Μονάδα Αιμοκάθαρσης Παίδων σύντομα στο Ιπποκράτειο


Η πρώτη Μονάδας Αιμοκάθαρσης Παίδων αναμένεται να λειτουργήσει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κατά πάσα πιθανότητα στο επόμενο τρίμηνο. Η Μονάδα αυτή θα διαθέτει δυο μηχανήματα, δωρεά εταιρείας, και θα παρέχει τη δυνατότητα αιμοκάθαρσης σε έξι παιδιά.

Σήμερα, τα παιδιά με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στις Μονάδες Ενηλίκων. Η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά αυτά είναι η μεταμόσχευση, ωστόσο ο χρόνος αναμονής για να βρεθεί μόσχευμα μπορεί να είναι ένα ή δυο χρόνια.

Το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Ιπποκρατείου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένο για παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις, ανέφερε ο νεφρολόγος, διευθυντής ΕΣΥ στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ, Γρηγόρης Μυσερλής.

«Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής 175 παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις, τα τελευταία 25 χρόνια, και ο χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού σε παιδιά είναι μικρότερος από τον χρόνο που χρειάζεται για τους ενήλικες διότι τα άτομα κάτω των 18 μοριοδοτούνται από τον ΕΟΜ να πάρουν πιο γρήγορα μόσχευμα. Ενώ στους ενήλικες ο χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση μοσχεύματος από πτωματικό δότη είναι επτά χρόνια, στα παιδιά ο χρόνος αναμονής είναι ένα ή δυο χρόνια», επισήμανε ο κ Μυσερλής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.