Σάντος: “Ο Ελληνας ξεχωρίζει στον αθλητισμό”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, μίλησε στην κάμερα της NOVA γενικά για την Εθνική Ελλάδος, αλλά και ειδικά για τους Ελληνες αθλητές.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, μίλησε στην κάμερα της NOVA γενικά για την Εθνική Ελλάδος, αλλά και ειδικά για τους Ελληνες αθλητές. Ο Πορτογάλος προπονητής, στην συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έγινε για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Για τις ικανότητες του Έλληνα αθλητή:
«Ο Έλληνας ξεχωρίζει στον αθλητισμό γιατί έχει πάθος όταν αγωνίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι έχει επιτυχίες και σε άλλα αθλήματα, όπως το παγκόσμιο στο γυναικείο πόλο, τα τρόπαια του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, αρκετά παρολυμπιακά μετάλλια. Αυτό γίνεται γιατί ο Έλληνας μπορεί και ξεπερνά τον εαυτό του με το πάθος που βγάζει, και αυτό το έχω πει και στην Πορτογαλία. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνει την επιτυχία, χάνει την ταπεινότητά του και ξαφνικά πιστεύει ότι είναι θεός. Εκεί είναι που πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να φτάσει ένα βήμα πιο πάνω».

-Για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΟΚ:
«Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια αξιόλογη χρονιά και από καθαρή ατυχία δεν έφτασε στην πρόκριση της επόμενης φάσης του Champions League, για 5 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την Τότεναμ, η οποία πλήρωσε την ασέβεια που έδειξε στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα με τέτοια ιστορία και οργάνωση δεν πρέπει να την υποτιμάς».

-Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πέσει ένα επίπεδο σε σχέση με πριν από δύο – τρία χρόνια. Είναι πλέον πιο χαμηλής ποιότητας. Υπάρχουν πλέον μόνο τρεις ομάδες, που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο. Αυτές είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, και η ΑΕΚ. Οι άλλοι έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ.
Συγχαρητήρια στον Νίκο Κωστένογλου, για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει από τότε που ανέλαβε και έχει βάλει την ΑΕΚ στο παιχνίδι του τίτλου. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη είναι ένα συν γι’ αυτούς, για να συγκεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα είναι μία 14 ομάδες και μια 16 ομάδες, δεν βοηθάει, αλλά οι Έλληνες είναι συνηθισμένοι σε τέτοια μπερδέματα…».

-Ποια ομάδα τον έχει εντυπωσιάσει:
«Αν μιλάμε ημερολογιακά και όχι για μία μόνο σεζόν, το 2011 με εντυπωσίασε περισσότερο ο Ατρόμητος, γιατί έχει οργάνωση στο παιχνίδι του, έφτασε στον τελικό την προηγούμενη σεζόν και φέτος βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Πράγμα που δείχνει ότι έχει συνέπεια. Και ο Ολυμπιακός Βόλου μου είχε κάνει καλή εντύπωση πέρυσι, αλλά φέτος δεν είναι στην κατηγορία».

-Για το ενδεχόμενο να καλέσει κι άλλους παίκτες στην Εθνική ομάδα:
«Υπάρχουν δυο – τρεις που μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και άλλοι δύο τρεις που δεν έχω καλέσει ακόμα. Δεν θα σας πω τα ονόματα, γιατί μπορεί να πιστέψουν ότι έγιναν Μαραντόνα, και δεν θέλω να χάσουν την πιθανότητα να πάνε ψηλά…».

-Για τις ακαδημίες στην Ελλάδα:
«Στην Ελλάδα οι ομάδες με υψηλό υπολογισμό, όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να βγάζουν ακόμη περισσότερους παίκτες. Όταν ήρθα στην Ελλάδα μόνο ο Παναθηναϊκός είχε ακαδημίες και οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν προπόνηση σε γήπεδα της ντροπής. Πρέπει να δουλέψουν και να αναπτυχθούν κι άλλο τα φυτώρια. Μόνο έτσι θα βγουν πολλοί καλοί παίκτες».

-Για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012:
«Στον όμιλό μας ακόμα και τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούν ότι είναι δίκοπο μαχαίρι και θα πρέπει εμείς με τη δουλειά μας να αποφασίσουμε ποιος θα προκριθεί. Έχουμε το χρονικό διάστημα να δουλέψουμε σωστά και να το κάνουμε πραγματικότητα.
Ίσως κάποιοι να θεωρούν την Πολωνία εύκολο αντίπαλο, όμως θα παίζει κάθε φορά με 50.000 κόσμο στο πλευρό της και αυτό είναι η δύναμή της. Δεν είμαι υπέρ των παραδόσεων, αλλά αν δούμε την τελευταία φορά που η Ελλάδα έπαιξε με την διοργανώτρια κέρδισε και έφτασε εκεί που έφτασε. Ίσως και αυτή τη φορά να γίνει τελικά το ίδιο.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πιστεύω στην ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στην κλήρωση, και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου έδειχναν ευχαριστημένες. Αυτό δεν μου άρεσε».

-Για την ανανέωση του συμβολαίου του:
«Υπάρχει θέληση από μένα να μείνω, το ίδιο και από την πλευρά της ΕΠΟ, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και τη συμφωνία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.