Η Bethesda μηνύει την Warner Bros. για αντιγραφή του Fallout Shelter

Μα τι καβγάς.Η Bethesda μήνυσε τον υπεύθυνο ανάπτυξης παιχνιδιών Westworld, Behaviour Interactive...

Μα τι καβγάς.

Η Bethesda μήνυσε τον υπεύθυνο ανάπτυξης παιχνιδιών Westworld, Behaviour Interactive, και τον εκδότη, Warner Bros, για κλοπή των designs, του artwork και του coding και χρήση στην εφαρμογή για κινητά.

Η Bethesda τους κατηγορεί για κλοπή assets από το Fallout Shelter και τη χρήση τους στο παιχνίδι Westworld. Σύμφωνα με τη μήνυση, η Bethesda τους κατηγορεί για παραβίαση της σύμβασης.

Επιπλέον, αμφότεροι οι διάδικοι κατηγορούνται για “παράνομη και σκόπιμη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Bethesda, υπεξαίρεση των εμπορικών μυστικών της Bethesda, παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της ανάπτυξης, της εμπορίας και της προώθησης του κινητού παιχνιδιού Westworld”.

Ο βασικός άξονας του επιχειρήματος της Bethesda είναι ότι τα δύο παιχνίδια έχουν μια “ουσιαστικά παρόμοια εμπειρία παιχνιδιού”. Η εταιρεία μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να λέει ότι το παιχνίδι Westworld είναι ένα «φρικτό rip-off» του Fallout Shelter, με παρόμοιο σχεδιασμό παιχνιδιών, στυλ τέχνης, animations και χαρακτηριστικά.

Άλλες ομοιότητες που σημειώθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία στη μήνυση περιλαμβάνουν πολυάριθμες αναφορές από δημοσιογράφους που ισχυρίζονται ότι τα παιχνίδια μοιάζουν, το περιβάλλον του υπόγειου multi-room vault, τη συμπεριφορά χαρακτήρων, τo shading, την τοποθέτηση δωματίων και πολλά άλλα.

Δείτε ένα παράδειγμα παρακάτω.

Γιατί λοιπόν η Bethesda μήνυσε και τα δύο μέρη και όχι μόνο την Behaviour; Σύμφωνα με την μήνυση, η Warner Bros. έχει άμεσο οικονομικό ενδιαφέρον για τις παραβατικές δραστηριότητες της Behavior μέσω των συνεπαγόμενων μειωμένων δαπανών και της ταχείας ανάπτυξης του κινητού παιχνιδιού Westworld. Η Bethesda ζητά αποζημίωση για την αποκατάσταση ζημιών.

Το IGN έχει επικοινωνήσει με τη Bethesda για σχόλια.


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.