Icey Review

Icey, icey babyΞέρετε τί βαριέμαι αφάνταστα; Τις ώρες μέσα στο πλοίο. Άντε ψάξε να βρείς καναπέ...

Icey, icey baby

Ξέρετε τί βαριέμαι αφάνταστα; Τις ώρες μέσα στο πλοίο. Άντε ψάξε να βρείς καναπέ, να έχει και πρίζα, να μην έχει και την τυπική γιαγιά με τις σακούλες, να συμβιβαστείς στο τέλος με καρεκλίτσα, να…, να…, να… Και μετά, πόσο να στραβοκοιμηθείς; Πόσες ταινίες να δείς; Πάλι σα ζόμπι θα κυκλοφορείς μετρώντας τις ώρες λες και είσαι στη σκοπιά. Ταλαιπώρια σκέτη βρε αδερφέ. Θα μπορούσες να παίξεις managerάκι, αλλά από το Νοέμβριο το χεις λιώσει. Άσε που πάμε και διακοπές, δεν είναι περίοδος να ξανακαιγόμαστε ψάχνοντας regens από τη Ζανζιβάρη. Σε νιώθω… Θές κάτι φρέσκο, ωραίο και τόσο- όσο… EnterIcey, λοιπόν, κυρίες και κύριοι!

Πρόκειται για ένα 2D, sidescrolling, hacknslash, buttonmashing, scifi, action παιχνίδι (σα secrettechnique ακούγεται) της κινεζικής FantaBladeNetwork. Ιδεογράμματα δε ξέρω να διαβάζω, αλλά αν κατάλαβα καλά, έπειτα από μια μικρή βόλτα στο επίσημο site της εταιρίας, πρέπει να είναι το πρώτο και το μοναδικό της. Έχει κυκλοφορήσει από το 2016 για PC, Playstation, κινητά και προσφάτως για Switch. Το Icey, λοιπόν, ενώ στην αρχή φαίνεται σαν ένα τυπικό sidescrolling παιχνιδάκι, όσο περνάει η ώρα τόσο πιο διασκεδαστικό και παράλληλα περίεργο γίνεται!

Θα είναι σα να παίζετε Portal, αλλά δε θα είναι Portal

Δε θέλω να γράψω κάτι για το story του Icey. Φοβάμαι ότι θα καταστρέψει την εμπειρία. Το μόνο που θα πω είναι να έχετε συνεχώς κατά νου το trophylist. Όσα περισσότερα achievements κερδίσετε (δεν είναι ιδιαίτερα πολλά) τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα του παιχνιδιού θα φτάσετε. Και ναι, υπάρχουν δύο endings. Το συμβατικό, το οποίο θα σας πάρει κανά δίωρο και το κρυφό, για το οποίο θα χρειαστείτε κανένα πεντάωρο μέχρι να ανακαλύψετε όλα τα –καλά κρυμμένα- δωμάτια. Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά το Icey προσφέρεται για μπόλικη εξερεύνηση!

Κλειδί (και όλα τα λεφτά κατ’ εμέ) είναι ο Αφηγητής του παιχνιδιού. Το interaction μαζί του είναι απλά απολαυστικό! Μη διστάσετε να τον παρακούσετε, να επαναλάβετε το ίδιο και το ίδιο (και το ίδιο και το ίδιο…), να μείνετε ακίνητοι- γενικά κάντε ό,τι γουστάρετε! Τα νεύρα, οι ατάκες και το σπάσιμο του 4ου τοίχου θα σας θυμίσουν έντονα τη GLaDOS του Portal, ενώ εμείς τα παππούδια θα αναγνωρίσουμε και “πινελιές” από το EternalDarkness του GameCube.

YoureascoldasIcey

Μπορεί ο Αφηγητής να κλέβει την παράσταση, αλλά πρωταγωνίστρια, που έχει χαρίσει και τον τίτλο στο παιχνίδι, είναι η Icey. Η ηρωίδα μας είναι μια cyborgkunoichi (θηλυκός νίντζα) με μοναδικό όπλο το σπαθί της. Ο χειρισμός της, όσον αφορά στις μάχες, είναι αρκετά απλός. Ουσιαστικά, σε casual παιχνίδι θα αρκεστείτε σ’ ένα πατροπαράδοτο buttonmashing κυρίως μεταξύ των δύο κουμπιών για την επίθεση (στο Switch είναι το X και το Υ) και αυτό του απλού άλματος. Τώρα αν θέλετε να βάλετε δύσκολα στον εαυτό σας, υπάρχουν αρκετά combos που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε. Όσον αφορά στην εξερεύνηση, θα λιώσετε το- πολύ χρήσιμο- skillbutton του τινάγματος, το οποίο σας επιτρέπει να καλύπτετε άμεσα μεγάλες αποστάσεις σε έδαφος και αέρα.

Επίπεδο δυσκολίας υπάρχει, αλλά θα το κρίνει… το ίδιο το παιχνίδι μέσα από μια αρκετά ευφάνταστη διαδικασία στην αρχή. Τα δισδιάστατα γραφικά είναι πολύ όμορφα, σε στυλ anime (τυπικά, για να κάνω και τον ξερόλα, donghua) και η μουσικούλα κυρίως techno βγαλμένη από τα 90s. Η οποία ταιριάζει, είναι η αλήθεια, με το όλο mecha σκηνικό και τους γρήγορους ρυθμούς του παιχνιδιού.

Να αναφερθεί επίσης, για όσους το voiceover αποτελεί μείζονα λεπτομέρεια, πως όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Icey μόνη επιλογή ήταν τα κινεζικά, αλλά πλέον έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα από έναν ικανοποιητικό αριθμό languages. Όσοι επιλέξουν ιαπωνικό audio (το οποίο σπάνια να μην είναι εξαιρετικό) θα συναντήσουν τη φωνή ενός γνωστού μας από το XenobladeChronicles 2, ενώ όσοι διαλέξουν το αγγλικό θα έχουν μια… ήσυχηέκπληξη, στοκρυφότέλος, απότοMetalGearSolid 5 (getit? *wink-wink*).

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την X.D. Network Inc.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.