαίδωνα Ματθαίου είχαν να πουν πράγματα και οι Απόστολος Κόντος, Μάκης Δενδρινός, Στάθης Βέργος και Μάκης Κατσαφάδος, που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα. Ο Απόστολος Κόντος ευχαρίστησε τους Μουρούζη και Ματθαίου, ο Μάκης Δενδρινός έδωσε συμβουλή στους νεότερους «να γίνουν περισσότερο… δάσκαλοι του μπάσκετ, γιατί αυτό λείπει στις μέρες μας», ο Στάθης Βέργος αφιέρωσε την τιμητική του διάκριση στη γυναίκα του που άντεξε την «τρέλα»του για το μπάσκετ και ο Μάκης Κατσαφάδος μοιράστηκε ανέκδοτες ιστορίες για τον Φαίδωνα Ματθαίου τον οποίο έζησε από κοντά για πολλές δεκαετίες.
 

Ζούρος, Κατσικάρης, Δικαιουλάκος και… «Ζοτς»

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι προπονητές που κατέκτησαν Πρωτάθλημα, Κύπελλο ή άνοδο με την ομάδα τους, καθώς και άλλα τρία μέλη που διέπρεψαν στην Ευρώπη: ο Ηλίας Ζούρος, ο Φώτης Κατσικάρης κι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος. Ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν ήταν κι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που παρέλαβε το σχετικό έπαθλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας και της Ευρωλίγκα τονίζοντας πως «ευχαριστώ πολύ τον Σύνδεσμο, αλλά και τους παίκτες μου. Αυτό (σ.σ δείχνοντας το βραβείο) συμβολίζει πολύ σκληρή δουλειά».

Οι ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα αναφέρθηκαν στην ικανότητα και στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν, να ανταπεξέλθουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που επικρατούν σήμερα. Αυτό ήταν και το νόημα του λόγου του προέδρου, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της ανάδειξης νέων παικτών λέγοντας ότι «δεν είναι πρόταση, αλλά ανάγκη», ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει, δίχως εκπτώσεις, το επιμορφωτικό και συνδικαλιστικό του έργο.

 Άπαντες παρόντες

Το παρών στην εκδήλωση εκτός από τους προπονητές που βραβεύτηκαν, έδωσαν αρκετά μέλη του ΣΕΠΚ, παλαίμαχοι προπονητές (Μουρούζης, Κρίθαρης, Αναστασάτος, Παπαϊωάννου), του ΠΣΑΚ, του ΣΠΑΚΕ (Μπαμπανικολός, Γκιούσμας, Λεκάκης), θεσμικά στελέχη του μπάσκετ (Ρήγας, Βιδάλης, Μερίκα, Σιδέρης, Τσίχλας), ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο πρόεδρος του Ικάρου Δημήτρης Αγγελόπουλος, οι πρώην Γ.Γ Αθλητισμού Δουβής και Έξαρχος (πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ), ο Θόδωρος Λιάπης (εκπρόσωπος του ΚΚΕ) κι η Ελένη Αυλωνίτου (εκπρόσωπος Συνασπισμού).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.